6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Tuesday, January 15, 2019

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΠΕΜΠΤΗ 17 ΓΕΝΑΡΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11πμ ΣΥΝΤΑΓΜΑ


ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ
ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΠΕΜΠΤΗ 17 ΓΕΝΑΡΗ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11πμ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Όλοι και όλες συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργίατης ΑΔΕΔΥ την Δευτέρα 14 Γενάρη για να στηρίξουμε τους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς και να απλώσουμε παντού τον αγώνα για την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Οι μεγάλες απεργιακες κινητοποίησεις χιλιάδων εκπαιδευτικών στην Αθήνα αλλά και σε δεκάδες πόλεις σε όλη την Ελλάδα, την Παρασκευή 11 και τη Δευτέρα 14 Γενάρη έδωσαν το έναυσμα για ανυποχώρητο αγώνα σε όλο το δημόσιο, για να μην περάσουν οι απολύσεις χιλιάδων συμβασιούχων εκπαιδευτικών για να απαιτήσουμε την μονιμοποίηση όλων των Συμβασιούχων, για μαζικές προσλήψεις σε σχολεία, Νοσοκομεία, Δήμους, όλο το Δημόσιο.
Πίσω από τις διακηρύξεις για την έξοδο από τα μνημόνια κρύβεται ο Γαβρόγλου που επιβεβαιώνει ότι η επιστροφή στην κανονικότητα που λέει η κυβέρνηση, είναι η κανονικότητα των χιλιάδων απολύσεων, η κανονικότητα της επισφάλειας και των ελαστικών σχέσεων εργασίας που τείνουν να γίνουν πλειοψηφία στο δημόσιο, η κανονικότητα των αναπληρωτών που μετά από δέκα και δεκαπέντε χρόνια δουλειάς στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας το καλοκαίρι θα πεταχτούν στον δρόμο της ανεργίας. Γι' αυτό και η οργή των χιλιάδων εκπαιδευτικών είναι δίκαιη και πρέπει να νικήσει.
Είναι η ίδια μάχη που δίνουν εδώ και τρία χρόνια οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και έχουν καταφέρει να σταματήσουν τις χιλιάδες απολύσεις συμβασιούχων που προγραμμάτιζε η κυβέρνηση, κρατώντας όρθια τα νοσοκομεία. Είναι η ίδια μάχη που δίνουν οι εργαζόμενοι στους δήμους, άλλα και σε μια σειρά από υπουργεία, όπως στο υπουργείο πολιτισμού, η ίδια μάχη που δίνουν οι εργολαβικοί της ΔΕΣΦΑ και των ΕΛΠΕ για την μονιμοποίηση τους.
Η εμπειρία του αγώνα που δίνουν στα νοσοκομεία είναι πολύτιμη για τη συνέχεια του αγώνα στην εκπαίδευση. Χιλιάδες συμβασιούχοι και επικουρικοί στα νοσοκομεία βρίσκονται εδώ και τρία χρόνια υπό απόλυση, αλλά δίνουνε μάχες μέρα τη μέρα για μονιμοποιήσεις και έχουν καταφέρει να κρατήσουν χιλιάδες συμβασιούχους στη δουλειά παρά την "αντισυνταγματικότητα" των παρατάσεων που κέρδιζαν.
Ο αγώνας των εκπαιδευτικών είναι κοινός αγώνας για όλους. Την επόμενη περίοδο θα πρέπει να δώσουμε κοινές απεργιακές μάχες για να επιβάλουμε πως δεν θα απολυθεί κανείς και θα γίνουν δεκάδες χιλιάδες προσλήψεις για να καλύψουν τα κενά στα σχολεία, στα νοσοκομεία, στους δήμους σε όλες τις κοινωνικές υπηρεσίες. Ακόμη και αν η κυβέρνηση προχωρήσει στην ψήφιση του νόμου η μάχη χρειάζεται να συνεχιστεί γιατί μπορούμε να νικήσουμε και να τους αναγκάσουμε να το πάρουν πίσω. Αυτό έχει δείξει και η εμπειρία του αγώνα που δίνουν και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία.
Απαιτούμε από την ΑΔΕΔΥ που έχει Γενικό Συμβούλιο την Τέταρτη 16 Γενάρη να προχωρήσει σε νέα 48ωρη απεργία για όλο το Δημόσιο για να κλιμακώσει όλες τις μάχες για μονιμοποίηση των συμβασιούχων που είναι σε εξέλιξη. Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών και κάνουμε την προσπάθεια να οργανώσουμε τον κοινό αγώνα όλων για να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος, για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
Γι' αυτό οργανώνουμε την Κυριακή 20 Γενάρη στην αίθουσα της ΠΟΕΟΤΑ στην πλατεία Καραΐσκάκη κοινή συνέλευση όλων των συμβασιούχων και των εργολαβικών για αν συντονίσουμε αυτόν τον αγώνα.

No comments: