6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Wednesday, August 7, 2013

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ-ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΚΑΙ ΣΚΥΡΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΚΥΜΗΣ

04/08/2013

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΥΜΗΣ ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ

Στις 11/07/2013 ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Υγείας η μετατροπή 18 Νοσοκομείων πανελλαδικά, σε κέντρα Υγείας (ΚΥ) με ειδικές χρήσεις.
Για το Νοσοκομείο της Κύμης, προβλέπεται η μετατροπή του σε κέντρο Υγείας (ΚΥ) με Μονάδα Τεχνητού Νεφρού (ΜΤΝ).
Το Νοσοκομείο της Κύμης καλύπτει μια περιοχή με 35.000 κατοίκους που το καλοκαίρι γίνονται 120.000. Με βάση πρόσφατη μελέτη της Σχολής Δημόσιας Υγείας έχει πληρότητα 37% και ολική αποδοτικότητα 97%, δηλαδή το έκτο αποδοτικότερο Νοσοκομείο πανελλαδικά. Σημειώστε ότι σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα τα άγονα και απομακρυσμένα νοσοκομεία, δεν μπορούν ποτέ να έχουν υψηλή πληρότητα αφού ο κύριος ρόλος τους, είναι να προλαμβάνουν τις απώλειες ανθρώπινων ζωών.
Οι συνέπειες από την μετατροπή του νοσοκομείου σε ΚΥ  με ΜΤΝ  θα είναι δραματικές:
Μια πνευμονία ή μια χολοκυστίτιδα, μια πυελονεφρίτιδα ή μια βαριά ασθματική κρίση, μια σκωληκοειδίτιδα ή μια βουβωνοκήλη, ένα απόστημα ή ένα κάταγμα που χρειάζεται χειρουργείο – καταστάσεις δηλαδή που μέχρι τώρα νοσηλεύονταν ή χειρουργούνταν και μετά νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο, τώρα πλέον θα πρέπει να πηγαίνουν στην Χαλκίδα ή στην Αθήνα, με όλους τους κινδύνους και την ταλαιπωρία για τους ίδιους τους ασθενείς και τους οικείους τους.
Το ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ όμως είναι ότι μια πνευμονική εμβολή, ένα ανουρικό πνευμονικό οίδημα, μια οξεία σηπτική ή καρδιακή καταπληξία(shock), μια βαριά αιμορραγία σε πολυτραυματία, θα καταλήγουν πριν προλάβουν να φθάσουν στην Χαλκίδα, αφού η απόσταση μας από αυτήν δεν  είναι 10 ή 20 λεπτά (όπως αναφέρεται στο σχέδιο αναδιάταξης του Ε.Σ.Υ), αλλά 5 ώρες η Σκύρος, 2,5 ώρες το Βίταλο και το Μετόχι ,1,5-2 ώρες από τα υπόλοιπα χωριά.  Είναι λοιπόν . κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα έχουμε ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΠΟΛΛΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΖΩΩΝ .
Όσο για την μετατροπή σε ΚΥ του νοσοκομείου του Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ , αυτό αποτελεί όνειδος για την χώρα και για την πολιτική ηγεσία που θα το αποφασίσει και συμβολίζει την συνολική κατάρρευση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.
Η ανάγκη λοιπόν για ενωτική αγωνιστική κινητοποίηση όλων μας, ήταν ολοφάνερη. Έτσι στις 2/07/2013 συγκροτήθηκε το Συντονιστικό για την Υγεία Κεντρικής-Ανατολικής Εύβοιας και Σκύρου>> αποτελούμενο από τον Δήμο, το Σωματείο του Νοσοκομείου, την Εκκλησία και 25 ακόμα φορείς και συλλόγους χωριών της περιοχή. Η πρώτη κινητοποίηση του <<Συντονιστικού>> είχε πολλή μεγάλη επιτυχία, αφού πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση πρωτοφανής για τα χρονικά της περιοχής (2000 συγκεντρωμένοι σύμφωνα με τους μετριοπαθέστερους υπολογισμούς). Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν όλο το καλοκαίρι (πανώ σε όλα τα χωριά ,προκηρύξεις σε όλες τις παραλίες και εκδηλώσεις, προβολές ντοκυμαντέρ για την υγεία κλπ) και θα κλιμακωθούν τον Σεπτέμβριο.
Αντιστεκόμαστε σε αυτούς που στέλνουν τα παιδιά μας στην ξενιτειά.
Αντιστεκόμαστε σε αυτούς που μας κλέβουν την ζωή και οδηγούν στην φυσική εξόντωση τον ηλικιωμένο ,τον άρρωστο και τον φτωχό.
Διεκδικούμε :
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΜΤΝ.
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ.
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΩΡΑ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ(για να  μην καταρρεύσει το νοσοκομείο).
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ -ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΚΑΙ ΣΚΥΡΟΥ


Το συντονιστικό αποτελείται από τους :
- Δήμος ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ, - Ιερά Μητρόπολη, - Σωματείο Νοσοκομείου, - Τριμελής επιτροπή ΕΙΝΕΥΒ του ΓΝ ΚΥΜΗΣ, - Επιστημονικό συμβούλιο του ΓΝ ΚΥΜΗΣ, - Ομάδα νεφροπαθών Κύμης, - Ομάδα καρκινοπαθών Κύμης,- Ένωση Επαγγελματιών Κύμης, - Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων Κύμης, - Ομάδα γυναικών Κύμης, - Εμπορικός σύλλογος Κονιστρών, - Πολιτιστικός - Μορφωτικός σύλλογος Κύμης, - Πολιτιστικός - Μορφωτικός σύλλογος Βρύσης, - Πολιτιστικός - Μορφωτικός σύλλογος Πλατάνας, - Πολιτιστικός - Μορφωτικός σύλλογος Γαίων, -  Πολιτιστικός - Μορφωτικός σύλλογος Παραλίας, - Πολιτιστικός - Μορφωτικός σύλλογος Αυλωναρίου, - Πολιτιστικός - Μορφωτικός σύλλογος Αχλαδερής, - Πολιτιστικός - Μορφωτικός σύλλογος Κήπων, - Πολιτιστικός - Μορφωτικός σύλλογος Βιτάλου, - Πολιτιστικός - Μορφωτικός σύλλογος Ταξιαρχών, - Πολιτιστικός - Μορφωτικός σύλλογος Πύργου, - Πολιτιστικός - Μορφωτικός σύλλογος  Κάδι, - Π.Α.Μ.Ε. Κεντρικής Ευβοίας, - Ένωση πολυτέκνων, - Σωματείο ηλεκτρολόγων και ΗΜΚ, - Σύλλογος Μετοχίου
Το Συντονιστικό παραμένει ανοικτό για οποιοδήποτε σύλλογο ή φορέα αποφασίσει να συμμετέχει.

No comments: