6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Friday, January 26, 2018

ΑΓΛ ΚΥΡΙΑΚΟΥ:30-31/1 ΕΚΛΟΓΕΣ για ΔΣ και ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ στο ΣΥΝΕΔΡΙΟ της ΠΟΕΔΗΝ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΨΗΨΙΖΟΥΜΕ 

 «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ 
 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ» (Α.Ε.Π.Α) 

στις ΕΚΛΟΓΕΣ του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ για νέο ΔΣ και την ΕΚΛΟΓΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ που θα γίνουν η φωνή μας στο ΣΥΝΕΔΡΙΟ της ΠΟΕΔΗΝ

 Συνέντευξη με την Μαρία Αλιφιέρη στην εφημερίδα ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Στις 30 και 31 Γενάρη θα πραγματοποιηθούν εκλογές στο σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου Παίδων Αγλ.Κυριακού, για την εκλογή νέου Δ.Σ του σωματείου και εκπροσώπων στο συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ. 
Η Εργατική Αλληλεγγύη μίλησε με τη Μαρία Αλιφιέρη από την Αγωνιστική Ενωτική Πρωτοβουλία για την Ανατροπή (ΑΕΠΑ), το αντικαπιταλιστικό σχήμα που συμμετέχει στις εκλογές του σωματείου. 
Καλείτε τους εργαζόμενους του Παίδων Αγλ.Κυριακού να στηρίξουν την ΑΕΠΑ στις εκλογές του σωματείου. Πείτε μας μερικά παραδείγματα από τις μάχες που δώσατε το προηγούμενο διάστημα.
Η ΑΕΠΑ συμμετέχει στις εκλογές πιο δυνατή από κάθε άλλη φορά, γιατί το περασμένο διάστημα πρωτοστάτησε σε όλους τους αγώνες που έδωσαν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου. Παραδείγματα αγώνων είναι πολλά, σε αρκετούς μάλιστα πετύχαμε νίκες. Όπως για παράδειγμα η μάχη που δώσαμε μαζί με τους συναδέλφους που εργάζονται μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ. Συμμετείχαμε στην πρωτοβουλία που πήρε το Συντονιστικό των Νοσοκομείων και πετύχαμε ότι όλοι αυτοί οι συνάδελφοι θα μείνουν στη δουλειά και το 2018. 
Κάναμε κινητοποιήσεις στο νοσοκομείο, όπως το κλείσιμο της τραπεζαρίας απαιτώντας να έρθουν τραπεζοκόμες, όπου κι εκεί είχαμε επιτυχία. Δώσαμε πολύ μεγάλη μάχη ενάντια στη συγχώνευση του Αγλ.Κυριακού με το Αγ.Σοφία, γεγονός που θα σήμαινε νέες περικοπές. Με πολύ μαζικές γενικές συνελεύσεις έχουμε μπλοκάρει προς το παρόν τη συγχώνευση. Αυτά είναι μόνο μερικά παραδείγματα στη γενικότερη μάχη που δίνουμε για τη σωτηρία των δημόσιων νοσοκομείων.
Ποιές είναι οι διεκδικήσεις που αναδεικνύετε;
Τα βασικά αιτήματα που παλεύει το κίνημα των εργαζόμενων στα δημόσια νοσοκομεία είναι μαζικές προσλήψεις και γενναία αύξηση της χρηματοδότησης. Παλεύουμε για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Πολύ βασικό ζήτημα ειδικά για ένα παιδιατρικό νοσοκομείο, που χρειάζεται εξειδικευμένο προσωπικό. Προσπαθούν να μπαλώσουν ελλείψεις προσωπικού με συναδέλφους, που λόγω επισφαλών σχέσεων εργασίας, κρατούνται σε ομηρία κι απειλούνται κάθε τόσο με απόλυση. Παλεύουμε για τη μονιμοποίηση αυτών των συναδέλφων και την πρόσληψη ακόμα περισσότερων. Διεκδικούμε αύξηση της χρηματοδότησης. Φτάσαμε στο σημείο οι χειρούργοι να αρνούνται να χειρουργήσουν γιατί δεν είχαμε ράμματα κατάλληλα για παιδιά. Η μείωση της χρηματοδότησης έχει σαν συνέπεια να μη λειτουργούν σωστά απαραίτητα μηχανήματα. Η κατάσταση στο νοσοκομείο παραμένει οριακή. 
Ποιός είναι ο επόμενος σταθμός των κινητοποιήσεων;
Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις με τη στάση εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ στις 25 Γενάρη. Αναδεικνύεται σε αυτή την κινητοποίηση το ζήτημα των Βαρέων κι Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων. Δεν βρίσκονται όλες οι κατηγορίες των εργαζόμενων στη δημόσια Υγεία στα ΒΑΕ και διεκδικούμε να ενταχθούν όλοι. Αντί γι' αυτό τα προαπαιτούμενα το θέτουν προς συζήτηση, με κίνδυνο όχι μόνο να μην επεκταθούν οι κατηγορίες των συναδέλφων που συμπεριλαμβάνονται στα ΒΑΕ, αλλά το αντίθετο. Να εξαιρεθούν και κάποιες που ήδη συμπεριλαμβάνονται. 
Την περασμένη εβδομάδα χιλιάδες εργαζόμενοι ξεσηκώθηκαν ενάντια στο πολυνομοσχέδιο που μεταξύ άλλων επιτίθεται στα πρωτοβάθμια σωματεία. Ποιά νομίζεις ότι πρέπει να είναι η συνέχεια;
Τα πρωτοβάθμια σωματεία, οι γενικές συνελεύσεις τους και οι απεργιακές τους μάχες είναι αυτά που φοβίζουν πραγματικά την κυβέρνηση και τους δανειστές γι' αυτό κι έγιναν στόχος επιθέσεων στο τελευταίο πολυνομοσχέδιο. Αλλά δεν θα τους περάσει. Ο κόσμος είναι δίπλα στο σωματείο και θα φροντίσουμε ώστε οι αντιαπεργιακές τους ρυθμίσεις να μείνουν στα χαρτιά. Πάντα βάζουμε προτεραιότητα στις γενικές συνελεύσεις γιατί είναι η ανώτερη μορφή δημοκρατίας. Δίνουμε μάχες για να γίνονται γενικές συνελεύσεις, κόντρα στα εμπόδια που έβαζαν οι άλλες παρατάξεις. Είναι πιο ξεκάθαρο από ποτέ ότι οι αγώνες είναι ο μόνος δρόμος για να κρατήσουμε τις κατακτήσεις μας και να κερδίσουμε τις διεκδικήσεις μας. Η βάση έχει δύναμη και παλεύουμε η φωνή της να ακουστεί και στη δευτεροβάθμια ομοσπονδία, την ΠΟΕΔΗΝ, η οποία θέλουμε να λειτουργεί όχι γραφειοκρατικά, αλλά αγωνιστικά στο πλευρό των εργαζόμενων.

ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ της

ΑΕΠΑ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

για ΔΣ και ΠΟΕΔΗΝ

ΑΛΙΦΙΕΡΗ ΜΑΡΙΑ ΔΕ ΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΕΜΦΑΝ.
ΓΑΛΑΖΟΥΛΑ ΚΩΝ/ΝΑ ΔΕ Β. ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ
ΓΚΙΓΚΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ (ΜΑΚΗΣ) ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ
ΔΗΜΑΚΟΥ ΠΑΓΩΝΑ ΤΕ ΤΕΧΝ. ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤ.
ΖΑΡΚΑΔΟΥΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΕ ΡΑΔ. ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑΣ
ΚΑΖΟΛΕΑ ΕΛΕΝΗ ΔΕ. Β. ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ
ΚΑΤΣΟΥΛΗ ΔΩΡΑ ΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ
ΚΟΥΤΣΟΥΠΙΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΤΕ. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ
ΚΩΤΣΙΑ ΑΛΚΗΣΤΗ ΕΙΔΚ. ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ
ΛΕΛΕΚΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΔΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ Η/Υ
ΡΗΓΟΣ ΜΙΧΑΗΛ ΤΕ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕ ΧΕΡΙΣΤΗΣ ΕΜΦΑΝ,
ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ
ΤΖΕΠΑΠΑΔΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ ΤΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ
ΤΣΙΑΜΑΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΠΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΕ ΡΑΔΙΟΛΟΓΙΑΣ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑΣ
ΡΑΦΤΟΓΙΑΝΝΗ ΒΙΚΗ ΤΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ     

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΠΟΕΔΗΝ

ΑΛΙΦΙΕΡΗ ΜΑΡΙΑ ΔΕ ΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΕΜΦΑΝ.
ΓΑΛΑΖΟΥΛΑ ΚΩΝ/ΝΑ ΔΕ Β ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ
ΓΚΙΓΚΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ (ΜΑΚΗΣ) ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ
ΔΗΜΑΚΟΥ ΠΑΓΩΝΑ ΤΕ ΤΕΧΝ. ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤ
ΖΑΡΚΑΔΟΥΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΕ ΡΑΔ. ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑΣ
ΚΑΖΟΛΕΑ ΕΛΕΝΗ ΔΕ Β.ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ
ΚΟΥΤΣΟΥΠΙΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕ ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΕΜΦΑΝ
ΡΗΓΟΣ ΜΙΧΑΗΛ ΤΕ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ
ΤΖΕΠΑΠΑΔΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ ΤΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑΑ.Ε.Π.Α
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Συναδέλφισσες- συνάδελφοι
Στις 30-31 Γενάρη ψηφίζουμε για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και εκπροσώπων για το συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ του σωματείου των εργαζόμενων στο νοσοκομείο μας.
Οι εκλογές στο σωματείο μας γίνονται σε μια κρίσιμη περίοδο. Η κυβέρνηση πέρα από τα παχιά λόγια, προχωράει βήμα βήμα την τρίτη αξιολόγηση την οποία υπαγορεύουν οι δανειστές και οι εργοδότες.
Προσπαθούν να μας πείσουν ότι αυτά τα μέτρα είναι μονόδρομος και θα είναι τα τελευταία, παρουσιάζοντας μας το επικοινωνιακό αφήγημα περί επιστροφής στις αγορές, περί ανάπτυξης, περί επενδύσεων και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, περί λήξης των Μνημονίων τον Αύγουστο 2018.
Τα δυσθεώρατα πλεονάσματα θα ματώσουνε εργαζόμενους, συνταξιούχους, μικρούς και μεσαίους επαγγελματίες οι οποίοι εξακολουθούν να βιώνουν μια χωρίς τέλος φτωχοποίηση, θα σημαίνουν και νέες περικοπές για όλες τις κοινωνικές υπηρεσίες και τα νοσοκομεία με μειωμένη χρηματοδότηση ακόμα και για την στοιχειώδη λειτουργία τους.
Τα νοσοκομεία βρίσκονται σε οριακό σημείο λειτουργίας από την υποχρηματοδότηση και την έλλειψη προσωπικού. Αντί να ανοίξουνε τα κλειστά προετοιμάζουν νέες αναδιαρθρώσεις με συγχωνεύσεις, καταργήσεις οργανικών θέσεων ,τμημάτων, κλινικών ακόμα και νοσοκομειακών μονάδων.
Οι συμβασιούχοι, οι εργολαβικοί και οι επικουρικοί που μπαλώνουν τα κενά, κινδυνεύουν κάθε στιγμή να χάσουν την δουλειά τους.
Από 1/1/2017 οι ληστρικές εισφορές του αντιασφαλιστικού νόμου, λεηλατούν για άλλη μια φορά τους μισθούς χιλιάδων γιατρών, ενώ μειώνουν τις συντάξεις για όλους και για όλες ,παρατείνοντας την εργασία μας μέχρι τα 67 χρόνια.
Για να εμποδίσουν την αντίδραση των εργαζομένων στις επιθέσεις που ετοιμάζουν προσπαθούν να δώσουν με τον αντισυνδικαλιστικό νόμο , ένα αποφασιστικό χτύπημα στην συλλογικότητα τoυς το πρωτοβάθμιο σωματείο και το δικαίωμα στην απεργία. Οι αγώνες μας παραμένουν ο μόνος δρόμος για να υπερασπίσουμε τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας .Με τους αγώνες μας κερδίσαμε να μην έχουμε απολύσεις τουλάχιστον για ένα μεγάλο κομμάτι των επικουρικών ,το ίδιο και με χιλιάδες εργαζόμενους στα προγράμματα του ΟΑΕΔ που με πρωτοβουλία του Συντονιστικού νοσοκομείων δώσαμε την μάχη ενωμένη και την κερδίσαμε.
Η ΑΕΠΑ στην θητεία της στο απερχόμενο ΔΣ του σωματείου εργαζόμενων προσπάθησε με όλες τις δυνάμεις της για την δημοκρατική λειτουργία του σωματείου. Πιστεύοντας ότι οι Γενικές Συνελεύσεις αποτελούν την βάση της Δημοκρατίας δώσαμε μάχες για να γίνουν οι λιγοστές που γίνανε.
Η πλειοψηφούσα παράταξη (ΔΗΣΙ) δεν ήταν λίγες οι φορές που λειτουργούσε
Διασπαστικά χωρίς να σέβεται τις αποφάσεις του ΔΣ ακόμα και τότε που ήταν
ομόφωνες.
Συγκεκριμένα ενώ είχαμε πάρει απόφαση για να κλείσουμε την τραπεζαρία μέλος της ΔΗΣΙ γράφοντας στα παλιά του παπούτσια και το σωματείο και τους εργαζόμενους την άνοιξε.
Η πλειοψηφία του ΔΣ αποφάσισε την μη συμμετοχή στην αξιολόγηση, μέλη της ΔΗΣΙ όχι μόνο συμπλήρωσαν τα δικά τους έντυπα αλλά προσπαθούσαν να επηρεάσουν και άλλους εργαζόμενους διαδίδοντας ψευδώς ότι το σωματείο δεν έχει ξεκάθαρη θέση.
Η ΝΕΑ ΠΝΟΗ μόνο νέα πνοή δεν ήταν….. ύστερα από τις κορώνες συνεργάστηκε με την ΔΗΣΙ για να είναι στο προεδρείο και έμεινε εκεί, ήταν απών από όλες τις απεργιακές κινητοποιήσεις σε μια στενή λογική ότι τα προβλήματα λύνονται μόνο μέσα στο νοσοκομείο στα γραφεία της διοίκησης.
Η ΑΕΠΑ πρωτοστάτησε σε όλους τους αγώνες που έδωσε το υγειονομικό κίνημα και στους αγώνες των εργαζόμενων μέσα στο νοσοκομείο, αλλά και με συντονισμούς που σπάνε τον συντεχνιασμό, παλεύοντας ενωτικά.
Κατανοούμε την απογοήτευση που νοιώθουν οι συνάδελφοι από το γραφειοκρατικό τρόπο που λειτουργούν οι ηγεσίες στα δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια όργανα (ΠΟΕΔΗΝ, ΑΔΕΔΥ) και πολλές φορές σε αυτή την κατεύθυνση λειτουργούσε και η πλειοψηφία του δικού μας ΔΣ.
Πιστεύουμε όμως ότι η κινητοποίηση της βάσης των εργαζομένων μπορεί να καθορίσει την κατάσταση.

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΤΕ ΤΗΝ «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ» Α.Ε.Π.Α ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ Η ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
ΑΕΠΑ

No comments: