6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Wednesday, October 23, 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 23/10/2019 ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΜΟΛΙΣ ΚΕΡΔΗΘΗΚΕ!


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 23/10/2019
ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΜΟΛΙΣ ΚΕΡΔΗΘΗΚΕ!
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΝΙΚΑΝΕ –ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΟΛΑ ΠΙΣΩ!
ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ –ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ!
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ


Χιλιάδες εργαζόμενοι, μόνιμοι και συμβασιούχοι ,από το Σουφλί μέχρι την Κρήτη, συμμετείχαν στη σημερινή (23/10) πανυγειονομική απεργιακή συγκέντρωση, τη μεγαλύτερη των τελευταίων χρόνων που έγινε στην Αθήνα, διεκδικώντας τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, μαζικές προσλήψεις και αύξηση της χρηματοδότησης για τη δημόσια Υγεία.
Η διαδήλωση ξεκίνησε από την πλατεία Μαβίλη, όπου συναντήθηκαν οι εργαζόμενοι από τα νοσοκομεία της περιφέρειας με τους συναδέλφους τους που έρχονταν από τις απεργιακές περιφρουρήσεις και τις προσυγκεντρώσεις που είχαν πραγματοποιήσει νωρίτερα σε μια σειρά κοντινά νοσοκομεία.
Η πορεία έφτασε μέχρι το Υπουργείο Υγείας και το μέγεθός της αυξανόταν όσο προχώραγε, με νέα σωματεία να ενώνονται μαζί της. Το μαζικότερο κομμάτι της διαδήλωσης ήταν το μπλοκ του Συντονιστικού Νοσοκομείων, με το οποίο συμπορεύτηκαν και βάδισαν μαζί μια σειρά σωματεία όπως αυτά του Αγ.Σάββα, του ΓΝΑ Γεννηματάς, του Ερυθρού, του ΓΟΝΚ, του ΕΛΠΙΣ ,του νοσοκομείου Καλαμάτας, του Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης, του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, του ΑΧΕΠΑ, του Παίδων Αγλ.Κυριακού, πρωτοβουλίες συμβασιούχων σαν αυτές του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, του Παπαγεωργίου, του ΓΝΘ Παπανικολάου, του Κέντρου Υγείας Ευόσμου, των συμβασιούχων Βορείου Ελλάδος, αλλά και φοιτητές και φοιτήτριες με το πανό των καταλήψεων Φιλοσοφικής και Παντείου.
Την ώρα μάλιστα που η διαδήλωση κατέβαινε την Πανεπιστημίου πίσω μας βρέθηκαν οι εργαζόμενοι στους Δήμους με την μοτοπορεία τους, επιβεβαιώνοντας στην πράξη την αναγκαιότητα του συντονισμού και της ενότητας όλων των κλάδων των εργαζομένων απέναντι στην κυβέρνηση των ιδιωτικοποιήσεων ,των «αναπτυξιακών» νομοσχεδίων ,της επίθεσης στον συνδικαλισμό και των απολύσεων.
Στο υπουργείο έγινε συνάντηση της Εκτελεστικης της ΠΟΕΔΗΝ, προέδρων πρωτοβάθμιων σωματείων και εργαζομένων, με το υφυπουργό Υγείας Κοντοζαμάνη, ο οποίος προφανώς κάτω από την πίεση της μαζικής μας απεργίας είχε αναγκαστεί τελευταία στιγμή να δώσει άλλο ένα χρόνο παράταση στους ΟΑΕΔ. Ο υφυπουργός δεν έδωσε καμία συγκεκριμένη απάντηση στα αιτήματα των εργαζομένων. Εκτός από γενικόλογες διαπιστώσεις για τα προβλήματα της υγείας, ξεδίπλωσε την πολιτική της ΝΔ στην Υγεία (πολύ προσεχτικά είναι η αλήθεια) μιλώντας για προσλήψεις 2.450 νοσηλευτών και γιατρών (που το μόνο που καλύπτουν είναι τις φετινές συνταξιοδοτήσεις) και δήλωσε ότι η Υγεία πρέπει να είναι δημόσια και όχι κρατική. Σε ερωτήσεις που του έγιναν ομολόγησε ότι έχει στόχο να προχωρήσει της συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, δηλώνοντας ότι δε βρίσκει τίποτα μεμπτό στο να βάλει ο ιδιωτικός τομέας μηχανήματα μέσα στα νοσοκομεία. Σχετικά με τη χρηματοδότηση είπε ότι θέλει να “εξορθολογήσει” τους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων, με το σύστημα κοστολόγησης των θεραπειών, ενώ σχετικά με τους 12.000 συμβασιούχους που υπάρχουν στα νοσοκομεία, τόνισε ότι θα δοθεί έξτρα μοριοδότηση σε μελλοντικές προκηρύξεις (τόσο μελλοντικές που δεν μπορούσε καν να τις προσδιορίσει). Είχε μάλιστα και την απαίτηση να του δοθούν συγχαρητήρια για την παράταση των συμβάσεων των 4000 συμβασιούχων τους ΟΑΕΔ στα νοσοκομεία, την οποία έτρεξε να ανακοινώσει επίσημα την ώρα της απεργιακής συγκέντρωσης. Δεν απάντησε καθόλου βέβαια στις καταγγελίες για την διοικητική αυθαιρεσία και τις επαπειλούμενες απολύσεις σε Άγιο Σάββα και Παπαγεωργίου ,πράγμα που τον καθιστά συνυπεύθυνο .
Η σημερινή μαζικότατη απεργιακή συγκέντρωση και πορεία ήταν σταθμός στον αγώνα των υγειονομικών ενάντια στην πολιτική της διάλυσης του ΕΣΥ. Χιλιάδες συνάδελφοι και συναδέλφισσες δείξαμε την αποφασιστικότητά μας να συνεχίσουμε τον αγώνα για προσλήψεις, μονιμοποιήσεις και δημόσια υγεία για όλο το λαό, με ενότητα στη δράση και απεργιακή κλιμάκωση, για να μην περάσει τίποτα από τα σχέδιά τους.
Απέναντι σε μία κυβέρνηση που ετοιμάζεται να κάνει δώρο στους ιδιώτες τα δημόσια νοσοκομεία, που τα έχουμε κρατήσει ανοιχτά με τεράστιες μάχες και αγώνες όλα τα προηγούμενα χρόνια, θα συνεχίσουμε με επιτροπές αγώνα, από τα κάτω και με συντονισμό για να κάνουμε κομμάτια την ατζέντα των ιδιωτικοποίησεων, ανοίγοντας το δρόμο για να τα πάρουμε όλα πίσω !

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ –ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ – ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ

No comments: