6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Thursday, March 8, 2018

ΟΕΝΓΕ:14 ΜΑΡΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΥΠ.ΥΓΕΙΑΣ 6μμ



ΜΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΛΑΣΤΙΧΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΥΓΕΙΑ.
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ.
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ.
ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ.

2.850 επικουρικοί γιατροί.

1.100 λοιπό επικουρικό προσωπικό: νοσηλευτές, διοικητικοί, τεχνικοί, παραϊατρικό προσωπικό.

3.500 εργαζόμενοι μέσω ΟΑΕΔ.

Χιλιάδες εργαζόμενοι στα δουλεμπορικά των εργολάβων ή με ατομικές συμβάσεις με κουτσουρεμένα δικαιώματα στις κρίσιμες υπηρεσίες καθαριότητας – σίτισης - φύλαξης στα νοσοκομεία.

Πολλοί εργαζόμενοι υγειονομικοί με «μπλοκάκι» μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ.

Στελέχωση των ΤΟ.Μ.Υ με εργαζόμενους με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, ορισμένου χρόνου, μέσω ΕΣΠΑ.

Με αυτό τον τρόπο προσπαθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να κρύψει τα τεράστια κενά που υπάρχουν σε γιατρούς, νοσηλευτές, προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, βαφτίζοντας το κρέας ψάρι. Με αναλώσιμους εργαζόμενους και ανακύκλωση της ανεργίας.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βαδίζοντας στα χνάρια των προηγούμενων κυβερνήσεων. Της πολιτικής της κρατικής υποχρηματοδότησης, του βαθέματος της εμπορευματικής λειτουργίας των δημόσιων μονάδων Υγείας, της πολιτικής που θεωρεί κόστος την Υγεία του λαού.

Αυτό είναι το όραμα της κυβέρνησης για την ανάπτυξη του δημόσιου συστήματος Υγείας, κατά τα πρότυπα του νοσοκομείου της Σαντορίνης όπου το σύνολο του προσωπικού υπηρετεί με ελαστικές εργασιακές σχέσεις και διάφορων ειδών συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου.

Απολύουν «με τη λήξη της θητείας τους» 2850 επικουρικούς γιατρούς, αρκετοί από τους οποίους εργάζονται χρόνια ολόκληρα στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας πετώντας στην ανεργία ένα έμπειρο, αξιόμαχο, επιστημονικό δυναμικό, για να προσλάβει στη θέση τους άλλους συναδέλφους άνεργους και αυτούς «με ημερομηνία λήξης».

Δεν πρέπει να περάσει η προσπάθεια της κυβέρνησης να καλλιεργήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό και να στρέψει τους μεν ενάντια στους δε. Κανείς δεν περισσεύει. Οι ανάγκες είναι πολλαπλάσιες.

Μόνο που η ανάγκη για μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων για να καλυφθούν τα χιλιάδες κενά στις δημόσιες μονάδες Υγείας, δεν είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης.

Οι προσλήψεις που έχει εξαγγείλει για το 2018, 1.500 θέσεις μόνιμων γιατρών και περίπου 1000 μόνιμες θέσεις λοιπού προσωπικού σε ειδικότητες, τμήματα και νοσοκομεία που σήμερα καλύπτουν οι επικουρικοί εργαζόμενοι, είναι σταγόνα στον ωκεανό των χιλιάδων κενών οργανικών θέσεων, που σύμφωνα με τους κουτσουρεμένους, από το 2012, οργανισμούς και τις πιο μετριοπαθείς εκτιμήσεις, αγγίζουν τις 26.500. Άλλωστε η μέχρι τώρα εμπειρία δείχνει πως και από αυτές τις μόνιμες θέσεις που προκηρύσσονται, οι διαδικασίες ολοκληρώνονται και γίνονται πραγματικοί διορισμοί μόνο σε ένα μικρό ποσοστό τους.

Το δικαίωμα μας στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, ανθρώπινα ωράρια και επιστημονική αξιοπρέπεια, το δικαίωμα του λαού στην Υγεία μπαίνουν στην «κλίνη του Προκρούστη» για να πιαστούν οι αντιλαϊκοί στόχοι και τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Συναδέλφισσες - συνάδελφοι,

Τα δικαιώματα μας θα τα κερδίσουμε με τους αγώνες μας. Με σύγκρουση και ρήξη απέναντι στη βαρβαρότητα που μας ετοιμάζουν.

Τα αιτήματα μας να μην απολυθεί κανένα συνάδελφος επικουρικός, για κατάργηση της εργασιακής ομηρίας και της ανακύκλωσης της ανεργίας, για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού μας ενώνουν όλους. Τους μόνιμους, τους επικουρικούς, τους άνεργους συναδέλφους.

Στην επιτυχημένη σύσκεψη που διοργάνωσε η ΟΕΝΓΕ στις 20/2 στην οποία συμμετείχαν η ΕΙΝΑΠ, σωματεία εργαζομένων από νοσοκομεία της Αθήνας και του Πειραιά και επιτροπές αγώνα επικουρικών και συμβασιούχων, εκφράστηκε η διάθεση για κλιμάκωση του αγώνα.

Δεν είμαστε μόνοι. Στο δρόμο του αγώνα βρίσκονται οι αναπληρωτές καθηγητές, οι συμβασιούχοι στους δήμους, χιλιάδες συμβασιούχοι και σε άλλες υπηρεσίες.

Όλοι στη συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας την Τετάρτη 14/3 στις 6:00μ.μ.

Απαιτούμε:

  • Να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος επικουρικός - κανένας συνάδελφος συμβασιούχος
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης
  • Κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων ομηρίας και ανακύκλωσης της ανεργίας
  • Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία για όλο το λαό

No comments: