6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Tuesday, June 21, 2016

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ:29/6 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ


29/6 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
Πανελλαδική 4ωρη στάση εργασίας 11πμ με τέλος ωραρίου

ΑΘΗΝΑ Συγκέντρωση 11:30πμ Υπ. Υγείας
Απεργιακή κλιμάκωση για να κερδίσουμε προσλήψεις-χρηματοδότηση
να σώσουμε τα νοσοκομεία, τους μισθούς και τις δουλειές μας

Στις 29 Ιούνη οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, βάζουμε ξανά απεργιακό λουκέτο και κατεβαίνουμε μαζικά στο δρόμο. Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί σε νέα 4ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση στα νοσοκομεία. Παλεύουμε για να σπάσουμε τις μνημονιακές πολιτικές στην πράξη. Να κερδίσουμε μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και χρηματοδότηση για να λειτουργήσουν τα νοσοκομεία μας.
Στο χώρο της δημόσιας υγείας οι μνημονιακές περικοπές συνεχίζονται. Πίσω από τη κυβερνητική προπαγάνδα, που θυμίζει απελπιστικά του Σαμαροβενιζέλους, ότι τάχα τα δύσκολα τελείωσαν και τώρα έρχονται τα χρήματα και η ανάπτυξη. Η πραγματικότητα είναι ότι ο Ιούνης έχει ατζέντα κρίσης και περισσότερων αντεργατικών επιθέσεων. Τίποτα δεν τελείωσε με την ψήφιση των βάρβαρων πολυνομοσχέδιων για το ασφαλιστικό και τον «κόφτη».
Στα νοσοκομεία η έλλειψη προσωπικού φέρνει την εντατικοποίηση της δουλειάς στα όρια της πλήρους εξάντλησης. Το καθεστώς των ελαστικών εργασιακών σχέσεων (επικουρικοί και ειδικευόμενοι σε παράταση, μπλοκάκια, 5μηνίτες, εργολαβικοί εργαζόμενοι) συνεχίζει να απλώνεται παντού. Το πάγωμα των προσλήψεων, κρατά κλειστές τις ΜΕΘ, ενώ έχει οδηγήσει τους νέους γιατρούς και νοσηλευτές στη μετανάστευση ή στα αρπαχτικά του ιδιωτικού τομέα. Με 30.000 κενές οργανικές θέσεις και μία Νοσηλεύτρια τη βάρδια σε κλινικές των 40 ασθενών, τα νοσοκομεία βουλιάζουν στην κρίση, αδυνατούν να προσφέρουν την στοιχειώδη ασφαλή περίθαλψη. Η κυβέρνηση αντι να αλλάξει αποφασιστικά αυτή την κατάσταση όπως έδινε υποσχέσεις, προχωρά τώρα αγκαλιά με τον μνημονιακό κόφτη των νέων μέτρων.
Μπορούμε να τους σταματήσουμε. Η απεργιακή κινητοποίηση στις 29 Ιούνη είναι το επόμενο βήμα μετά την μαζική απεργιακή κινητοποίηση που έγινε στις 8 Ιούνη, όπου χιλιάδες εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία, εκπαιδευτικοί, λιμενεργάτες και εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες βρέθηκαν στους δρόμους. Εκείνη την μέρα στο υπ.υγείας έγινε μια απο τις μεγαλύτερες απεργιακές συγκεντρώσεις υγειονομικών, δείχνοντας με ποιό τρόπο, κλιμακώνοντας μπορεί να κερδίσουμε προσλήψεις και χρηματοδότηση.
Δίπλα μας η αντίσταση συνεχίζεται παντού, δεκάδες χώροι είναι ξεσηκωμένοι ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και τις περικοπές. Οι Λιμενεργάτες συνεχίζουν με 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες πάνω απο είκοσι μέρες. Οι εργαζόμενοι του ΟΣΕ μπαίνουν στη μάχη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση με απεργιακές κινητοποιήσεις και συγκέντρωση στο ΤΑΙΠΕΔ. Οι συγκοινωνίες συνεχίζουν το απεργιακό τους πρόγραμμα και προσανατολίζονται σε απεργία και συγκέντρωση μαζί με το ΟΣΕ έξω από το ΤΑΙΠΕΔ. Στις 22 Ιούνη ξεκινάει το συνέδριο των δασκάλων με μαζική κινητοποίηση των αναπληρωτών, προσπαθώντας να βγάλουν από το συνέδριο απόφαση για απεργία διαρκείας από Σεπτέμβρη. Την ίδια μέρα το απόγευμα μαζικοί φορείς, συνδικάτα και δημοτικές κινήσεις οργανώνουν στο Ελληνικό, συγκέντρωση ενάντια στο ξεπούλημα του Ελληνικού στον Λάτση.
Στις 29 Ιούνη να γίνει πανυγειονομικός σεισμός. Να διεκδικήσουμε απο ΟΕΝΓΕ, ΕΙΝΑΠ, ΕΝΙΘ και κάθε ιατρική ένωση του ΕΣΥ να αποφασίσει 24ωρη απεργία, απο τα πρωτοβάθμια σωματεία να ξεχειλώσουν την 4ωρη σε 24ωρη απεργία, αλλά και απο την ΑΔΕΔΥ να κηρύξει εκείνη την μέρα πανελλαδική απεργία σε όλο το δημόσιο. Μαζί με όλο το εργατικό κίνημα να ανοίξουμε το δρόμο για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και χρηματοδότησης.
Η επιτυχία της 29 Ιούνη αναγκάζει σε κλιμάκωση και πιέζει την κυβέρνηση για άμεσες λύσεις.Κάθε εργαζόμενος/η και κάθε πρωτοβάθμιο σωματείο χρειάζεται να πάρει στα χέρια του, την ενημέρωση και την οργάνωση της μάχης. Να οργανώσουμε σε κάθε νοσοκομείο απεργιακές επιτροπές που θα πάρουν πάνω τους με περιοδείες, συζητήσεις, συνελεύσεις, την περιφρούρηση και την επιτυχία της απεργίας. Εκείνη την μέρα να μπούμε μαζικά στα πούλμαν και να πλημυρίσουμε τους δρόμους με τα πανό των σωματείων μας. Να δείξουμε την δυναμή μας και να δώσουμε συνέχεια με απεργιακή κλιμάκωση για να αναγκάσουμε την κυβέρνηση σε άτακτη υποχώρηση.
Η μάχη κλιμακώνεται και η δυνατότητα να γίνει και εδώ της Γαλλίας είναι μπροστά μας. Με οργάνωση από τα κάτω και αποφασιστικούς αγώνες ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!


No comments: