6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Saturday, October 5, 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΛΕΜΙΝΓΚ

ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ
ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΙ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΟΜΕΣ
ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ
 
          Συμπαραστεκόμαστε στο σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου Αμαλία Φλέμινγκ και σε όλο το προσωπικό που παλεύει ξανά να σώσει το νοσοκομείο του. Η πτέρυγα «Μπόμπολα» είναι κλειστή από το 2013 όταν ο τότε υπ Υγείας Άδωνις είχε βάλει στόχο να κλείσει 50 νοσοκομεία. Με απανωτές κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι απέτρεψαν το κλείσιμο του  Αμαλία Φλέμινγκ και κατάφεραν τουλάχιστον την συγκεκριμένη πτέρυγα να την έχουν για την στέγαση των πλυντηρίων τους, διεκδικώντας να επαναλειτουργήσει επιτέλους σαν Κέντρο Ημερήσιας  Νοσηλείας.
        Τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ και ο Χρυσοχοίδης με πρόσχημα την στέγαση ανηλίκων προσφύγων θέλουν να αποτελειώσουν το Αμαλία Φλέμινγκ παραχωρώντας την πτέρυγα αυτή στο υπ Δημόσιας Τάξης και στην Αστυνομία. Είναι υποκριτές και ψεύτες γιατί είναι η ίδια κυβέρνηση που κλείνει άλλα δημόσια κτίρια που φιλοξενούν πρόσφυγες πχ το σχολείο στην Πρασσά κλπ. Είναι η ίδια κυβέρνηση που κόβει το ΑΜΚΑ και άρα την πρόσβαση στη Δημόσια Υγεία για όλους τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Και τώρα τάχα κόπτονται για τους πρόσφυγες. Πέρα δηλαδή από το ρατσιστικό μάντρωμα των ανηλίκων προσφύγων από τους μπάτσους, προσπαθούν να αποτελειώσουν το έργο που άφησε στη μέση ο Άδωνις.
        Απαιτούμε την πλήρη επαναλειτουργία της πτέρυγας «Μπόμπολα» όπως ακριβώς το ζητάνε οι εργαζόμενοι και το σωματείο τους, και ταυτόχρονα απαιτούμε το άνοιγμα ανθρώπινων δημόσιων δομών μέσα στις πόλεις μας ανοιχτών για όλους τους πρόσφυγες και τους μετανάστες με τα νοσοκομεία, σχολεία, δημοτικές υπηρεσίες ορθάνοιχτα γι’ αυτούς.
        Σας καλούμε όλες και όλους στην Πανελλαδική Συνέλευση και Διεθνή συνάντηση της ΚΕΕΡΦΑ το Σάββατο 12 Οκτώβρη στη Νομική για να οργανώσουμε τις μάχες ενάντια στην ρατσιστική πολιτική της ΝΔ. Και στην πανελλαδική πανυγειονομική απεργία στις 23 Οκτώβρη. 

No comments: