6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Wednesday, May 11, 2016

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ: 12 ΜΑΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ-ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΡΙΤΗ 17 Μαΐου 6.00μμ, ΑΓ.ΣΑΒΒΑ

12 ΜΑΗ-ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΕΔΗΝ 8πμ με 12μεσ
συγκέντρωση 8πμ Υπ.Υγείας
Απεργιακή κλιμάκωση για να σώσουμε τα νοσοκομεία
και για να μην περάσουν τα νέα μέτρα
Οι εργαζόμενοι στην υγεία συνεχίζουμε μαζί με όλο το εργατικό κίνημα τον αγώνα για να μην περάσουν οι διαρκές μνημονιακές περικοπές και για να ανοίξουμε το δρόμο για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και χρηματοδότησης.
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε στον αιφνιδιασμό, για το ασφαλιστικό, μέσα στο Σαββατοκύριακο 7-8 Μάη, θυμίζοντας τις χειρότερες στιγμές των Σαμαροβενιζέλων, που προσπαθούσαν με τέτοια κοινοβουλευτικά τερτίπια, να εμποδίσουν να εκφραστεί η θέληση και η αντίσταση των εργαζόμενων. Δεν τα κατάφερε, όχι μόνο μπήκε απεργιακό λουκέτο και δεν κινήθηκε τίποτα σε καράβια, τρένα, αεροπλάνα, μετρό, λεωφορεία, τρόλευ, τράμ, τράπεζες και δεκάδες άλλους εργατικούς χώρους, αλλά και χιλιάδες εργαζόμενοι βρέθηκαν πανελλαδικά στους δρόμους στο απεργιακό τριήμερο 6-7 και 8 Μάη και έδωσαν την μάχη για να μην περάσει το ασφαλιστικό–σφαγείο.
Η απάντηση της κυβέρνησης ήταν να προχωρήσει στη μαζική χρήση δακρυγόνων, για να αδειάσει την πλατεία Συντάγματος από τις δεκάδες χιλιάδες των διαδηλωτών και να μπορέσει ανενόχλητη μέσα στο κτίριο της βουλής να εξασφαλίσει τους 153 «πρόθυμους» που ψήφισαν το ασφαλιστικό τερατούργημα.
Ακόμη και έτσι, η κυβέρνηση γνωρίζει καλά, ότι η σύγκρουση με τα μνημόνια και την πολιτική της δεν έχει σταματήσει αλλά συνεχίζεται. Οι ναυτεργάτες συνεχίζουν και την Δευτέρα 9 Μαΐου απεργιακά. Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ έχουν να ξαναπιάσουν το νήμα της συνέχισης των απεργιών, για να εξασφαλίσουν ότι δεν θα εφαρμοστεί το ασφαλιστικό τερατούργημα. Οι εκπαιδευτικοί συνεχίζουν την μάχη ενάντια τις απολύσεις αναπληρωτών, διεκδικώντας μαζικές προσλήψεις στα σχολεία. Το κίνημα αλληλεγγύης συνεχίζει να υπερασπίζεται τους πρόσφυγες και απαιτεί ανοιχτά σύνορα, ανοικτές πόλεις και νοσοκομεία.
Αλλά και στην υγεία την Πέμπτη 12 Μάη, παγκόσμια μέρα του /της νοσηλευτή /τριας, συμμετέχουμε όλοι οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, μαζικά και συλλογικά με τα πανώ των σωματείων μας, στην απεργιακή κινητοποίηση έξω απο το υπ.υγείας, διεκδικώντας προσλήψεις και χρηματοδότηση για δημόσια δωρεάν υγεία πρόνοια. Παλεύουμε ενάντια στις ελαστικές σχέσεις εργασίας, για μετατροπή των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού και κάθε συμβασιούχου σε αορίστου χρόνου.
Η απεργιακή κινητοποίηση στις 12 Μάη, είναι ένα αγωνιστικό βήμα που θέλει συνέχεια. Χρειάζεται απεργιακή κλιμάκωση για να αναγκάσουμε την κυβέρνηση σε άτακτη υποχώρηση και να κερδίσουμε προσλήψεις και χρηματοδότηση. Κάθε εργαζόμενος και κάθε πρωτοβάθμιο σωματείο χρειάζεται να πάρει στα χέρια του αυτή την μάχη. Να διεκδικήσουμε γενικές συνελεύσεις που να πάρουν απόφαση για νέα απεργιακά βήματα και κλιμάκωση. Να συγκροτήσουμε απεργιακές επιτροπές αγώνα που να πάρουν στα χέρια τους την ενημέρωση και την οργάνωση της μάχης.
Συνεχίζουμε τον αγώνα για να σώσουμε τα νοσοκομεία μας. Παλεύουμε ενάντια στις μνημονικές πολιτικές κυβέρνησης και δανειστών, ενάντια στην ΕΕ της λιτότητας και των φραχτών, του πολέμου και της ανεργίας. Αυτή τη μάχη δίνει το Συντονιστικό Νοσοκομείων και καλεί κάθε εργαζόμενο, κάθε σωματείο να την δώσουμε μαζί.

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΡΙΤΗ 17 Μαΐου 6.00μμ, ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΑΓ.ΣΑΒΒΑ



No comments: