6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Wednesday, August 31, 2016

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ 9-10 /9 ΣΤΗΝ ΔΕΘ

9-10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
  • 9/9 4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ
ΤΟΥ ΕΣΥ, 7πμ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΘΕΣ
  • 10/9 ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΉΡΙΟ ΔΕΘ, AΓ. ΒΕΝΙΖEΛΟΥ 6μμ
ΕΝΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΟΥΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ

Στις 9-10 Σεπτέμβρη ξεσηκώνουμε αγωνιστικά τα νοσοκομεία. Μετατρέπουμε την κινητοποίηση στην ΔΕΘ σε ένα αγωνιστικό διήμερο για την υγεία, αφετηρία κλιμάκωσης του αγώνα για να ανατρέψουμε την άθλια κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία και στις συνθήκες που δουλεύουμε. Να κερδίσουμε μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και την αναγκαία χρηματοδότηση για πραγματικά δημόσια δωρεάν υγεία και περίθαλψη και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.
Η κατάσταση στο ΕΣΥ δεν πάει άλλο. Τα νοσοκομεία μας χτυπιούνται απο την έλλειψη προσωπικού και την υποχρηματοδότηση, φτάνοντας την λειτουργία τους σε οριακό επίπεδο. Από την ένταση και τις άθλιες συνθήκες εργασίας, καταρρέουμε πάνω στην δουλειά όπως έγινε πριν λίγες μέρες στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης με την λιποθυμία σε ώρα εργασίας συναδέλφου. Οι νέοι γιατροί υπερεντατικοποιούνται, φορτώνονται τις εφημερίες την μία πάνω στην άλλη για να βγεί το πρόγραμμα, με κίνδυνο όχι μόνο την δικιά τους υγεία αλλά και των ασθενών τους.Οι άδειες βγαίνουνε με απίστευτες δυσκολίες, χιλιάδες ρεπό και υπερωρίες συσσωρεύονται στα χρωστούμενα, κλινικές συγχωνεύονται με κόστος πάνω στην περίθαλψη των απλών εργαζόμενων και των οικογενειών τους. Τα νοσοκομεία συνεχίζουν να λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, οι εταιρείες συνεχίζουν να αλωνίζουν, το πρώτο ιδωτικό νοσοκομείο στην Σαντορίνη είναι πράξη Οι εργολαβικοί εγαζόμενοι είναι σε διαρκή ομηρία και απληρωσιά. Όλα αυτά θα αλλάξουν μόνο κλιμακώνοντας τους αγώνες μας. Γι αυτό κανένας και καμιά δεν μπορεί να λείπει απο το αγωνιστικό διήμερο στην ΔΕΘ.
Την Παρασκευή στις 9 Σεπτέμβρη η ΠΟΕΔΗΝ, το Συντονιστικό νοσοκομείων, μαζί με πρωτοβάθμια σωματεία, καλούν στην πορεία σωτηρίας του ΕΣΥ που θα ξεκινήσει από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης στις 7.00πμ, και θα περάσει από τα Νοσοκομεία Θεαγένειο, ΑΧΕΠΑ, Γεννηματά, Αγ.Δημήτριος και θα καταλήξει στο Υπ. Μακεδονίας Θράκης. Η ΠΟΕΔΗΝ έχει κηρύξει 4ωρη στάση εργασίας για εκείνη την μέρα, αλλά και μια σειρά πρωτοβάθμια σωματεία στην Β.Ελλάδα γύρω απο την Θεσσαλονίκη παίρνουν απόφαση για 24ωρη απεργία στις 9/9 και συμμετοχή στην πορεία σωτηρίας του ΕΣΥ
Την επόμενη μέρα Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, συμμετέχουμε στο απεργιακό συλλαλητήριο στο Άγαλμα Βενιζέλου 6 μ.μ. που οργανώνουν τα συνδικάτα στη ΔΕΘ. Θα διαδηλώσουμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους που συγκρούονται με τις πολιτικές των περικοπών, των απολύσεων, την απληρωσιά, τα κλεισιμάτα και τις ιδιωτικοποιήσεις. Τους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ που παλεύουν για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα, τους Λιμενεργατες του ΟΛΘ που αγωνίζονται ενάντια στην ιδιωτικοποίηση. Τους εργαζόμενους του Μαρινόπουλου και των Λιπασμάτων Καβάλας που παλεύουν ενάντια στις απολύσεις. Τους εργάτες της ΔΕΗ, του ΟΣΕ, των συγκοινωνιών και του νερού, που παλεύουν ενάντια στα ξεπουλήματα. Μαζί με τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες που συγκρούονται με τα αρπακτικά του χρυσού στις Σκουριές και τους χιλιάδες αντιρατσιστές και αντιρατσίστριες που παλεύουν μαζί με τους πρόσφυγες για ανοιχτά σύνορα και πόλεις.Σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε σωματείο να οργανώσουμε μαζικά το ανέβασμα στο απεργιακό συλλαλητήριο, δηλώνοντας συμμετοχή στα πούλμαν που ανεβάζουν τα συνδικάτα, το Συντονιστικό νοσοκομείων και ο Συντονισμός ενάντια στα μνημόνια.

Η μαζική επιτυχία του αγωνιστικού διήμερου να γίνει αφετηρία απεργιακής κλιμάκωσης στην υγεία. Οι ομοσπονδίες της υγείας ΠΟΕΔΗΝ και ΟΕΝΓΕ χρειάζεται να αποφασίσουν στα γενικά συμβούλια που συνεδριάζουν στις 9 Σεπτέμβρη απεργιακή συνέχεια, με νέα πανυγειονομική απεργία μέσα στο τρίτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη και να κλιμακώσουμε. Μόνο έτσι θα αναγκάσουμε σε υποχώρηση την κυβέρνηση, τον υπ.υγείας και τις μνημονιακές πολιτικές τους και θα ανοίξουμε το δρόμο για να ικανοποιηθούν τα αιτηματά μας, να κερδίσουμε προσλήψεις και χρηματοδότηση των νοσοκομείων μας, με βάση τις ανάγκες της κοινωνίας για δημόσια δωρεάν υγεία και περίθαλψη.


No comments: