6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Friday, April 1, 2016

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΩΝ/ΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ 
ΣΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ 
ΤΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΣΤΗΝ
 ΚΥΠΡΟ


Αλληλεγγύη στην απεργία των νοσηλευτών της ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ (Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών) που συνεχίζεται απο τις 15 Μάρτη, με μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις που ξεχειλίζουν από οργή και αποφασιστικότητα, κόντρα στους εκβιασμούς, την τρομοκρατία και τις απειλές, 

Οι νοσηλευτές και οι νοσηλεύτριες είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους. Τις προσλήψεις ενάντια στην υποστέλεχωση των νοσοκομείων, την αναγνώριση των πανεπιστημιακών τους σπουδών, με τις ανάλογες αυξήσεις στους μισθούς και την εξασφάλιση διετών συμβάσεων για τους νεοεισερχόμενους νοσηλευτές.

Αυτή η απεργία είναι η σημαντικότερη απεργία των τελευταίων δεκαετιών Ο αγώνας τους υπερασπίζεται την αξιοπρέπεια των νοσηλευτών, τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας για όλους και όλες και πάνω από όλα αμφισβητεί την δυνατότητα της κυβέρνησης να επιβάλλει την πολιτική της λιτότητας και των περικοπών, την πολιτική που διέλυσε τον τομέα της Δημόσιας Υγείας και της δημόσιας Παιδείας. Την δυνατότητα της να ξεπουλά τις δημόσιες επιχειρήσεις και να υποτάσσει τα πάντα στη λογική του κέρδους και της αγοράς.

Δείχνει το δρόμο σε όλους μας για το πως μπορούμε να διεκδικήσουμε και εδώ με τέτοιες απεργίες, τις μαζικές προσλήψεις και την χρηματοδότηση της δημόσιας υγείας, ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές της λιτότητας και των περικοπών που σπέρνουν παντού τα αφεντικά, η ΕΕ- ΕΚΤ και το ΔΝΤ 

Η νίκη τους θα είναι νίκη για κάθε εργαζόμενο μέσα στην ΕΕ, απο τους γιατρούς του Λονδίνου που ξεκινάνε τις δικές τους απεργίες, τους φοιτητές και την νεολαία που ξεσηκώνονται μαζί με τους εργάτες στο Παρίσι, μέχρι τους εργαζόμενους εδώ στην Αθήνα που οργανώνουν νέες απεργίες για να υπερασπιστούν την κοινωνική ασφάλιση απο τις μνημονιακές πολιτικές. Θα στείλει παντού ελπιδοφόρο μήνυμα ότι οι πολιτικές της λιτότητας μπορούν να ηττηθούν. Γιαυτό ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας και θα πρέπει να έχει την στήριξη μας με κάθε πρόσφορο μέσο (ψηφίσματα συμπαράσταση, ενίσχυση του απεργιακού τους ταμείου, κινητοποιήσεις αλληλεγγύης), μέχρι την νίκη τους.




















No comments: