6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Thursday, March 30, 2017

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ:ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ


Κάτω τα χέρια από την εθνική ασφαλιστική 
ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ

Οι εργαζόμενοι στην Εθνική ασφαλιστική παλεύουν απεργιακά για να μην επιτρέψουν το ξεπούλημα της Εθνικής Ασφαλιστικής που προωθεί η διοίκηση της Εθνικής τράπεζας. Προχωράνε σε τετραήμερη απεργία από 28 έως 31 Μαρτίου, σαν συνέχεια των πολύ πετυχημένων απεργιακών κινητοποιήσεων τις προηγούμενες βδομάδες και χρειάζονται την στήριξη όλων μας για να νικήσουν, να εμποδίσουν το ξεπούλημα και να κρατήσουν τις θέσεις εργασίας.
Η Εθνική Ασφαλιστική είναι μια από τις θυγατρικές-φιλέτα της Εθνικής τράπεζας. Έχει το 18% της ασφαλιστικής αγοράς στην Ελλάδα ενώ το 2016 έκλεισε με κέρδη 52 εκατ. Ευρώ. 
Η Εθνική Τράπεζα, τον περασμένο Ιούνη πούλησε την Finansbank, έναντι 2.75 δις Ευρώ. Τον Οκτώβρη πούλησε τον Αστέρα της Βουλιαγμένης για 299 εκατομμυρίων και τον Δεκέμβρη ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις για την πώληση της United Bulgarian Bank (UBB) για 610 εκατομμυρίων. 
Πρόκειται για αλυσίδα ξεπουλημάτων που κάνει συστηματικά η Εθνική τράπεζα αλλά και οι υπόλοιπες τέσσερις “συστημικές” τράπεζες.
Η κατάσταση του τραπεζικού συστήματος στην Ελλάδα είναι απλά δραματική. Ύστερα από τρεις "επιτυχημένες" ανακεφαλαιοποιήσεις οι τέσσερις μεγάλες τράπεζες εξακολουθούν να είναι πλακωμένες από ένα βουνό κόκκινων, μη εξυπηρετούμενων, δανείων. 
Η πίεση πάνω στις τράπεζες να αυξήσουν τη ρευστότητά τους όσο το δυνατόν πιο γρήγορα είναι ασφυκτική και από το ΔΝΤ και από τους υπόλοιπους δανειστές. Το αποτέλεσμα είναι αυτό το "ξεπούλημα" χωρίς προηγούμενο και βγάζουν στο σφυρί τις πιο πετυχημένες, αποδοτικές και κερδοφόρες επενδύσεις των περασμένων χρόνων.

ΒΑΛΤΕ ΧΕΡΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, 
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΑΣ
Η Άλφα Μπανκ αρνείται να πληρώσει τα χρωστούμενα στο ασφαλιστικό ταμείο των εργαζόμενων που προέρχονται από την Ιονική Τράπεζα. Και η Εθνική Τράπεζα πουλάει το φιλέτο της ασφαλιστικής αγοράς, την Εθνική Ασφαλιστική. Πίσω και από τις δυο αυτές επιθέσεις βρίσκεται η συστηματική κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος από όλες τις κυβερνήσεις εδώ και τριάντα χρόνια. Την ξεκίνησε ο Μητσοτάκης, τη συνέχισε ο Σημίτης με τον Γιαννίτση, κλιμακώθηκε από τις μνημονιακές κυβερνήσεις και τώρα τη διαχειρίζεται ο Τσίπρας.
Ο νόμος του Κατρούγκαλου που έχει διαλύσει όλα τα ταμεία μέσα στον ΕΦΚΑ άναψε το πράσινο φως για κομπίνες όπως της Άλφα Μπανκ που στερεί από συνταξιούχους της Ιονικής τα λεφτά που δικαιούνται. Και οι βάναυσες περικοπές των συντάξεων σε συνδυασμό με την αύξηση των εισφορών στρώνουν το έδαφος για την εισβολή των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών.
Γι' αυτό, έχει ξεχωριστή σημασία να συμπαρασταθούμε όλοι στον αγώνα των εργαζόμενων της Εθνικής Ασφαλιστικής που απεργούν ενάντια στο ξεπούλημα, αλλά και στους συνταξιούχους της Ιονικής που “πολιορκούν” καθημερινά τα κεντρικά της Άλφα στη Σταδίου. Όλες οι οργανώσεις των συνταξιούχων, που είχαν συγκρουστεί μαχητικά στο δρόμο προς το Μαξίμου και πλημμύρισαν την Αθήνα τα περασμένα Χριστούγεννα, πρέπει να βρεθούν στο πλευρό τους. Και οι μεγάλες Ομοσπονδίες των πρώην ΔΕΚΟ να απλώσουν τον απεργιακό χορό.
Να στηρίξουμε τους εργαζόμενους της Εθνικής Ασφαλιστικής με ψηφίσματα, οργανώνοντας εξορμήσεις και εκδηλώσεις στους χώρους δουλειάς, ζητώντας από απεργούς της Εθνικής Ασφαλιστικής να έρθουν να μιλήσουν για τον αγώνα τους. Να απαιτήσουμε από την ΟΤΟΕ και όλα τα σωματεία των τραπεζοϋπαλλήλων, αλλά και όλους τους εργαζόμενους, να στηρίξουν έμπρακτα τον αγώνα. 
Απέναντι σε αυτή την κατάσταση η διέξοδος βρίσκεται στην κρατικοποίηση όλων των τραπεζών χωρίς καμία αποζημίωση για τους (έτσι και αλλιώς χρεωκοπημένους) τραπεζίτες. Στον έλεγχο όλου του τραπεζικού συστήματος αλλά και ολόκληρης της πραγματικής οικονομίας από τους εργαζόμενους. Βρίσκεται στη σύγκρουση με το ευρώ και την ΕΕ.

No comments: