6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Tuesday, December 11, 2007

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ "ΑΤΤΙΚΟΝ"

Ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία (750 κρεβάτια) με τεράστιες ελλείψεις και μια διοίκηση «τζάμπα» («να καλυτερέψουμε ό,τι γίνεται δωρεάν» δηλαδή τίποτα, «να εξυπηρετήσουμε όσο γίνεται περισσότερους ασθενείς» δηλαδή τους «δικούς» μας) είναι φυσικό να προσπαθούν να το παρουσιάσουν ότι ευημερούν τα νούμερα: ανοίγουν νέες κλινικές και χειρουργικά κρεβάτια παίρνοντας έμπειρο (και μόνιμο) προσωπικό από αλλού, με αποτέλεσμα όλο το νοσοκομείο να λειτουργεί διαρκώς με προσωπικό ασφαλείας (πχ: 2 νοσηλευτές ανά κλινική). Λόγω των ελλείψεων και ο στόχος του «ατσαλάκωτου» υπουργού μας να λειτουργήσει ολοήμερη εφημερία (από Σεπτέμβρη…) πήγε φούντο (δεν υπάρχει ούτε ο αριθμός των διοικητικών που είναι απαραίτητος γι αυτήν, χωρίς να υπολογίσουμε τις υπόλοιπες δουλειές). Φυσικά για να λειτουργήσει έστω κι έτσι το νοσοκομείο πολλές θέσεις καλύπτονται πλέον με stage, συμβασιούχους, 8 και 4μηνίτες, ιδιωτικά συνεργεία και άλλα κόλπα. Για τους ασθενείς αυτό σημαίνει κακής ποιότητας διαγνώσεις, καθυστερήσεις και ουρές, συγγενείς που «γίνονται» νοσηλευτές από ανάγκη, μέσο και φακελάκια. Για μας τους εργαζόμενους σημαίνει χρωστούμενα ρεπό και άδειες, άγχος, «κατσαρές» παράνομες βάρδιες και πολλή οργή.
Δυστυχώς το ΔΣ του σωματείου έχει αναλωθεί σε πιέσεις για υλοποίηση όσων προβλέπει ο νόμος (πληρωμή υπερωριών, υπηρεσιακά συμβούλια κλπ) αφήνοντας τις επιθέσεις να περνάνε μια μια χωρίς να κινητοποιεί τους εργαζόμενους. Έτσι πρακτικά μας αφήνει ακάλυπτους, ωθώντας κάποιους σε ατομικές λύσεις.
Όμως η δύναμή μας είναι τεράστια: Όταν απεργεί το γραφείο κίνησης ή τα ραντεβού ή οι τραυματιοφορείς ή το ακτινολογικό ή οι αναισθησιολόγοι είναι προφανές ότι το νοσοκομείο δεν μπορεί να λειτουργήσει. Οι γιατροί του νοσοκομείου το καλοκαίρι με μια σύντομη στάση κατάφεραν να πληρωθούν τις εφημερίες άμεσα.
Σήμερα είναι η ευκαιρία, που κινητοποιούνται και οι γιατροί στο νοσοκομείο μας με καθημερινές συνελεύσεις, να συνδεθεί το σωματείο μας με τους γιατρούς γράφοντας νέα μέλη και οργανώνοντας την απεργία της 12/12 με απεργιακές επιτροπές που θα εμποδίσει να βαφτιστεί επείγον κάθε περιστατικό. Είναι ευκαιρία ΟΛΟΙ όσοι δουλεύουμε στα νοσοκομεία να βάλουμε στην άκρη τις κομπίνες διαχωρισμού μας σε τακτικούς –έκτακτους -συνεργεία -συμβασιούχους και να βάλουμε φρένο στο Ασφαλιστικό (πετσόκομμα) οργανώνοντας την επιτυχία των διεκδικήσεών μας.
Σπύρος Στάικος, διοικητικός
ΥΓ: Την Παρασκευή 7/12 η Διοίκηση του νοσοκομείου κινητοποιήθηκε και ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΩΣ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ! Ήταν μια ΝΙΚΗ του κόσμου που κινητοποιήθηκε (ιδιαίτερα αν σκεφτούμε τα -γραφειοκρατικά- ψέματα ότι ήταν αδύνατη η πληρωμή πριν την Παρασκευή 14/12).

No comments: