6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Wednesday, April 10, 2013

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ.... ΤΕΤΑΡΤΗ 10/4, στις 09:00πμ, στην είσοδο του Νοσοκομείου ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ. - ΠΕΜΠΤΗ 17/4 στις 10:00πμ, μπροστά από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας. - ΤΡΙΤΗ 23/4, ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 8μμ στην Πλ. Γεωργίου, καλούνε όλα τα Σωματεία Εργαζόμενων στα Δημόσια Νοσοκομεία του Νομού μας και οι φορείς του Νομού μας.

Αγαπητοί Συμπολίτες, η λυσσαλέα επίθεση της Κυβέρνησης και της Τρόϊκας στην Ελληνική Κοινωνία, δυστυχώς δεν εξαιρεί ούτε τα Κοινωνικά Αγαθά και δικαιώματα, ούτε τον ευαίσθητο τομέα της Υγείας. Τομείς πού θέλουν να απαξιώσουν και να διαλύσουν, ακόμη και σ΄ αυτήν την περίοδο της κρίσης, την περίοδο που επιβάλλεται και πρέπει όλα αυτά να στηρίζονται γιατί ολοένα και πιο πολλοί πολίτες, χρειάζονται αυτά τα αγαθά, προτιμούν πλέον τα Δημόσια Νοσοκομεία.
     Εμείς οι Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ, βρισκόμαστε σε Απεργιακές Κινητοποιήσεις, όπως όλοι οι Εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία, για να περιφρουρήσουμε και να διευρύνουμε τα ευαίσθητα αυτά αγαθά, με αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στον πολίτη και βεβαίως την βελτίωση των συνθηκών Νοσηλείας και το πιο σημαντικό την Ελεύθερη και ΔΩΡΕΑΝ πρόσβαση στις υπηρεσίες Υγείας όλων, για να μην υπάρχει κανένας πολίτης χωρίς ΔΩΡΕΑΝ Υγειονομική κάλυψη.      
   Όπως όλα τα Δημόσια Νοσοκομεία και οι Εργαζόμενοι σ' αυτά αντιμετωπίζουν πληθώρα προβλημάτων, έτσι και εμείς στον πολύπαθο - Σεισμόπληκτο ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα πού έχουν να κάνουν:
- Με τις πολιτικές Συγχώνευσης Νοσοκομείων - Τμημάτων και Υπηρεσιών, τις μειώσεις κλινών και οργανικών θέσεων, μνημονιακές πολιτικές πού είναι σε εξέλιξη. Την εμπορευματοποίηση του ΕΣΥ, το 5εύρω, τα απογευματινά ιατρεία κλπ άλλες πολιτικές πού εφαρμόζονται στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας, πολιτικές που είναι στην κατεύθυνση της διάλυσης και ιδιωτικοποίησης του Ε.Σ.Υ.
- Με την ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ των ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ και του ΕΟΠΥΥ. Τα Νοσοκομεία ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΎΝΤΑΙ με αποτέλεσμα τα μεγάλα ελλείμματα και το πιο σημαντικό τις μεγάλες ελλείψεις σε Υλικά -Τρόφιμα και Φάρμακα και το χειρότερο την αναστολή βασικών τους λειτουργιών. Οι φετινές πιστώσεις πού είναι μειωμένες κατά 800 εκ. Ευρώ έναντι των περυσινών σ' όλα τα Νοσοκομεία, δεν εγγυώνται την πλήρη και σωστή λειτουργία των Δημόσιων Νοσοκομείων, πολύ δε περισσότερο το Νοσοκομείο ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ όπου, η Υποχρηματοδότηση, το κούρεμα που έγινε στα αποθεματικά του (3 εκ. Ευρώ), ο περικομμένος κατά 13 % προϋπολογισμός έναντι του περυσινού με τα πάμπολλα και γνωστά σε όλους προβλήματα, αλλά και η κάλυψη μέσα απ΄ αυτόν των υποχρεώσεων του Υπουργείου για την μεταστέγαση και επαναλειτουργία του διωρόφου κτιρίου, δεν εγγυώνται την πλήρη, την σωστή λειτουργία του Νοσοκομείου, την κάλυψη όλων των αναγκών του ιδρύματος, με άμεσες και τεράστιες επιπτώσεις στον λαό της περιοχής μας. Προβλήματα πού άρχισαν ήδη να διαφαίνονται μέσα από την αδυναμία μας στο πλύσιμο του Ιματισμού, την Καθαριότητα, την προμήθεια Υλικών κλπ.
- Με τις μεγάλες ελλείψεις Προσωπικού και Ιατρών, ελλείψεις πού καθημερινά μεγαλώνουν, τόσο από τις πάμπολλες Συνταξιοδοτήσεις πού οδηγούνται οι Εργαζόμενοι λόγω της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής, όσο και από τις μηδενικές προσλήψεις, με αποτέλεσμα την οριακή λειτουργία του Νοσοκομείου.
- Τα κτιριακά μας προβλήματα, όπου 5 χρόνια μετά τον σεισμό, ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί. Πέρα από τις καθυστερήσεις πού υπάρχουν στην έγκριση από το ΕΛΕΓΧΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ της δεύτερης και τελευταίας εργολαβίας του πολυωρόφου κτιρίου, το Υπουργείο Υγείας δεν χρηματοδοτεί το Νοσοκομείο με το απαραίτητο ποσό των 400.000 Ευρώ, ούτε για την μεταφορά-μεταστέγαση και επαναλειτουργία του ήδη έτοιμου διωρόφου κτιρίου, γι΄ αυτό το λόγο και οι καθυστερήσεις στην παράδοσή του.
       Για όλα αυτά τα προαναφερόμενα, πού δεν είναι και τα μόνα, όπως όλοι οι Εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία, έτσι και εμείς, πού εργαζόμαστε με απλήρωτες τις Αργίες και τα Νυκτερινά πού υποχρεωτικά μας επιβάλλουν να κάνουμε, με ελλιπείς δυνάμεις και υπερεντατικοποιημένη την δουλειά μας, χωρίς το ανάλογο Ανθυγιεινό και δυστυχώς κάτω από την απειλή της διαθεσιμότητας - των εφεδρειών - των Αξιολογήσεων-Απολύσεων, ακόμη μια φορά βρισκόμαστε μπροστά σε Αγωνιστικές Κινητοποιήσεις.
                                         Α Γ Ω Ν Ι Ζ Ο Μ Α Σ Τ Ε
-   Για να μην κλείσει καμία Νοσοκομειακή μονάδα, κανένα τμήμα και καμιά υπηρεσία των δημόσιων Νοσοκομείων. Να μην εκχωρηθεί κομμάτι-κομμάτι η λειτουργία της Υγείας στους Ιδιώτες.
-   Για να αποκτήσουν τα δημόσια Νοσοκομεία επαρκή – πλήρη χρηματοδότηση και να σταματήσουν επιτέλους οι τραγικές ελλείψεις υλικών και να αναπτυχθεί η πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας.
-   Για να γίνουν οι αναγκαίες και απαραίτητες Προσλήψεις Προσωπικού και Ιατρών, για να σταματήσουν επιτέλους οι τραγικές ελλείψεις πού δυσχεραίνουν την εξυπηρέτηση των πολιτών.
-   Για να ολοκληρωθούν επιτέλους οι κτιριακές μας εκκρεμότητες και να επαναλειτουργήσει πλήρως το άκρως απαραίτητο Νοσοκομείο ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ, το Νοσοκομείο πού αγαπούν και προτιμούν όλοι οι Πολίτες της περιοχής μας και όχι μόνον.
   Για όλα αυτά και εμείς, για άλλη μια φορά κινητοποιούμαστε και σας καλούμε να συμπαραταχθείτε στον Αγώνα μας, για την Δημιουργία ενός ΜΕΤΩΠΟΥ ΥΓΕΙΑΣ, για να υπερασπιστούμε όλοι μαζί, τα κοινωνικά αγαθά και δικαιώματα. Για να ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ και να ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ τις μνημονιακές πολιτικές πού κατεδαφίζουν το ΕΣΥ και τον ΕΟΠΥΥ, πού βλάπτουν την ΥΓΕΙΑ.
       Απέναντι σ΄ αυτήν την κατάσταση - την απαξίωση, την υποβάθμιση και την υπολειτουργία του Νοσοκομείου, για την οποία δεν ευθύνονται οι Εργαζόμενοι πού και αυτοί μοχθούν για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στο έργο τους, αλλά η ασκούμενη Κυβερνητική Πολιτική - θέλουμε και την δική σας στήριξη. Θέλουμε και την δική σας παρουσία για όλα τα προαναφερόμενα που δεν είναι και τα μόνα. Γι’ αυτό και σας ΚΑΛΟΥΜΕ να παραβρεθείτε τουλάχιστον στις παρακάτω Κινητοποιήσεις πού διοργανώνουμε:
-   Τόσο την ΤΕΤΑΡΤΗ 10/4/2013, 
στις 09:00 το Πρωί, στην είσοδο του Νοσοκομείου ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ.
-   Όσο και την ΠΕΜΠΤΗ 17/4/13 
στις 10:00 το Πρωί, μπροστά από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας.
-   Αλλά και στο μεγάλο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ πού διοργανώνουμε την ΤΡΙΤΗ 23/4/2013 στις 8 το απόγευμα στην Πλ. Γεωργίου, όλα τα Σωματεία Εργαζόμενων στα Δημόσια Νοσοκομεία του Νομού μας και οι φορείς του Νομού μας.
Η ταλαιπωρία από τις κινητοποιήσεις μας είναι ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ
ενώ οι ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ από την εφαρμοζόμενη πολιτική θα είναι ΜΟΝΙΜΕΣ.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ – ΙΑΤΡΟΙ - ΦΟΡΕΙΣ και ΧΡΗΣΤΕΣ των Υπηρεσιών Υγείας, μπορούμε να ενωθούμε, να βροντοφωνάξουμε για την κατάσταση πού επικρατεί στο χώρο της Υγείας, να απαιτήσουμε λύσεις και να φέρουμε αποτέλεσμα.      

No comments: