6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Monday, May 25, 2009

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ 22 ΜΑΗ 2009

Εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ έγιναν την Παρασκευή 23 Μάη στο Νοσοκομείο Αγ. Ολγα. Τα αποτελέσματα ήταν τα εξής: έγκυρα 604, λευκά άκυρα 17. Ελαβαν ΠΑΣΚΕ 337 ψήφους και 5 έδρες (361 5 έδρες στις εκλογές του 2007), ΔΑΚΕ 136 ψήφους και 2 έδρες (211 3 έδρες), ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΟΒΑ-ΝΥΣΤΕΡΙ & ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ 75 ψήφους και 1 έδρα, (συμμετείχε για πρώτη φορά στις εκλογές), ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ (ΚΚΕ) 56 ψήφους και 1 έδρα (81 και 1).
η προκυρηξη της Γένοβα εδώ
Οι 75 ψήφοι και η έδρα που βγάλαμε στο ΔΣ είναι αποτέλεσμα της δουλειάς που κάναμε όλο το προηγούμενο διάστημα στο νοσοκομείο. Παρόλο που είμαστε καινούργια παράταξη στο νοσοκομείο και δεν είχαμε έδρα στο ΔΣ αυτό για εμάς δε σήμαινε ότι δεν είχαμε δράση μέσα στο νοσοκομείο. Αντίθετα κινηθήκαμε αγωνιστικά και ενωτικά. Συμμετείχαμε και οργανώσαμε όλες τις απεργιακές κινητοποιήσεις το προηγούμενο διάστημα, από τις μεγάλες πανεργατικές μέχρι τις απεργίες της ΠΟΕΔΗΝ. Οργανώσαμε την ενημέρωση πάνω σε όλα τα απεργιακά βήματα του κινήματος που αφορούν το χώρο των υγειονομικών αλλά οργανώσαμε επίσης και τη συμπαράσταση σε άλλους χώρους εκτός νοσοκομείου, όπως η συμπαράσταση στην Αλτεκ, στους εργαζόμενους του Δήμου Ηρακλείου, ανοίξαμε την καμπάνια αλληλεγγύης στη Γάζα, τη συμμετοχή στα συλλαλητήρια αλληλεγγύης στην Κωνσταντίνα Κούνεβα. Ακόμα και την παραμονή των εκλογών, η Πρωτοβουλία ΓΕΝΟΒΑ συμμετείχε στην απεργιακή συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ μπροστά στο υπ. Υγείας όταν οι άλλες παρατάξεις παρέμειναν στο νοσοκομείο για να κάνουν προεκλογικό αγώνα.

Πιστεύω ότι φέραμε την αισιοδοξία στους συναδέλφους ότι οι αγώνες μπορούν να νικάνε όχι μόνο θεωρητικά αλλά φέρνοντας και συγκεκριμένα παραδείγματα για την απεργία των δασκάλων, για τη νίκη του φοιτητικού κινήματος, για τον αγώνα των νοσοκομειακών γιατρών. Γι αυτό και η έδρα που βγάλαμε στο ΔΣ ανήκει σε όλο τον κόσμο που θέλει να παλέψει για καλύτερη υγεία, για αυξήσεις και προσλήψεις μέσα στα νοσοκομεία, σε όλους τους συναδέλφους που θέλουν να δώσουν τις μάχες για να διεκδικήσουμε από τα πιο μικρά μέχρι τα πιο μεγάλα αιτήματα. (Βασίλης Κυριάκης, που εκλέχτηκε στο ΔΣ του Συλλόγου).

No comments: