6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Monday, September 7, 2015

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ:ΤΡΕΙΣ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΟ ΨΝΑ -ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ

ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ
ΤΡΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ 
ΣΤΟ ΨΝΑ

Τραγική κατάληξη είχε η πυρκαγιά που ξέσπασε στο ΨΝΑ, τρείς νοσηλευόμενοι βρήκαν τραγικό θάνατο απο ασφυξία και δύο ακόμα τραυματίστηκαν. Το ελάχιστο προσωπικό πάλεψε για να μην έχουμε και άλλους νεκρούς.
Το περιστατικό στο ΨΝΑ ΔΑΦΝΙ έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων για το που έχουν οδηγήσει οι πολιτικές των μνημονίων, με τις βαθιές περικοπές και τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία.
Κάτω απο αυτές τις άθλιες συνθήκες ήτανε ζήτημα χρόνου να θρηνήσουμε νεκρούς. Ανάλογα περιστατικά, λιγότερο ή περισσότερο σοβαρά έχουν συμβεί και σε άλλα νοσοκομεία στο παρελθόν και είναι σίγουρο ότι θα έχουμε κλιμακούμενα αντίστοιχα τραγικά επεισόδια το επόμενο διάστημα.
Τα πάντα θυσιάζονται στο βωμό της αποπληρωμής του χρέους και της δημοσιονομικής πειθαρχίας, οι ζωές μας, οι δουλειές, οι συντάξεις και μισθοί μας,οι δομές πρόνοιας υγείας και οι νοσηλευόμενοι των ψυχιατρικών νοσοκομείων.
Τα συνδικάτα στην υγεία καταγγέλανε και προειδοποιούσανε εδώ και πολύ καιρό για τις δραματικές ελλείψεις νοσηλευτικού, παραϊατρικού και ιατρικού προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία. Αλλά και για το που έχουν οδηγήσει οι βαθιές περικοπές και η υποχρηματοδότηση. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι έχουν δώσει μάχες, ενάντια στην υποβάθμιση και στην προοπτική να μπούν λουκέτα στα ψυχιατρικά νοσοκομεία
Υπουργοί και λοιποί ανευθυνουπεύθυνοι ακολούθησαν την πεπατημένη έκφρασαν την θλίψη τους και προχώρησαν σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση. Μπορούν να ψάξουν τους ενόχους και τα αίτια της τραγωδίας, σε όλους τους μνημονιακούς υπουργούς που με κυνισμό πετσόκοψαν την χρηματοδότηση και το αναγκαίο προσωπικό για την αναγκαία και ασφαλή λειτουργία των νοσοκομείων.
Φτάνει πιά η κοροιδία, για να σταματήσουμε να έχουμε νεκρούς χρειάζονται λεφτά και μαζικές προσλήψεις
Η λύση σε αυτές τις δολοφονικές πολιτικές θα έρθει απο τους αγώνες μας. Ώρα να οργανώσουμε ένα πραγματικό απεργιακό ξεσηκωμό στα νοσοκομεία, για να ξηλώσουμε τα μνημόνια και τις συνθήκες κατάρρευσης που διημιούργησαν.
Να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε χρηματοδότηση των δημόσιων νοσοκομείων και μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να σταματήσουμε την διάλυση του ΕΣΥ και για να πάψουμε να θρηνούμε και άλλους νεκρούς στο βωμό της εξυπηρέτησης των τόκων, του χρέους και των τραπεζιτών.
No comments: