6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Wednesday, June 6, 2007

nysteri 07062007


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ ΣΤΙΣ 14 ΙΟΥΝΗ 2007
6ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΑΘΗΝΑ – ΠΕΙΡΑΙΑ 9.00-15.00
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11.30 ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ


Η μάχη για την υπεράσπιση της Δημόσιας Δωρεάν Υγείας από τις επιθέσεις της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζεται μέσα στο καλοκαίρι με την 24ωρη Πανελλαδική Απεργία στις 14 Ιούνη. Η ΠΟΕΔΗΝ αποφάσισε να δώσει κεντρική έκφραση στη φωνή της βάσης που οργανώνει όλο το τελευταίο διάστημα συνελεύσεις, συγκεντρώσεις και στάσεις εργασίας σε πολλά νοσοκομεία σε όλη τη χώρα ενάντια στις προσπάθειες της κυβέρνησης να υποβαθμίσει το ΕΣΥ και να το πετάξει σαν "φιλέτο" στα αρπακτικά της αγοράς.
Στην ανακοίνωση της η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρεται στα ψέματα του Κακλαμάνη και του Αβραμόπουλου για 9 ή και 14.000 προσλήψεις. "Μόνιμες προσλήψεις δεν πρόκειται να γίνουν, καθώς είναι στόχος της κυβέρνησης η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων. Τα ιδιωτικά συνεργεία, το επικουρικό προσωπικό, οι συμβασιούχοι, τα προγράμματα stage και το ενοικιαζόμενο προσωπικό είναι το μέλλον που μας επιφυλάσσουν, αγνοώντας τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες του συστήματος. Το ΕΣΥ αντί να αναπτύσσεται αξιοποιώντας τις υποδομές σε Νέα Νοσοκομεία, πτέρυγες, χειρουργεία, κρεβάτια μονάδων και νέα ασθενοφόρα, διαρκώς υποβαθμίζεται, μαραζώνει, διαλύεται".
Αυτές οι διαπιστώσεις της Ομοσπονδίας φάνηκαν με τον χειρότερο τρόπο στο νοσοκομείο Μεταξά στις 4 Ιούνη, όταν έπιασε φωτιά ο χώρος με τις γεννήτριες και επακολούθησε καθολικό Μπλακάουτ για τέσσερις ώρες! Δεκάδες ασθενείς στη ΜΕΘ και στα χειρουργεία που γίνονταν εκείνες τις ώρες γλίτωσαν το μοιραίο είτε από καθαρή τύχη είτε εξαιτίας της αυταπάρνησης των συναδέλφων, που έφτασαν να χειρουργούν υπό το φως φακών! Σαν να μην έφταναν όλα αυτά ο Υφυπουργός Υγείας Γιαννόπουλος συνέχισε τον εμπαιγμό λέγοντας ότι "το καλώδιο ή το έφαγε το ποντίκι ή έγινε βραχυκύκλωμα"...
Την πραγματική αιτία όμως την ξέρουμε όλοι μας και δεν είναι άλλη από τη νεοφιλελεύθερη πολιτική των περικοπών και της ιδιωτικοποίησης που ακολουθεί η κυβέρνηση. Η συντήρηση του κτιρίου και των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων έχει δοθεί σε ιδιωτική εταιρεία και ο μοναδικός πτυχιούχος ηλεκτρολόγος είχε πάει να καλύψει τις ανάγκες στο Αττικό...
Η πολιτική της αγοράς που σκοτώνει την Υγεία μπορεί να ανατραπεί, όπως και η κυβέρνηση που την εφαρμόζει. Το είδαμε πρόσφατα με τις φοιτητικές καταλήψεις που σταμάτησαν την προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και έστειλαν στα σκουπίδια όλη την αντιδραστική αναθεώρηση του συντάγματος που επιχείρησε η Νέα Δημοκρατία. Η απεργία διαρκείας των γιατρών κατάφερε να παγώσει το νομοσχέδιο Αβραμόπουλου το Γενάρη. Οι γιατροί στο Κρατικό Νίκαιας, όπως και στο Αττικό, μετά από δυο μαζικές γενικές συνελεύσεις και κάτω από την απειλή να κλείσουν τις εφημερίες από 4/6, κατάφεραν να πληρωθούν τις εφημερίες τεσσάρων μηνών.
Για αυτό χρειάζεται να οργανώσουμε με τον καλύτερο τρόπο την απεργιακή κινητοποίηση στις 14/6. Να πιέσουμε για γενικές συνελεύσεις σε όλα τα νοσοκομεία. Να βγει το πραγματικά ελάχιστο προσωπικό ασφαλείας από τα σωματεία και όχι αυθαίρετα από τις διοικήσεις. Να καλέσει και η ΕΙΝΑΠ στην απεργία. Να πολιορκήσουμε μαζικά με τα πανώ όλων των συλλόγων το υπουργείο. Να υπάρξει απεργιακή συνέχεια και κλιμάκωση για να κερδίσουμε αυξήσεις, προσλήψεις, ΒΑΕ, αναβάθμιση του ΕΣΥ και να τελειώνουμε με τη Νέα Δημοκρατία και τις επιθέσεις της μια και καλή.
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΟΒΑ-ΝΥΣΤΕΡΙ

No comments: