6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Monday, February 27, 2017

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ: ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 2 ΜΑΡΤΗ

Οχι άλλες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις
Να σπάσουμε τον ασφαλιστικό νόμο-λαιμητόμο Κατρούγκαλου στην πράξη
2 ΜΑΡΤΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΕΝΓΕ
συγκέντρωση 1μμ Υπ.Εργασίας
15 Μάρτη όλοι μαζί στην ΑΠΕΡΓΙΑ
πανελλαδικό συλλαλητήριο 12μες πλ.Μαβίλη

Από 1 Γενάρη 2017 μπήκε σε εφαρμογή ο αντιασφαλιστικός νόμος-λαιμητόμος, πετσοκόβοντας και αλλο μισθούς και συντάξεις. Οι ληστικές εισφορές του, λεηλατούν για άλλη μια φορά τους μισθούς χιλιάδων γιατρών, ενώ μειώνει τις συντάξεις, μέσω του νέου τρόπου υπολογισμού τους.Ολοκληρώνεται η επίθεση στούς κόπους και τα εισοδηματά μας μέσα απο την συνεχή εγκληματική κλοπή των αποθεματικών του ΤΣΑΥ μετά το τζογάρισμα στο χρηματιστήριο, τα ομόλογα και το κούρεμα του PSI, αλλά και ενάντια στα ασφαλιστικά δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών, αφού η ενοποίηση των ταμείων θα έχει ως αποτέλεσμα την συρρίκνωση των παροχών Υγείας και Πρόνοιας και την εξίσωση προς τα κάτω.
Η ΟΕΝΓΕ καλεί σε απεργία στις 2 Μάρτη και Πανελλαδική κινητοποίηση στις 1μμ στο
Υπ. Εργασίας. Είναι ένα πρώτο απεργιακό βήμα χρειάζεται να κλιμακώσουμε και να συντονιστούμε με τους αγώνες που δίνουν συνολικά τα συνδικάτα στην υγεία, ιδίαιτερα τώρα, που οι παλιές περικοπές έρχονται να υλοποιηθούν, δίπλα δίπλα με τις νέες επιθέσεις στους μισθούς και τις συντάξεις μας, που φέρνει η νέα συμφωνία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ με τους δανειστές.
Η κυβέρνηση πέρα από τα παχιά λόγια, βήμα βήμα συγκεκριμενοποιεί το 4ο μνημόνιο. Στόχος τους είναι να κλείσουν με όλα, και τη δεύτερη αξιολόγηση και το νέο μνημόνιο. Το νέο μνημόνιο προβλέπει μείωση του αφορολόγητου στα 5 χιλ. το χρόνο (από 8.636 που ισχύει σήμερα), και μείωση των συντάξεων. Επί της ουσίας θα σημάνει κόψιμο ενός μισθού ή μιας σύνταξης το χρόνο. Το πρώτο μνημόνιο μείωσε τους μισθούς και τις συντάξεις από 14 κάθε χρόνο σε 12 και με τα καινούργια μέτρα θα τα περιορίσουν στα έντεκα. Οι υπουργοί έχουν βγει στα κανάλια για να πείσουν ότι οι εξελίξεις είναι μονόδρομος, ενώ η αλήθεια είναι ότι ετοιμάζουν ένα νέο σφαγείο για τα εργατικά δικαιώματα
Τα συνδικάτα δεν μπορεί να είναι απλά παρατηρητές το που θα καταλήξει όλο αυτό το πάρε δώσε κατοστροφικών μέτρων δανειστών κυβέρνησης. Μόνο ο φόβος των αντιδράσεων έχει μέχρι τώρα αποτρέψει την κυβέρνηση, στο χέρι μας είναι να κάνουμε αυτό το εμπόδιο αξεπέραστο κλιμακώνοντας την πάλη μας. ΑΔΕΔΥ ΓΣΕΕ και ΕΚΑ θα έπρεπε να αποφασίσουν εδώ και τώρα πανεργατική απεργία. Η 15 Μάρτη που καλούν και τα συνδικάτα της υγείας είναι μια καλή αφετηρία για να κλιμακώσουμε.
Οι εργατικοί χώροι βράζουν. Οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία που βρίσκονται μπροστά στο τι σημαίνει να υλοποιείται στην πράξη το ασφαλιστικό Κατρούγκαλου και το υπερταμείο ΕΦΚΑ, κινητοποιούνται και έχουν απόφαση για απεργία. Στις δημόσιες συγκοινωνίες προχωρούν σε απανωτές απεργίες ενάντια στην ιδωτικοποίηση και την έλειψη προσωπικού. Το ίδιο οι εργαζόμενοι μόνιμοι και συμβασιούχοι στο ΥΠΠΟ, το ίδιο και οι εκπαιδευτικοί.

Στην υγεία οι υγειονομικοί μετά το Καραβάνι της Υγείας στη Λάρισα, ξεσηκώνονται ξανά, διεκδικούνε μαζικές προσλήψεις και χρηματοδότηση και προχωρούν σε νέα απεργία 15 Μάρτη και πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 12μεσ στην πλ. Μαβίλη. Και έχουν κάθε δίκιο η έλλειψη προσωπικού, η εντατικοποίηση της δουλειάς μας, οι συνεχείς μνημονιακές περικοπές στην χρηματοδότηση υπονομεύουν κάθε δυνατότητα δημόσιας περίθαλψης. Νέα προσχέδια οργανισμών ετοιμάζουν μνημονιακές προσαρμογές συχγωνεύσεις και καταργήσεις κλινικών τμημάτων, ακόμα και νοσοκομειακών μονάδων, οι απολύσεις για χιλιάδες συναδέλφισσες συνάδελφους εργολαβικούς είναι ένα οδυνηρό άμεσο παρόν, αν δεν αγωνιστούμε όλοι μαζί να το αποτρέψουμε. Η θέση κάθε αγωνιζόμενης/ου γιατρού είναι να βρεθεί στην απεργία στις 2 Μάρτη και να διεκδικήσει κλιμάκωση μέχρι την νίκη. Και στις 15 Μάρτη απεργούμε μαζί με τα πρωτοβάθμια σωματεία των νοσοκομείων, διεκδικώντας και απο την ΟΕΝΓΕ να μπει και αυτή απεργιακά. Να κλιμακώσουμε συντονισμένοι, για να καταργήσουμε στην πράξη τον αντιασφαλιστικό νόμο και συνολικά τις μνημονιακές επιθέσεις, να κερδίσουμε αυξήσεις στους μισθούς, προσλήψεις και χρηματοδότηση για τα νοσοκομεία.

No comments: