6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Thursday, March 1, 2018

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ: ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 7 ΜΑΡΤΗ 6:30μμ ΑΓ.ΣΑΒΒΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΜΑΡΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
6:30μμ αμφιθ. ΑΓ. ΣΑΒΒΑ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

Συναδέλφισσες -οι,
H κυβέρνηση ψήφισε το πακέτο των μνημονιακών προαπαιτούμενων και νομίζει ότι πέρασε τα δύσκολα, οι απεργιακές κινητοποιήσεις στις 12 και 15 Γενάρη ήταν μια πρόγευση για το τι την περιμένει. Ήδη την σκυτάλη του αγώνα, για, προσλήψεις μονιμοποιήσεις, ενάντια στις απολύσεις, την έχουν πάρει οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, στους δήμους, στο ΥΠΠΟ, στα σχολεία. 

Στις 2 Μάρτη οι εκπαιδευτικοί βάζουνε απεργιακό λουκέτο στα σχολεία για να διεκδικήσουνε χιλιάδες μόνιμους διορισμούς.
Στους δήμους χιλιάδες παρατασιούχοι παλεύουν για να μην χάσουν την δουλειά τους. Την ίδια ώρα εργαζόμενες/οι στους παιδικούς σταθμούς πλημμύρισαν τους δρόμους, ενάντια στις απολύσεις.

Βρισκόμαστε μπροστά σε έναν νέο κύκλο αντιπαράθεσης και σύγκρουσης με την κυβέρνηση και τους δανειστές. Οι μάχες που θαρρετά ανοίξαμε και παίξαμε κομβικό ρόλο, το αίτημα δηλαδή των μαζικών προσλήψεων, αλλά και της μονιμοποίησης των συμβασιούχων στην υγεία, ξαναμπαίνουν ορμητικά στην ημερήσια διάταξη και αυτή τη φορά όχι μόνο από τους υγειονομικούς.

Στην υγεία οι απολύσεις των επικουρικών γιατρών, μετά την παλινωδία της απληρωσιάς τους στις γιορτές, είναι προ των πυλών, ενώ ολοένα και πιο πολλοί συνάδελφοι συμβασιούχοι (ΟΑΕΔ, επικουρικοί νοσηλευτές, τραυματιοφορείς κ.α.) νιώθουν ότι η παράταση - ανάσα που πήραν μετά την επιτυχημένη, νικηφόρα κινητοποίηση στις 29 Νοέμβρη 2017 δεν είναι καθόλου δεδομένο ότι θα συνεχιστεί μετά το τέλος του 2018... Είναι προκλητικό να ακούς ότι δεν υπάρχουν λεφτά για να δουλεύουμε με μόνιμη και σταθερή εργασία, την ώρα που στο σκάνδαλο Novartis τα δις ευρώ πέφταν βροχή στις τσέπες των φαρμακοβιομήχανων και μερικά εκατομμύρια από αυτά σε μίζες κρατικών στελεχών. Το σκάνδαλο Novartis απλά μας εξοργίζει και επιβεβαιώνει τις στυγνές και ταξικές επιλογές ενός συστήματος σε κρίση.

Με πρωτοβουλία της ΟΕΝΓΕ, της ΕΙΝΑΠ και σωματείων νοσοκομείων έχει αποφασιστεί νέα κινητοποίηση στα μέσα Μάρτη ενάντια στη απόλυση των επικουρικών γιατρών και πάσης φύσης συμβασιούχων, με αίτημα την μονιμοποίηση όλων. Παλεύουμε αυτή η μέρα να γίνει πετυχημένο βήμα για απεργιακή συνέχεια και κλιμάκωση, σε συντονισμό με τα υπόλοιπα κομμάτια των εργαζομένων που βρίσκονται σε αγώνα. 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να συμμετέχουν στην συνέλευση, για να συζητήσουμε για όλα τα ζητήματα που ανοίγονται και να οργανώσουμε, όλα τα αγωνιστικά βήματα που είναι μπροστά μας.


No comments: