6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Friday, June 21, 2019

ΜΕΤΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ 19/6 ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ


ΜΕΤΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ 19/6
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ
ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ
            ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες εργαζόμενους του προγράμματος 4.000 ΟΑΕΔ στην υγεία, καθώς και όλους τους εργαζόμενους μόνιμους και συμβασιούχους που συμμετείχαν στην στάση εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ στις 19/6 και στις συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλα τα νοσοκομεία από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη.

Εκατοντάδες συμβασιούχοι και μόνιμοι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν την ίδια μέρα στο υπουργείο Υγείας. Ήταν εκεί με τα πανό τους εργαζόμενοι και σωματεία από τον Αγ. Σάββα, το Κρατικό Νίκαιας, το Γεννηματάς, το Αγλαϊα Κυριακού, το ΕΚΕΑ, τον Ερυθρό, το Θριάσειο, αλλά και εργαζόμενοι από δεκάδες νοσοκομεία της Αθήνας αλλά και από την Καρδίτσα, την Άμφισσα, τη Χαλκίδα.

Στη διάρκεια της συγκέντρωσης έγινε συνάντηση αντιπροσωπείας συμβασιούχων ΟΑΕΔ και της ΠΟΕΔΗΝ με τον υπουργό Υγείας Α. Ξανθό. Ο υπουργός είπε ότι αναγνωρίζει ότι η δουλειά των 4.000 του ΟΑΕΔ είναι σημαντική για τη λειτουργία της δημόσιας υγείας, όμως δεν υπάρχει εύκολη λύση σχετικά με την εξασφάλιση του εργασιακού τους μέλλοντος. Σκοπεύει να προχωρήσει σε σταδιακή προκήρυξη μόνιμων θέσεων με βάση την προϋπηρεσία και τα προσόντα του καθενός. Όμως υπάρχει περιορισμός στις προσλήψεις και τη μεταμνημονιακή περίοδο και στο πρόγραμμα τους έχουν την προκήρυξη 10.000 θέσεων για την επόμενη τετραετία, που σημαίνει κάτι παραπάνω από 1500 προσλήψεις το χρόνο με διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, κάτι το οποίο προφανώς δε σημαίνει μονιμοποίηση των σημερινών συμβασιούχων που έχουν ξεπεράσει το 24μηνο. Ο υπουργός τόνισε ότι θα δίνει παρατάσεις μέχρι να γίνουν οι προσλήψεις για να μη δημιουργηθεί πρόβλημα στο σύστημα υγείας και δήλωσε ξεκάθαρα ότι διαδικασία μετατροπής συμβάσεων σε αορίστου δεν υπάρχει.

Πρόκειται στην πραγματικότητα για κυριολεκτικό «άδειασμα» των συμβασιούχων που στήριξαν για χρόνια τα δημόσια νοσοκομεία, καλύπτοντας τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού. Η παραμονή των χιλιάδων συμβασιούχων στην αβεβαιότητα είναι που ανοίγει το δρόμο σε όλο το νεοφιλελεύθερο δεξιό σκυλολόι της ΝΔ να καταφέρονται ενάντια στους συμβασιούχους, να καταγγέλλουν το «παράνομο» των παρατάσεων των συμβάσεων τους, να απειλούν με απολύσεις ακόμα και με απλές υπουργικές αποφάσεις.


Η πανελλαδική στάση εργασίας στις 19/6 έδειξε ότι είμαστε πιο δυνατοί από ποτέ! Καταφέραμε να κερδίσουμε στο πλευρό μας δεκάδες πρωτοβάθμια σωματεία και την ΠΟΕΔΗΝ. Έχουμε κρατήσει τις δουλειές μας μετά από αγώνες σκληρούς, όχι μόνο ενάντια στους Σαμαροβενιζέλους αλλά και με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κόντρα στους συμβιβασμούς και την δεξιά της κατρακύλα. Η λύση δεν είναι να διαλέξουμε ανάμεσα σε έναν αργό ή έναν γρήγορο θάνατο, αλλά να κλιμακώσουμε τον αγώνα απαιτώντας τη μονιμοποίηση μας και προσλήψεις προσωπικού για να σώσουμε τη Δημόσια και Δωρεάν Υγεία, από τα αρπαχτικά της ιδιωτικοποίησης. 

Με το δικό μας παράδειγμα ανοίγει ο δρόμος για το συντονισμό των δεκάδων χιλιάδων συμβασιούχων που έχουν προσληφθεί μέσω ΟΑΕΔ σε όλο το δημόσιο, για να προχωρήσουμε όλοι μαζί σε γενικό ξεσηκωμό για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία. Ο αγώνας χρειάζεται να είναι διαρκής και ανυποχώρητος απέναντι σε οποιαδήποτε κυβέρνηση προκύψει μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, μέχρι τη νίκη!

No comments: