6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Friday, July 20, 2007

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΕ 2ΩΡΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΤΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΥΠΕΡΩΡΙΩΝ

Μετά από μήνες κοροϊδίας από τη διοίκηση του Αττικού και μάταιης αναμονής για την πληρωμή των υπερωριών οι εργαζόμενοι αποφασίσαμε ότι δεν πήγαινε άλλο. 5 συνελεύσεις αποφάσισαν ότι η διοίκηση είναι αναξιόπιστη και δεν σταματάμε τις πρωινές στάσεις εργασίας (7-9) αν δεν εξασφαλιστεί η πληρωμή των υπερωριών με αύξηση του κονδυλίου γι’ αυτές και δίκαιη κατανομή.
Τα χρήματα που δόθηκαν στο Αττικό ήταν ακριβώς τα ίδια με πέρσι (1.275.000 € περίπου) όταν το προσωπικό ήταν περίπου το μισό (500?) σε σχέση με φέτος (σχεδόν 1.000) και φέτος αναπτύχθηκε το νοσοκομείο με πολλές νέες κλινικές. Ταυτόχρονα η διοίκηση του νοσοκομείου μοίρασε με μοναδικής εξυπνάδας τρόπο τα κονδύλια στις υπηρεσίες: έδωσε κάποιες μικρές αυξήσεις σε μικρά τμήματα αφήνοντας τη νοσηλευτική και τα εργαστήρια με πετσοκομμένα ποσά!
Στη διοίκηση του σωματείου δόθηκαν από τη Διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου, όπου ανήκουμε, υποσχέσεις για χρηματοδότηση που θα καλύπτει το ως τώρα προβλεπόμενο έλλειμμα της χρονιάς (300.000€), γεγονός που θα μπορούσε να εξασφαλίσει την έγκριση (από το ελεγκτικό συνέδριο) πληρωμής των ως τώρα υπερωριών (τα κονδύλια για τις υπερωρίες κάθε μήνα δεν θα ξεπερνούν το 1/12 του συνολικού ποσού). Όμως ο υποδιοικητής δε θέλησε να δεσμευτεί ούτε για παρουσία κάποιου μέλους του ΔΣ του σωματείου κατά τη συνεδρίαση των προϊσταμένων, ώστε να υπάρχει δικαιοσύνη (κανονικά αυτό λέγεται λογική) στην κατανομή των κονδυλίων.
Στη συνέλευση της 19/7/07 προστέθηκε και 3ο αίτημα δίπλα στην άμεση πληρωμή και τη δίκαιη κατανομή: διαφάνεια – να παρίσταται μέλος του σωματείου (ΔΣ) στη συνεδρίαση για την κατανομή των κονδυλίων. Αποφασίστηκε επίσης να επιδιωχθεί η συμπαράσταση άλλων σωματείων και τοπικών φορέων (δήμων κλπ) και η δημοσιοποίηση του αγώνα στα ΜΜΕ.
Ως την επόμενη συνέλευση στις 14/7/07 θα συνεχίζονται οι 2ωρες στάσεις με συγκεντρώσεις στην είσοδο του νοσοκομείου και μοίρασμα προκήρυξης με τις θέσεις του σωματείου.
Για το ΝΥΣΤΕΡΙ - (ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΟΒΑ) υπάρχουν βέβαια και άλλα θέματα με πρώτο την άμεση κάλυψη των ελλείψεων σε προσωπικό, που έχουν οδηγήσει σε εξοντωτικούς ρυθμούς εργασίας κομμάτι του προσωπικού και κόψιμο των αδειών. Σε αυτό είναι σίγουρο ότι δεν πρέπει να είμαστε μόνοι αλλά με τον συντονισμό της ΠΟΕΔΗΝ να πιέσουμε όλοι απ’ όλα τα νοσοκομεία για άμεσες επείγουσες προσλήψεις τον «κορδελάκια» Αβραμόπουλο. Τώρα, γιατί δυσλειτουργίες στα νοσοκομεία μπορεί να έχουν (και έχουν ήδη) συνέπειες ανεπανόρθωτες. Να μην τους αφήσουμε να κάνουν και τα νοσοκομεία σαν την Πάρνηθα!

No comments: