6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Thursday, May 12, 2016

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ: ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 17 ΜΑΗ 6ΜΜ ΑΓ.ΣΑΒΒΑ

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΡΙΤΗ 17 Μαη 6.00μμ, αμφιθ. ΑΓ.ΣΑΒΒΑ

Απεργιακή κλιμάκωση για να μην περάσουν τα νέα μέτρα
για να σώσουμε τα νοσοκομεία, τους μισθούς και τις δουλειές μας

Οι εργαζόμενοι στην υγεία συνεχίζουμε μαζί με όλο το εργατικό κίνημα τον αγώνα για να μην περάσουν οι διαρκές μνημονιακές περικοπές και για να ανοίξουμε το δρόμο για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και χρηματοδότησης.
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε στον αιφνιδιασμό, για το ασφαλιστικό, μέσα στο Σαββατοκύριακο 7-8 Μάη, θυμίζοντας τις χειρότερες στιγμές των Σαμαροβενιζέλων, που προσπαθούσαν με τέτοια κοινοβουλευτικά τερτίπια, να εμποδίσουν να εκφραστεί η θέληση και η αντίσταση των εργαζόμενων. Δεν τα κατάφερε, όχι μόνο μπήκε απεργιακό λουκέτο και δεν κινήθηκε τίποτα σε καράβια, τρένα, αεροπλάνα, μετρό, λεωφορεία, τρόλευ, τράπεζες και δεκάδες άλλους εργατικούς χώρους, αλλά και χιλιάδες εργαζόμενοι πανελλαδικά βρέθηκαν στους δρόμους στο απεργιακό τριήμερο και έδωσαν την μάχη, για να μην περάσει το ασφαλιστικό–σφαγείο.
Η απάντηση της κυβέρνησης ήταν να προχωρήσει στη μαζική χρήση δακρυγόνων, για να αδειάσει την πλατεία Συντάγματος από τις δεκάδες χιλιάδες των διαδηλωτών και να μπορέσει ανενόχλητη μέσα στο κτίριο της βουλής να εξασφαλίσει τους 153 «πρόθυμους» που ψήφισαν το ασφαλιστικό τερατούργημα.
Η κατρακύλα δεν έχει τέλος, ετοιμάζεται να περάσει και την συνέχεια των μνημονιακών μέτρων, βαριά φορολογία, κόκκινα δάνεια, ιδιωτικοποιήσεις, τον αυτόματο κόφτη μισθών, συντάξεων και των δουλειών μας. Το 4ο μνημόνιο είναι ήδη στο τραπέζι και η κυβέρνηση μας παραμυθιάζει με ανάπτυξη και σταθερότητα που έρχεται, την ώρα μάλιστα που ολάκερος ο πλανήτης βυθίζεται στην οικονομική κρίση, την ύφεση και την αστάθεια.
Η κυβέρνηση γνωρίζει καλά, ότι η σύγκρουση με τα μνημόνια και την πολιτική της δεν έχει σταματήσει αλλά συνεχίζεται. Οι ναυτεργάτες συνέχισαν και την Δευτέρα 9 Μαΐου απεργιακά. Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ έχουν να ξαναπιάσουν το νήμα της συνέχισης των απεργιών, για να εξασφαλίσουν ότι δεν θα εφαρμοστεί το ασφαλιστικό τερατούργημα. Οι εκπαιδευτικοί συνεχίζουν την μάχη ενάντια τις απολύσεις αναπληρωτών, διεκδικώντας μαζικές προσλήψεις στα σχολεία.Στην υγεία μετά την απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη 12 Μάη, προχωράμε σε νέα απεργία. Το κίνημα αλληλεγγύης συνεχίζει να υπερασπίζεται τους πρόσφυγες και απαιτεί ανοιχτά σύνορα, ανοικτές πόλεις και νοσοκομεία.
Χρειάζεται απεργιακή κλιμάκωση για να αναγκάσουμε την κυβέρνηση σε άτακτη υποχώρηση και να κερδίσουμε προσλήψεις και χρηματοδότηση. Κάθε εργαζόμενος και κάθε πρωτοβάθμιο σωματείο χρειάζεται να πάρει στα χέρια του αυτή την μάχη. Να διεκδικήσουμε γενικές συνελεύσεις που να πάρουν απόφαση για νέα απεργιακά βήματα και κλιμάκωση. Να συγκροτήσουμε επιτροπές αγώνα που να πάρουν στα χέρια τους την ενημέρωση και την οργάνωση της μάχης.
Συνάδελφε-συναδέλφισσα έλα και εσύ στην ανοιχτή συνέλευση,

για να νικήσουμε και να σώσουμε τα νοσοκομεία, τους μισθούς και τις δουλειές μας, χρειάζεται να οργανώσουμε τον αγώνα απο τα κάτω σε κάθε νοσοκομείο, ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές κυβέρνησης και δανειστών. Αυτή τη μάχη δίνει το Συντονιστικό Νοσοκομείων και καλεί κάθε εργαζόμενο, κάθε σωματείο να την δώσουμε μαζί. 


No comments: