6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Wednesday, April 29, 2020

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ!

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ! 

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ
Ο ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ
ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ 


Συναδέλφισσες-οι, 

Φτάσαμε στην φετινή εργατική Πρωτομαγιά μετά από ένα μεγάλο διάστημα τυφλής καραντίνας χωρίς μαζικά τεστ και μέσα ατομικής προστασίας για όλους, προσλήψεων με το σταγονόμετρο και μάλιστα ΜΟΝΟ συμβασιούχων, επιθέσεων στις ελευθερίες μας αλλά και επιθέσεων στην εργατική τάξη και τη νεολαία. Τώρα διάλεξε η Κεραμέως να χτυπήσει την Παιδεία με νομοσχέδιο έκτρωμα, τώρα ο Χατζιδάκης διαλέγει το χτύπημα στο περιβάλλον, τώρα ο Κικίλιας διαλέγει να κλείσει το παράρτημα του Αγλαΐα Κυριακού στην Καλλιθέα, τώρα αποδείχτηκε με το σκάνδαλο στην κλινική ΤΑΞΙΑΡΧΑΙ η πριμοδότηση -χωρίς κανένα έλεγχο και φραγμούς- της κυβέρνησης στους ιδιώτες φίλους της.
Ο Μητσοτάκης διαλέγει να τερματίσει την καραντίνα κάνοντας επίτηδες τα ίδια λάθη με όταν την ξεκινούσε. Χωρίς ΚΑΜΙΑ πρόσληψη σε κανένα νοσοκομείο, επαναφέρει την τακτική λειτουργία στα νοσοκομεία που δουλεύουν πέραν του ορίου τους με ένα τεντωμένο και εξουθενωμένο προσωπικό που πήρε μόνο κάποια ρεπό και καθόλου άδεια. Αφήνει τον Κικίλια και τον Κοντοζαμάνη να επαναφέρουν στα μουλωχτά τους εργολάβους στα Νοσοκομεία, μας ζητάει νέες θυσίες, αγνοεί τα αιτήματα μας, κλείνει το παράρτημα στην Καλλιθέα, και το χειρότερο χωρίς μαζικά τεστ και ασφαλείς συνθήκες υγιεινής ανοίγει τα σχολεία, τις υπηρεσίες, τα μαγαζιά.
Φτάνουμε στην Πρωτομαγιά όμως και με αγώνες δυνατούς. Διαδηλώσαμε μαζικά στις 8 Μάρτη μαζί με τα συνδικάτα μας, στις 21 Μάρτη σταθήκαμε στο πλευρό των προσφύγων που κυριολεκτικά αφήνονται φυλακισμένοι στην τύχη τους, σπάσαμε το σιωπητήριο μαζικά και για πρώτη φορά στις 7 Απρίλη στην συγκλονιστική μέρα δράσης στα Νοσοκομεία μας που κατέληξε να γίνει Πανεργατική υπόθεση. Παραμονές της Πρωτομαγιάς βλέπουμε τους εκπαιδευτικούς να παίρνουν τη σκυτάλη από τα Νοσοκομεία και να διαδηλώνουν μαζικά, είδαμε τους εργαζόμενους στον επισιτισμό να πλημμυρίζουν το κέντρο της Αθήνας, στα νοσοκομεία ξαναβρεθήκαμε στα προαύλια μας απαιτώντας να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος και την απομάκρυνση των εργολάβων από τα ιδρύματα. Οι μανιακοί με το πριόνι αυτής της ξεφτιλισμένης κυβέρνησης βρίσκονται ήδη στο στόχαστρο του εργατικού κινήματος. ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!
Η φετινή Πρωτομαγιά είναι κλιμάκωση της 7 Απρίλη για τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία. Και θα γιορταστεί στην ώρα της, απεργιακά και με διαδηλώσεις σε κάθε πόλη, για να ξεκινήσουμε την αντεπίθεση μας στον Μητσοτάκη και τους υπουργούς της. Λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο όσοι νομίζουν ότι είμαστε αναλώσιμοι, πειθήνια όργανα της κυβέρνησης και της προσπάθειας της για επανεκκίνηση της οικονομίας. Μαζί με τους συναδέλφους μας από όλους τους κλάδους βγαίνουμε στο δρόμο, συνεχίζουμε τη μάχη για προσλήψεις πιο δυνατοί και πιο έμπειροι από ποτέ. 

ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ! ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ! 

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11πμ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Άγαλμα Βενιζέλου 11πμ, ΠΑΤΡΑ Εργατικό Κέντρο 11πμ, ΓΙΑΝΝΕΝΑ Εργατικό Κέντρο 10.30πμ, ΧΑΝΙΑ Πλατεία Αγοράς 11πμ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ Πλατεία Ελευθερίας (Άγαλμα Βενιζέλου) 10πμ, ΞΑΝΘΗ Κεντρική πλατεία 11πμ, ΙΚΑΡΙΑ στο Νοσοκομείο 11πμ



No comments: