6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Tuesday, April 22, 2014

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ: 1ΜΑΗ, Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΜΟΥΣΕΙΟ 10:30πμ

ΜαηΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ
  •  Να γυρίσουν πίσω οι απολυμένοι
  • Τέρμα στις διαθεσιμότητες
  • Όχι στην αξιολόγηση
  • Συλλογικές συμβάσεις με αυξήσεις
  • Κάτω τα χέρια από Υγεία, Παιδεία, Πολιτισμό

Η φετινή πρωτομαγιά είναι η επόμενη μεγάλη πανεργατική
κινητοποίηση για να ανατρέψουμε όλα τα μέτρα της κυβέρνησης, του ΔΝΤ και της ΕΕ που καταστρέφουν τις ζωές μας. Θα είναι η συνέχεια μετά την πετυχημένη πανεργατική απεργία στις 9Απρίλη που χιλιάδες εργαζόμενοι βγήκαν στους δρόμους και διαδήλωσαν ενάντια στην βάρβαρη πολιτική. 
Γιατί η Πρωτομαγιά ποτέ δεν ήταν εθιμοτυπική κινητοποίηση, πολύ περισσότερο σήμερα που δίνουμε όλοι οι εργαζόμενοι, έναν τεράστιο αγώνα ενάντια στην μνημονιακή βαρβαρότητα.
Θα είμαστε όλοι εκεί γιατί αρνούμαστε να αποδεχτούμε τιςαπολύσεις χιλιάδων συναδέλφων μας απο την εκπαίδευση και τους σχολικούς φύλακες. Γιατί συνεχίζουμε τον αγώνα για να μήν περάσουν οι νέες απολύσεις που έρχονται για τους εργαζόμενους στα υπουργεία, τις καθαρίστριες του υπ. Οικονομικών.
Γιατί είμαστε στο πλευρό των εργαζόμενων στα νοσοκομεία που
παλεύουν ενάντια στις διαθεσιμότητες και την διάλυση της δημόσιας υγείας. Γιατί στηρίζουμε τον αγώνα στα σχολεία και σε
όλο το δημόσιο ενάντια στην αξιολόγηση, που φέρνει μαζί της
χιλιάδες νέες απολύσεις. Γιατί είμαστε στο πλευρό των εργαζόμενων της ΕΡΤ που για δέκα μήνες δίνουν φωνή στη μαχόμενη κοινωνία. Γιατί αρνούμαστε να αποδεχτούμε την ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών αγαθών όπως το ρεύμα το νερό, τα λιμάνια, οι σιδηρόδρομοι. Γιατί μαζί με τους εργάτες στα τσιμέντα Χαλκίδας, και την Κόκα Κόλα Θεσσαλονίκης, παλεύουμε ενάντια στις απολύσεις και την απλήρωτη δουλειά στον ιδιωτικό τομέα.
Ολοι εμείς θα βρεθούμε ξανά την Πρωτομαγιά στην πανεργατική απεργία και στις συγκεντρώσεις για να δείξουμε τη δύναμή μας και την αποφασιστικότητά μας να συνεχίσουμε τον αγώνα. Οπως δείξαμε στις 9 Απρίλη ότι τα ψέματα της κυβέρνησης δεν μας αγγίζουν. Κανένας δεν πιστεύει ότι «βγήκαμε απο το τούνελ της κρίσης και πλέον έρχονται οι καλύτερες μέρες».
Ολοι βλέπουμε, ότι οι καλύτερες μέρες που υπόσχεται ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος είναι νέες απολύσεις, νέο χτύπημα στους μισθούς και τις συντάξεις, μεγαλύτερη διάλυση σε υγεία και παιδεία. Και αυτό μας οπλίζει με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα για να τους σταματήσουμε.
Η απεργία της πρωτομαγιάς έχει να στείλει και ένα δεύτερο μήνυμα. Δεν εμπιστευόμαστε τις συνδικαλιστικές ηγεσίες ότι θα δώσουν τη μάχη απέναντι στις επιθέσεις που συνεχίζονται. Είδαμε ότι στην πανεργατική στις 9 Απρίλη, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, δεν έκαναν καμία προσπάθεια να οργανώσουν τον αγώνα, πρακτικά έλειπαν ακόμη και από την απεργιακή συγκέντρωση. Ομως χιλιάδες εργαζόμενοι βγήκαν στους δρόμους, απήργησαν και διαδήλωσαν. Συνεχίζουμε να επιμένουμε ότι μονάχα οργανώνοντας από τα κάτω μέσα στους χώρους δουλειάς, η βάση των εργαζόμενων μπορεί να πάρει στα χέρια της όλες τις μάχες, και την πρωτομαγιάτικη απεργία. Σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε
σωματείο να σημάνουμε συναγερμό για να οργανώσουμε την
απεργία.
Καλούμε όλα τα Σωματεία και τις ομοσπονδίες να μπουν μπροστά και να οργανώσουμε μια μεγάλη πανεργατική απεργία την 1η Μάη, συνέχεια των αγώνων που έχουμε δώσει μέχρι τώρα και σκαλοπάτι για να συνεχίσουμε και μετά. Ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος θα ήθελαν να πάνε στις εκλογές του Μάη με τον κόσμο σπίτι του να ακούει τα ψέμματα τους για “το κοινωνικό μέ-
ρισμα” που τάχα θα μοιράσουν. Εμείς θα συνεχίσουμε απεργιακά μέχρι να ανατρέψουμε την πολιτική της βαρβαρότητας και όσους την υπηρετούν.
Καλούμε όλα τα Σωματεία και τις ομοσπονδίες να οργανώσουμε την 1η Μάη μια μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30πμ στο Μουσείο και μια μεγάλη διαδήλωση στους δρόμους της Αθήνας.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ και ΠΟΡΕΙΑ - ΜΟΥΣΕΙΟ 10.30πμ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ 
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΑ, ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ,
ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ & ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ 


No comments: