6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Wednesday, January 30, 2013

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ..... 31 Γενάρη απεργούν: ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ΠΝΟ, ΠΟΣ, Νοσοκομεία, Συγκοινωνίες, στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ

Στις 31 Γενάρη δίνουμε την απάντηση του εργατικού κινήματος στην επιστράτευση που έχει κηρύξει η κυβέρνηση για τους εργαζόμενους στις συγκοινωνίες. Απέναντι στην προσπάθεια της τρικομματικής συμμορίας να σπάσει το νέο απεργιακό κύμα που έχει αρχίσει να ξεδιπλώνεται με αφετηρία την απεργία του
ΜΕΤΡΟ, κλιμακώνουμε και γενικεύουμε τον αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς. Μετατρέπουμε την απεργία στις 31 του Γενάρη σε πανεργατική απάντηση στην τρομοκρατία και τα μνημόνια. Στην μάχη έχουν μπεί ήδη οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες, οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ και στα καράβια που απεργούν όλοι στις 31 Γενάρη μαζί με τα νοσοκομεία και την στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ. Αυτή τη φωτιά χρειάζεται να την μεταφέρουμε παντού.
Η κυβέρνηση κατω απο τη μάσκα του τσαμπουκά, είναι σε πανικό και κρέμεται απο μία κλωστή. Πίσω απο τα παχιά λόγια ότι «τα δύσκολα τελείωσαν και τώρα έρχεται η ανάκαμψη», κρύβεται η αλήθεια ότι και το τρίτο μνημόνιο πηγαίνει σε αποτυχία και θα έρθουν σύντομα να ζητήσουν ένα νέο γύρο θυσιών απο τους εργάτες για ένα νέο «κούρεμα» των δικαιωμάτων μας. Η επίθεση στους εργαζόμενους των συγκοινωνιών, με ΜΑΤ και επιστρατεύσεις, δείχνει ότι αφού δεν μπορούν να πείσουν κανέναν, το μόνο όπλο για να υλοποιήσουν την πολιτική τους είναι η βία.
Ομως αντί να σταματήσει την απεργία στο ΜΕΤΡΟ η προκληση της κυβέρνησης ξεσηκώνει τους εργαζόμενους σε όλους τους χώρους δουλειάς. Εγινε η σπίθα που απλωσε την φωτιά της αντίστασης σε ολόκληρα κομματια όχι μόνο των συγκοινωνιών αλλά σε όλους τους χώρους.
Καμμία μάχη που δίνουν οι εργαζόμενοι δεν είναι μόνο για τον δικό τους κλάδο. Είναι μάχη για όλη την εργατική τάξη. Η μάχη που δίνουν οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες είναι αγώνας για να μπλοκαριστεί μία απο τις βασικές επλογές του μνημόνιου, το τσάκισμα των συλλογικών συμβάσεων και των συνδικάτων στα πιο δυνατά κομματιατης τάξης μας. Η μάχη των εργαζόμενων στην υγεία είναι μάχη για να κρατήσουν τα νοσοκομεία ανοιχτά, για υγεία για όλο το λαό και όχι για όσους μπορούν να πληρώνουν.
Κανένας εργατικός αγώνας δεν είναι συντεχνιακός όπως
ουρλιάζουν οι υπουργοί και τα παπαγαλάκια τους στα κανάλια. Είναι αγώνες για όλη την τάξη μας και όλοι μαζί χρειάζεται να απαντήσουμε στις επιθέσεις.
Γιατί όλοι οι εργαζόμενοι έχουμε ανοιχτούς λογαριασμούς με τον Σαμαρά και τους υπουργούς του. Ολοι μαζί έχουμε την δύναμη να τους σταματήσουμε όπως φάνηκε και απο το μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 19 Γενάρη.
Η 31 Γενάρη να γίνει η αφετηρία για να συνεχίσουμε απεργιακά. Να οργανώσουμε απεργιακές επιτροπές σε κάθε χώρο δουλειάς για να πάρουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στα χέρια τους την οργάνωση του αγώνα και τον συντονισμό όλων των κομματιών που παλεύουν. Να απαιτήσουμε απο τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ να προχωρήσουν σε 48ωρη πανεργατική απεργία ενάντια στις επιθέσεις, ενάντια στην τρομοκρατία και τα μνημόνια και να κλιμακώσουν με επαναλαμβανόμενες απεργίες.
Να ανοίξουμε έτσι την προοπτική των εργατών, για ένα
άλλο δρόμο για την κοινωνία. Τον δρόμο για την διαγραφή του χρέους, την σύγκρουση και την ρήξη με το ευρώ και την ΕΕ. Για την κρατικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων κάτω από εργατικό έλεγχο. Την σύγκρουση με τον ρατσισμό και τις φασιστικές συμμορίες. Για να έχουν το έλεγχο στην κοινωνία οι ίδιοι οι εργάτες και όχι τα παράσιτα που μας οδηγούν στην καταστροφή και στην φτώχεια.
Συγκέντρωση 12 μεσ. Υπ. Υγείας


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ EΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
 τηλ. επικοινωνίας: 6972 724130, 6984 624069
www.ergatikiantistasi.blogspot.gr /email: ergatikiantistasi@yahoo.gr

No comments: