6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Tuesday, January 15, 2013

Στις 17,19 και 31 Γενάρη δείχνουμε την δύναμή μας, μπορούμε να τους σταματήσουμε.


ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΤΡΟΙΚΕΣ, ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΝΕΟΝΑΖΙ

17 ΓΕΝΑΡΗ ΠΑΝΙΑΤΡΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΕΝΓΕ ΠΙΣ
19 ΓΕΝΑΡΗ-ΑΘΗΝΑ, ΠΟΛΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ

Πανελλαδικό συλλαλητήριο Ομόνοια 2μ.μ.- Συναυλία 4μ.μ., Σύνταγμα

31 ΓΕΝΑΡΗ-ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΟΕΔΗΝ ΟΕΝΓΕ 
Οι τροικανοί της κυβέρνησης στο υπουργείο Υγείας έχουν αρπάξει το πριόνι και πετσοκόβουν ότι έχει απομείνει από την δημόσια υγεία και περίθαλψη. Η απεργία στις 17 Γενάρη των γιατρών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ανοίγει την αγωνιστική συνέχεια από τους αγώνες της προηγούμενης χρονιάς που κατάφεραν να μπλοκάρουν και να καθυστερήσουν τα κλεισίματα, τους οργανισμούς του Λοβέρδου και τις περικοπές που θα ήθελαν οι τροικανοι ΠΑΣΟΚ ΝΔ ΔΗΜΑΡ. και δίνει την σκυτάλη σε ένα πολύ πιο μεγάλο απεργιακό βηματισμό.
Στις 31 Γενάρη ΠΟΕΔΗΝ και ΟΕΝΓΕ καλούν σε πανελλαδική πανυγειονομική απεργία και συλλαλητήριο. Εκείνη την ημέρα όλοι οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία απεργούμε πανελλαδικά και συμμετέχουμε στο μαζικό πανυγειονομικό συλλαλητήριο στο σύνταγμα για να απαιτήσουμε χρηματοδότηση για το ΕΣΥ και μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Θα πλημμυρίσουμε τους δρόμους της Αθήνας, από την Ικαρία  μέχρι την Πρέβεζα και από την Θεσσαλονίκη μέχρι την Κρήτη στέλνοντας μαζικά ένα ξεκάθαρο μήνυμα, ότι δεν θα περάσουν τρόικες και μνημόνια στην υγεία, ότι κανένα νοσοκομείο δεν θα κλείσει, κανένας υγειονομικός δεν θα απολυθεί.
Η κυβέρνηση στα πλαίσια των μνημονίων, εκτός από τις τεράστιες περικοπές στους μισθούς όλων των υγειονομικών και των γιατρών του ΕΣΥ και την περικοπή εφημεριών και  υπερωριών, τόσο σε αριθμό όσο και σε ύψος αμοιβής, κάνει άλλο ένα βήμα για να βάλει λουκέτο σε δεκάδες νοσοκομειακές μονάδες. Προχωρά στα νέα οργανογράμματα Νοσοκομείων από τα οποία μέχρι τώρα εξαφανίζει 11.000 νοσηλευτικές κλίνες Νοσοκομείων και συγχωνεύει – κλείνει  660 Τμήματα και Κλινικές. Ταυτόχρονα με αυτό τον τρόπο προετοιμάζουν το έδαφος και στα νοσοκομεία για το κύμα των 25.000 απολύσεων μέσα στο 2013, για να προστεθούν χιλιάδες συνάδελφοί μας στην ατέλειωτη στρατιά των 1.500.000 ανέργων.
Ήδη μια σειρά νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα αυτά της επαρχίας αντιμετωπίζουν προβλήματα ζωτικής λειτουργίας με την συνεχή υποβάθμιση μέσα από την υποχρηματοδότηση και την έλλειψη προσωπικού. Την ώρα μάλιστα που ο κόσμος κάτω από την πίεση της καταστροφικής πολιτικής περικοπών και λιτότητας των μνημονιακών κυβερνήσεων στρέφεται μαζικά στο ΕΣΥ.
Η κυβέρνηση έχει ένα ξεκάθαρο στόχο, πίσω από τα χαμόγελα και τα επιχειρήματα περί νοικοκυρέματος και μεταρρυθμίσεων οργανώνει τη διάλυση της δημόσιας υγείας και προωθεί τη συστηματική ιδιωτικοποίησή της.
Η πολιτική αυτή είναι η πραγματική υγειονομική βόμβα στην κοινωνία. Οι τροικανοί δεν είναι μόνο βάρβαροι που σπέρνουν την φτώχεια και την λιτότητα αλλά και κραγμένοι ρατσιστές. Καλλιεργούν τους διαχωρισμούς και την διαίρεση ανάμεσά μας. Βάζουν στόχο τους πιο φτωχούς και τους ανασφάλιστους, προσπαθούν να μας πείσουν ότι για την διάλυση των νοσοκομείων φταίνε οι εργαζόμενοι με άλλο χρώμα, θρησκεία και εθνικότητα. Την ρατσιστική προπαγάνδα της κυβέρνησης έρχονται να συμπληρώσουν οι ναζιστές της χρυσής αυγής για αίμα μόνο για έλληνες, ή «γιατρούς» με σύνορα και οι κραυγές για να πετάξουμε τα παιδιά των μεταναστών έξω από την πρόνοια και τα νοσοκομεία. Δεν θα περάσουν ούτε η ρατσιστική προπαγάνδα, ούτε οι φασίστες της χρυσής αυγής. Τρόικες μνημόνια και νεοναζί Θα πάρουν την απάντηση που τους αξίζει. Για αυτό μια σειρά από πρωτοβάθμια σωματεία στα νοσοκομεία, ενώσεις γιατρών, ομοσπονδίες και εκατοντάδες υγειονομικοί θα συμμετέχουν μαζικά και στην μεγάλη αντιφασιστική κινητοποίηση  στις 19 Γενάρη, «ΑΘΗΝΑ ΠΟΛΗ-ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ».
Και ταυτόχρονα όλοι μαζί οργανώνουμε την συνέχεια για να σταματήσουμε την καταστροφική πολιτική τους στην υγεία. Με γύρο γενικών συνελεύσεων που αποφασίζουν την απεργιακή συνέχεια και ότι στις 31 Γενάρη θα υπάρχει απεργιακό λουκέτο σε όλα τα νοσοκομεία με περιφρούρηση της απεργίας και με μαζικό κατέβασμα στο συλλαλητήριο με τα πανό του σωματείου. Οργανώνουμε επιτροπές αγώνα αλλά και συντονισμό με την τοπική κοινωνία. Καλώντας συσκέψεις τοπικές με άλλα σωματεία και φορείς τους ξεσηκώνουμε όλους για να υπερασπιστούν τα δημόσια νοσοκομεία.
Στις 17,19 και 31 Γενάρη δείχνουμε την δύναμή μας,  μπορούμε να τους σταματήσουμε.

No comments: