6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Sunday, June 24, 2018

ΠΡΩΤΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ


ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Η σημερινή απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων στα νοσοκομεία στο υπουργείο υγείας, ήταν μια πρώτη δυναμική απάντηση που ανάγκασε την ηγεσία του υπουργείου να αναδιπλωθεί, να δίνει διαβεβαιώσεις ότι δεν θα απολυθεί κανείς και να δίνει υποσχέσεις για παρατάσεις επικουρικών εργαζόμενων, και προσλήψεις με μοριοδότηση του επικουρικού προσωπικού.
Μόνο μετά την προκήρυξη της στάσης εργασίας από ΠΟΕΔΗΝ και ΟΕΝΓΕ και την οργή που πυροδότησε στους εργαζόμενους η απόφαση του κλιμακίου του ελεγκτικού συνεδρίου, αλλά και ο πραγματικός κίνδυνος να κλείσουν τα νοσοκομεία έβαλε τους υπουργούς να στέλνουν εγκυκλίους στις διοικήσεις ότι δεν απολύεται κανείς.
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με αντιπροσωπεία των συνδικάτων και εργαζομένων ο αν. υπουργός έδωσε τις εξής δεσμεύσεις:
  • Θα καταθέσει τροπολογία την επόμενη εβδομάδα στην οποία νομοθετείται  η προκήρυξη έως τον Οκτώβρη 1000 θέσεων προσωπικού (πλην ιατρών).
  • Παράταση για το επικουρικό προσωπικό μέχρι και 30/5/2019 όπου θα ολοκληρωθούν οι προσλήψεις με υπόσχεση για αυξημένη μοριοδότηση του.
  • Για τους γιατρούς αναφέρθηκε σε πιλοτική προσφυγή του Σπηλιοπούλειου ώστε να μη δημιουργηθούν προβλήματα στις πληρωμές, χωρίς να υπάρχει εξασφάλιση για την έκβαση αυτής της προσφυγής.
Πρόκειται για μια πρώτη νίκη για το νοσοκομειακό κίνημα που η δύναμη των απεργιών του τρομάζει τους υπουργούς όσους λεονταρισμούς και να κάνουνε.
Η εμπειρία στους δήμους πριν ένα χρόνο, έδειξε ότι η κυβέρνηση με τη φτωχή μοριοδότηση εκδικήθηκε τους απεργούς συμβασιούχους για να πάρει άλλους. Στα νοσοκομεία με την κλιμάκωση των απεργιών μας και το συντονισμό μπορούμε να μην εξελιχθεί το ίδιο σενάριο και να επιβάλλουμε τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων και μαζικές προσλήψεις.
 

No comments: