6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Monday, February 27, 2017

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ:15 ΜΑΡΤΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 12ΜΕΣ ΠΛ.ΜΑΒΙΛΗ

15 Μάρτη ΑΠΕΡΓΙΑ στην υγεία
πανελλαδικό συλλαλητήριο 12μες πλ.Μαβίλη
για την Αττική στάση εργασίας 11πμ-3μμ

Την Τετάρτη 15 Μάρτη ξεσηκώνουμε απεργιακά όλα τα νοσοκομεία. Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί σε ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ (εκτός απο την Αττική που καλεί σε στάση εργασίας 11-3μμ) και σε ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΌ ΣΥΛΛΑΛΗΤΉΡΙΟ 12μεσ στην πλ. Μαβίλης. Αυτή η απεργία χρειάζεται να είναι σεισμός. Να απεργήσουμε και να πλημμυρίσουμε τους δρόμους εκείνη την μέρα. Μαζικά και συλλογικά να συμμετέχουμε στο πανελλαδικό συλλαλητήριο απο κάθε γωνιά της χώρας και απο κάθε νοσοκομείο. Να στείλουμε το μήνυμα, ότι δεν θα ανεχτούμε άλλες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, προσωπικό και δομές υγείας. Ότι δεν θέλουμε άλλα λόγια και οι υποσχέσεις, κλιμακώνουμε τον αγώνα για να επιβάλουμε το σταμάτημα των περικοπών και της λιτότητας
Η κατάσταση στην δημόσια υγεία είναι δραματική. Η έλλειψη προσωπικού καιη υποχρηματοδότηση, η αύξηση του φόρτου εργασίας, η ένταση και οι άθλιες συνθήκες εργασίας, μας οδηγούν στα όρια της αντοχής μας. Οι εργολαβικοί εργαζόμενοι με τις προυποθέσεις του νόμου Πολάκη κινδυνεύουν να χάσουν την δουλειάς τους. Από 1/1/2017 οι ληστικές εισφορές του αντιασφαλιστικού νόμου-λαιμητόμου, λεηλατούν για άλλη μια φορά τους μισθούς χιλιάδων γιατρών, ενώ μειώνει τις συντάξεις για όλους/ες, μέσω του νέου τρόπου υπολογισμού τους. Νέοι οργανισμοί, αντί να ανοίξουνε τα νοσοκομεία που κλείσανε οι Λοβέρδοι και οι Γεωργιάδηδες, προετοιμάζουν νέες συγχωνεύσεις-καταργήσεις οργανικών θέσεων, τμημάτων, κλινικών ακόμα και νοσοκομειακών μονάδων.
Η απεργία στις 15 Μάρτη είναι βήμα για να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση. Μετά απο επτά χρόνα μνημονίων ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ-ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και επαρκή χρηματοδότηση των νοσοκομείων μας για να ανταποκριθούν στην λειτουργία τους, απέναντι σε μια κοινωνία που βρίσκεται σε ανθρωπιστική κρίση.
Ο απεργιακός ξεσηκωμός και η κλιμάκωση είναι η καλύτερη απάντηση, την ώρα που η κυβέρνηση πέρα από τα παχιά λόγια, συγκεκριμενοποιεί την νέα συμφωνία με τους δανειστές.
Το νέο μνημόνιο προβλέπει μείωση του αφορολόγητου, μείωση των συντάξεων, απελευθέρωση των απολύσεων. Νέα δυσβάσταχτα μέτρα σε βάρος των εργαζόμενων και μετά το 2019, με στόχο να εξοικονομηθούν επιπλέον 3,5-4,5 δις ευρώ για τους τραπεζίτες. Η συζήτηση μεταξύ τους είναι αν τα δυσθεώρατα πλεονάσματα, που θα ματώσουνε κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη θα είναι για τρία, για πέντε ή δέκα χρόνια. Σαν κερασάκι στην αντεργατική λαίλαπα, η κυβέρνηση υπόσχεται ότι αν πιάσουν τους δημοσιονομικούς στόχους, και το επιτρέψουν η τρόικα και οι δανειστές, ίσως δώσουν κάποια αντισταθμίσματα.
Προσπαθούν να μας πείσουν ότι αυτά τα μέτρα είναι μονόδρομος και θα είναι τα τελευταία. Μοιάζουν με τους Σαμαροβενιζέλους όχι μόνο στα βάρβαρα μέτρα που παίρνουν σε βάρος των εργαζόμενων αλλά και στα ψέματα που λένε, ότι τάχα βγαίνουμε από τα μνημόνια, την ώρα που υπογράφουν την συνέχισή τους.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Η απαίτηση για πανεργατική απεργία και κλιμάκωση έρχεται από όλους τους χώρους. H απεργία των νοσοκομείων στις 15 Μάρτη είναι κομμάτι της εργατικής αντίστασης που βγαίνει μπροστά σε κάθε χώρο και σπρώχνει για να συντονιστεί. Στις 23 Φλεβάρη βρέθηκαν με κινητοποιήσεις στο δρόμο οι εργαζόμενοι σε ΜΕΤΡΟ-ΤΡΑΜ-ΗΣΑΠ, εκπαιδευτικοί, εργολαβικοί των νοσοκομείων, συμβασιούχοι του Υπ.Πολιτισμού. Στις 2 Μάρτη απεργούν και κινητοποιούνται οι γιατροί των νοσοκομείων, οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, ξανά οι εργολαβικοί εργαζόμενοι στα νοσοκομεία. Χρειαζόμαστε ΤΩΡΑ πανεργατική απάντηση για να μην τους αφήσουμε να φέρουν κανένα μέτρο που θα χτυπάει το εργατικό εισόδημα και τα εργατικά δικαιώματα.
Η απεργία στις 15 Μάρτη μπορεί να γίνει σταθμός για όλες αυτές τις αντιστάσεις και αφετηρία απεργιακής κλιμάκωσης. Με συνελεύσεις, εξορμήσεις, απεργιακές επιτροπές να ξεσηκώσουμε τα νοσοκομεία μας και να κατέβουμε στο πανελλαδικό συλλαλητήριο με τα πούλμαν των συνδικάτων μας.

Η θέση κάθε αγωνιζόμενης/ου υγειονομικού είναι να βρεθεί στην απεργία στις 15 Μάρτη και να διεκδικήσει κλιμάκωση μέχρι την νίκη. Να κλιμακώσουμε συντονισμένοι, για να σταματήσουμε το 4ο μνημόνιο, να καταργήσουμε στην πράξη τις μνημονιακές επιθέσεις, να κερδίσουμε αυξήσεις στους μισθούς, προσλήψεις και χρηματοδότηση για τα νοσοκομεία.

 

No comments: