6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Friday, November 4, 2011

ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΑΣΑΜΕ ΝΑ ΛΥΓΙΣΟΥΝΕ: ΕΜΠΡΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ

ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΣΤΑΘΕΡΟ ΤΙΝΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ
Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΕΞΕΛΙΣΕΤΑΙ ΚΑΙ ΒΑΘΑΙΝΕΙ ΣΥΝΤΑΡΑΖΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ, ΤΙΣ ΙΣΣΟΡΟΠΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΥΣ, ΚΑΙ ΔΙΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΞΕΛΙΣΕΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ।
«Ένα σχέδιο γεμάτο τρύπες»
Μ’ αυτόν τον τίτλο χαρακτηρίζουν οι Φαϊνάνσιαλ Τάιμς τη συμφωνία που κατάληξε η Συνοδός Κορυφής της ΕΕ Την επόμενη μέρα οι τρύπες φάνηκαν ακόμα πιο πολύ καθώς ο ΟΟΣΑ αναθεωρεί προς τα κάτω τις προβλέψεις του για την παγκόσμια οικονομία Η ύφεση χειροτερεύει παντού.
Την Πέμπτη και την Παρασκευή τα διεθνή χρηματιστήρια, και ιδιαίτερα οι τραπεζικές μετοχές ανέβηκαν παντού. Η ευφορία από τη συμφωνία ήταν έκδηλη, αλλά κράτησε μόνο δυο μέρες.
Για την ελληνική κυβέρνηση κράτησε ακόμα λιγότερο.
Από την Πέμπτη το πρωί, και στη συνέχεια την Παρασκευή, υπουργοί, βουλευτές και διάφοροι κυβερνητικοί κολαούζοι έτρεχαν σαν τα ποντίκια, για να κρυφτούν από την οργή των διαδηλωτών που πήραν σβάρνα τις παρελάσεις।
Η κυβέρνηση βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και από άποψη συμφωνίας, αλλά και επειδή για πρώτη φορά βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα τόσο μεγάλο και ανεξέλεγκτο κίνημα.

Μπορεί η συμφωνία να μιλάει για κούρεμα 50% του ελληνικού χρέους, αλλά οι τράπεζες δεν έχουν ακόμα συμφωνήσει. Τώρα ξεκινάνε οι διαπραγματεύσεις για τα ανταλλάγματα που θα πάρουν οι τράπεζες γι’ αυτή τη συμφωνία. Άρα η συμφωνία μπορεί να φτάσει σε αδιέξοδο ξανά όπως τον Ιούλη είτε γιατί η ύφεση θα τους χαλάσει τα σχέδια, είτε γιατί οι τραπεζίτες θα θέλουν περισσότερα.
Το δεύτερο πρόβλημα τους είναι το τι περιμένει την όποια κυβέρνηση από άποψη αντιδράσεων. Το κλίμα το έδωσε η 48ωρη πανεργατική και στη συνέχεια οι παρελάσεις. ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ ......Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΤΑΡΕΕΙ, ΨΑΧΝΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ...ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ, ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ, ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ .....ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΠΙΤΑΛΗΣΤΩΝ ΨΑΧΝΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΕΟΥΣΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΑΠ.
ΤΑ ΧΤΕΣΙΝΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΛΥΦΑΝΕ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΔΑΓΚΩΝΟΥΝ...
Την ίδια στιγμή ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ετοιμάζονται να βάλουν μπροστά την εφεδρεία, νέες αποκρατικοποιήσεις, νέο γύρο περικοπών στις συντάξεις και τα ασφαλιστικά ταμεία, Είναι μπροστά μας μια περίοδος με σκληρές μάχες που μπορούν να καθορίσουν όχι μόνο το μέλλον της συμφωνίας αλλά και της όποιας λύσης ετοιμάζουν.

No comments: