6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Wednesday, April 10, 2013

ΣΕΑ (ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ)- ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ




Στις 17 Απρίλη χρειάζεται να προχωρήσουμε σε απεργία σε όλο το Δημόσιο. Να δώσουμε την άπαντηση του εργατικού κινήματος στις απολύσεις και τις περικοπές που προωθεί η τρικομματική
συμμορία. Oι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, κατεβαίνουν σε απεργία στις 17 Απρίλη, και καλούνε σε απεργιακή συγκέντρωση την ίδια μέρα έξω από το Υπουργείο Υγείας. Στα Γιάννενα το Ε.Κ. κάνει 24ωρη απεργία μαζί τους. 
Οι εκπαιδευτικοί απεργούν αυτή τη βδομάδα για να σώσουν τα σχολεία και τις δουλειές τους, ενάντια στην κατάργηση σχολικών μονάδων, οργανικών θέσεων και τις μαζικές απολύσεις. Οι εργαζόμενοι στις εφορίες απεργούν στις 23 Απρίλη ενάντια στις απολύσεις και τη μείωση των οργανικών θέσεων. Ολες αυτές οι κλαδικές απεργίες χρειάζεται να ενωθούν σε ένα μεγάλο απεργιακό ποτάμι που θα δώσει και δυνέχεια στον αγώνα.
Ήδη το κλίμα είναι εκρηκτικό στα νοσοκομεία. Οι μάχες ενάντια στα κλεισίματα και τις και τις περικοπές, για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και για την χρηματοδότηση της αναγκαίας λειτουργίας των νοσοκομείων, σπρώχνουν να συντονιστούμε σε ένα νέο κύμα απεργιακής κλιμάκωσης με αφετηρία της 17 Απρίλη, για να τσακίσουμε κυβέρνηση και τρόικα.
Στα σχολεία έχει ξεκινήσει ο αγώνας για να σταματήσουμε τις μαζικές απολύσεις που φέρνει η κατάργηση χιλιάδων οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών πανελλαδικά και στο ρήμαγμα και κλείσιμο των σχολείων που θα ακολουθήσει. Χρειάζεται η ΑΔΕΔΥ να κηρύξει για την ίδια μέρα απεργία σε όλο το δημόσιο, και συμμετοχή στα συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις. Τώρα είναι η ώρα, σχολεία, δήμοι, νοσοκομεία και υπουργεία να συντονιστούν σε ένα νέο γύρο κινητοποιήσεων που θα είναι και ο
τελευταίος για την κυβέρνηση Σαμαρά. Να κατέβουμε μαζικά, όλοι μαζί στις απεργιακές συγκέντρωσεις στις 17 Απρίλη.
Τα δραματικά γεγονότα στην Κύπρο δείχνουν ότι η κρίση πανευρωπαικά αγριεύει. Οι εγγυήσεις και οι υποσχέσεις που μας δίνουν είναι απλά παραμύθια. Η ύφεση και η ανεργία φουντώνουν, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών έχει βαλτώσει, ενώ το πολυδιαφημισμένο ντιλ των τραπεζιτών της Εθνικής με την Γιούρομπανκ διαλύθηκε.
Η Τρόικα και η κυβέρνηση Σαμαρά απαιτεί να υποκύψουμε σε νέες απολύσεις, περικοπές, ιδιωτικοποιήσεις και μνημόνια για να μπορέσουν οι Λάτσηδες, οι Βγενόπουλοι και οι Κωστόπουλοι να
στέλνουν τα πλούτη τους στις Παρθένες νήσους. Τα αδιέξοδα της πολιτικής των μνημονίων μόνο καταστροφή έχουν να μας προσφέρουν. Έναν καπιταλιστικό κόσμο χωρίς μισθούς, δουλειά, συντάξεις, σχολεία, νοσοκομεία, υγεία και περίθαλψη για όλους μας. Μοναδική εναλλακτική λύση, οι αγώνες μας για να ανατρέψουμε τα μέτρα τους και μαζί με αυτά και την κυβέρνηση που τα εφαρμόζει.
Και έχουμε τη δύναμη. Η τρικομματική συμμορία παραπέει κάθε μέρα που περνάει μέσα απο τα αδιέξοδα της πολιτικής της και την αντίσταση του εργατικού κινήματος. Ολα τα μέτωπα που νόμιζε η
κυβέρνηση του σαμαρά ότι είχε κλείσει ανοίγουν και πάλι. Οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες βγαίουν ξανα στο δρόμο για συλλογικές συμβάσεις. Το ίδιο και οι ναυτεργάτες παρόλο που είναι «επιστρατευμένοι».
Ενα νέο απεργιακό κύμα στο δημόσιο αλλά και στον ιδιωτκό τομέα φοβάται η κυβέρνηση γι’ αυτό και κάνει την προσπάθεια ακόμη και την απεργία της Πρωτομαγιάς να «σαμποτάρει». Γι’ αυτό και το κίνημα χρειάζεται να επιμείνει στον απεργιακό δρόμο και την κλιμάκωσή του.
Αφετηρία για αυτό είναι η απεργία στις 17 Απρίλη. Να μετατραπεί απο τα κάτω σε πανεργατική απεργία και βήμα για να ξεδιπλώσουμε αγώνες που θα στριμώξουνε την τροικανή κυβέρνηση Σαμαρά που βουλιάζει στα αδιέξοδά και τους καυγάδες της. Οργανώνουμε την απεργία στις 17 Απρίλη σε όλους τους χώρους. Με συνελεύσεις και ανοιχτά ΔΣ παίρνουμε αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία σαν πρώτο βήμα. Απαιτούμε απο τη ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ να καλέσουν πανεργατική.
Οργανώνουμε απεργιακές επιτροπές σε κάθε χώρο δουλειάς για να εξασφαλίσουμε την επιτυχία της κινητοποιησης και τα βήματα της συνέχεις που χρειάζονται.
Να ανοίξουμε την προοπτική των εργατών, για ένα άλλο δρόμο για την κοινωνία. Τον δρόμο για την διαγραφή του χρέους, την σύγκρουση και την ρήξη με το ευρώ και την ΕΕ. Για την κρατικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων κάτω από εργατικό έλεγχο. Την σύγκρουση με τον ρατσισμό
και τις φασιστικές συμμορίες. Για να έχουν το έλεγχο στην κοινωνία οι ίδιοι οι εργάτες και όχι τα παράσιτα που μας οδηγούν στην καταστροφή και στην φτώχεια.

No comments: