6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Tuesday, May 29, 2012


ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ

ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «Η ΕΛΠΙΣ»

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ


Ο Λοβέρδος υπουργός υγείας της Τρόικας, πραξικοπηματικά, στο παρά πέντε των εκλογών της 6 Μάη ανακοίνωσε με συνοπτικές διαδικασίες, τους νέους οργανισμούς πολλών νοσοκομείων με στόχο να προχωρήσει στο κλείσιμο των 50 νοσοκομείων που υποσχέθηκε στους τοκογλύφους δανειστές και σε μαζικές απολύσεις από τα δημόσια νοσοκομεία.
Μέσα σε αυτά είναι και το ΓΝΑ «Η ΕΛΠΙΣ».Με το νέο οργανισμό μειώνουν τις κλίνες του από 260 σε 192 και καταργούν 200 οργανικές θέσεις εργαζομένων. Το υπουργείο έχει βάλει στόχο να οδηγήσει το ιστορικό δημοτικό νοσοκομείο στην συρρίκνωση και τελικά στο κλείσιμό του μέσα από την συγχώνευση με το νοσοκομείο Αγ Σάββας. Κλείνουν ένα νοσοκομείο που έχει προσφέρει στην μακρόχρονη ιστορία του σημαντικές υπηρεσίες στους πολίτες της Αθήνας και όλης της χώρας.
Που συνεχίζει να καλύπτει στην καρδιά της Αθήνας, μια περιοχή κρίσιμη, με μεγάλες ανάγκες υγειονομικής περίθαλψης. Ιδιαίτερα τώρα που οι πολιτικές των μνημονίων σπρώχνουν στην φτώχια και την εξαθλίωση σημαντικά τμήματα του πληθυσμού με αποτέλεσμα να κάνουν αδύνατη την πρόσβαση στην περίθαλψη και την δημόσια υγεία σε όλο και πιο πολλούς εργαζόμενους.
Το θράσος τους δεν έχει όρια. Ενώ οι πολιτικές και τα κόμματα των μνημονίων μαυρίστηκαν στις εκλογές της 6 Μάη με το πιο κατηγορηματικό τρόπο, δείχνοντας το τι θέλουν στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι εργαζόμενοι, τα Ζόμπι των μνημονίων διεκδικούν όχι μόνο την επαναφορά τους αλλά και προσπαθούν να εξασφαλίσουν ότι οι επιθέσεις και η λεηλασία πάνω σε μισθούς, συντάξεις, ταμεία, τα σχολεία και τα νοσοκομεία μας συνεχίζονται χωρίς σταματημό.
Η τρόικα επιμένει και στέλνει το μήνυμα ότι τον Ιούνιο θα χρειαστούν νέα μνημόνια σε βάρος των εργατών. Τα αφεντικά βρίσκουν ευκαιρία με την λήξη της πλειοψηφία των κλαδικών συμβάσεων για να μειώσουν ακόμη περισσότερο τους μισθούς.
Οι υπηρεσιακοί υπουργοί βρίσκουν τα εκατοντάδες ευρώ να πληρώσουν τα ομόλογα των δανειστών που λήγουν όπως αυτό πριν λίγες μέρες, αλλά δεν μπορούν να δώσουν ούτε ένα ευρώ για τα νοσοκομεία που διαλύονται από την λεηλασία των αποθεματικών τους και από τις συνεχείς περικοπές.
Δεν θα τους αφήσουμε, με τους αγώνες μας πρέπει να σταματήσουμε όλα αυτά τα αρπακτικά που σηκώνουν κεφάλι γράφοντας στα παλιά τους παπούτσια το αποτέλεσμα των εκλογών.
Η Γενική συνέλευση των εργαζομένων αποφάσισε κινητοποιήσεις για να υπερασπιστεί την λειτουργία του και να σταματήσει το κλείσιμο του νοσοκομείου. Ο αγώνας αυτός μας αφορά όλους.
Η υπεράσπιση των δημόσιων νοσοκομείων ξεσηκώνει όλους τους εργαζόμενους παντού. Με τους αγώνες μας κρατήσαμε μέχρι τώρα ανοιχτά μια σειρά νοσοκομεία, το ΓΝ Πατησίων, της Καρύστου, της Ιεράπετρας, το Σωτηρία και πολλά ακόμα. Με τον αγώνα μας ενωμένοι θα κρατήσουμε και το ΓΝΑ «Η ΕΛΠΙΣ».
Η συμπαράσταση από κάθε συνδικάτο και εργαζόμενο, ο συντονισμός, η κλιμάκωση των αγώνων μας με απεργίες και καταλήψεις διαρκείας είναι ο τρόπος για να τους σταματήσουμε.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΠΟΥ ΣΥΡΡΙΚΝΩΝΕΙ ΚΑΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓ.ΣΑΒΒΑ

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΓΝΑ «Η ΕΛΠΙΣ».

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ,
ΝΤΟΠΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ, ΑΝΕΡΓΟ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟ.

Ενωμένοι μπορούμε να νικήσουμε. Κάτω τα χέρια από τα νοσοκομεία μας.

No comments: