6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Wednesday, November 9, 2011

17ΝΟΕΜΒΡΗ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ2:ΟΟΜΜ ΠΛ. ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ

ΣΩΣΤΕ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ

ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ–ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ-ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ

Οι αγώνες μας ΣΤΡΙΜΩΞΑΝΕ τελικά την κυβέρνηση του ΓΑΠ. Εδώ και δύο χρόνια, αυτή η κυβέρνηση ΑΡΠΑΖΕ το μόχθο μας και τον έδινε στους τραπεζίτες, για να τους σώσει από την κατάρρευση ενώ κατασυκοφαντούσε τους δημοσίους υπαλλήλους για να δικαιολογήσει τη σκληρή ταξική πολιτική της.
Εδώ και δύο χρόνια δώσαμε συγκλονιστικές μάχες μαζί με εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα. Με ΑΠΕΡΓΙΕΣ και ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, παλέψαμε ενάντια σε όλες τις επιθέσεις, το απανωτό πετσόκομμα μισθών και συντάξεων, την εφεδρεία, τις απολύσεις και τα ατελείωτα χαράτσια. Αποδείξαμε πόσο δυνατή είναι η δικιά μας μεριά και πόσο απομονωμένη και αδύναμη είναι η κυβέρνηση και το μπλόκ που την στηρίζει ΝΔ, ΛΑΟΣ, Ντόρα.
Τώρα μαγειρεύουν κυβερνήσεις για να καταφέρουν να παγώσουν το τσουνάμι της αντίστασης.

Ετοιμάζονται να συνεχίσουν όλοι μαζί, με υπουργική καρέκλα ή όχι στην νέα κυβέρνηση με πρωθυπουργό πιθανά ένα τραπεζίτη. Θέλουν μετά την ψήφιση του πολυνόμου, να ψηφίσουν και την νέα σύμβαση λεηλασίας. Επιδιώκουνε να συνεχίσουν να δίνουν δισεκατομμύρια στους δανειστές, να προστατεύουν τους τραπεζίτες και να στηρίξουν τα συμφέροντα των Ελλήνων καπιταΛΗΣΤΩΝ.
Οι υγειονομικοί απαντάμε ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ, ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ, ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ.
Ξέρουμε ότι δεν τελειώσαμε με τα καταστροφικά αποτελέσματα των επιθέσεών τους στην υγεία και συνολικά. Ούτε με την νέα λεηλασία που ετοιμάζουν.
Οι πετσοκομμένοι μισθοί και τα απλήρωτα δεδουλευμένα παραμένουν।

Η διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων μας, με το κούρεμα των ομολόγων είναι μπροστά।

Οι χιλιάδες κενές οργανικές θέσεις παραμένουν।

Οι απολύσεις με την εργασιακή εφεδρεία και με τις προσπάθειες να καταργηθούν οργανισμοί νοσοκομείων και τις συγχωνεύσεις-καταργήσεις νοσοκομείων, κλινικών, κλινών, προχωράνε.
Οι αλλαγές που υποβαθμίζουν την δημόσια περίθαλψη και υγεία και ανοίγουν το δρόμο για την κατασπάραξη όλων των βαθμίδων της υγείας από τα αρπακτικά των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων αλλά και την μετατροπή των νοσοκομείων επί της ουσίας σε επιχειρήσεις, με τα ιδιωτικά ιατρεία και τα κρεβάτια στις ασφαλιστικές, τον ΕΟΠΥΥ, το 5ευρω και την αύξηση των νοσηλίων, την εφημερία τομέα και το ψαλίδι των εξετάσεων στους νέους ειδικευόμενους γιατρούς προχωράνε.
Ο νέος προϋπολογισμός που θα ψηφίσει η νέα κυβέρνηση σωτηρίας των τραπεζών, ετοιμάζει ένα νέο γύρο βαθιών περικοπών δίνοντας ψίχουλα για την υγεία,. Ήδη η δραστική μείωση των «λειτουργικών εξόδων» και το τσεκούρωμα των προϋπολογισμών των νοσοκομείων έχει οδηγήσει σε τεράστιες ελλείψεις, υλικών – φαρμάκων, βάζοντας σε πραγματικό κίνδυνο την υγεία των ασθενών και τινάζοντας στον αέρα την λειτουργία ολόκληρων νοσοκομείων.
ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΟΤΙ ΜΑΣ ΑΡΠΑΞΑΝ
Διαδηλώνουμε στις 17 Νοέμβρη επέτειο της εξέγερσης του πολυτεχνείου με την αντικαπιταλιστική αριστερά, στέλνοντας μήνυμα νίκης και ανατροπής.
Με γενικές συνελεύσεις, απεργιακές επιτροπές, συντονισμούς νοσοκομείων, μαζικές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις, απεργίες και καταλήψεις, να μην τους αφήσουμε να πάρουν ανάσα. Να απαιτήσουμε από την ΑΔΕΔΥ να αποφασίσει νέα 48ωρη απεργία στα τέλη Νοέμβρη, ενάντια στην λεηλασία που ετοιμάζει η νέα σύμβαση και ο προϋπολογισμός που θα ψηφίσουν.
Οι ηγεσίες της ΠΟΕΔΗΝ και της ΟΕΝΓΕ δεν υπάρχει λόγος να περιμένουν, ούτε να βαδίζουν ξεχωριστά, έτσι και αλλιώς στα νοσοκομεία γιατροί και υπόλοιποι υγειονομικοί παλεύοντας μαζί, χτίζουν την ενότητα στην πράξη, χρειάζεται απόφαση για επαναλαμβανόμενες απεργίες, με γενικές συνελεύσεις που να οργανώσουν την επιτυχία της απεργίας και να «κλείσουν» τα νοσοκομεία. Η μάχη είναι σκληρή και με διάρκεια και δεν έχουμε την πολυτέλεια να εναποθέτουμε την οργάνωσή της, μόνο στις ηγεσίες. Χρειάζεται να συγκροτήσουμε επιτροπές βάσης σε κάθε νοσοκομείο για να αναλάβουν την οργάνωση μαζικών ΓΣ, να οργανώσουν την ενημέρωση, τη συμμετοχή στις απεργίες και στα συλλαλητήρια
Απέναντι στους εκβιασμούς της χρεοκοπίας, απαντάμε ότι υπάρχει διέξοδος.
Αρνούμαστε να πληρώσουμε εμείς για την απληστία των καπιταλιστών και το χρεοκοπημένο σύστημά τους. Διαγράψτε μονομερώς το χρέος, κρατικοποιήστε τις τράπεζες χωρίς αποζημίωση στους μετόχους και με εργατικό έλεγχο. Φορολογείστε τους πλούσιους και τα κέρδη.
Η υιοθέτηση του αντικαπιταλιστικού προγράμματος που προτείνει το ΝΥΣΤΕΡΙ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι όπλο στα χέρια μας για να τους σταματήσουμε. Το απεργιακό μπλακ-άουτ και η κατάληψη σε όλους τους εργασιακούς χώρους, οι απεργιακές επιτροπές, σημαίνει ότι όχι μόνο ο αγώνας, αλλά ότι κάθε χώρος μπορεί να περάσει στον έλεγχο των εργαζόμενων για να χρησιμοποιηθεί για τις κοινωνικές ανάγκες και όχι για τους καπιταλιστές.

No comments: