6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Monday, January 5, 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ


Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΠΑΡΑΣΤΑΤΕΣ
ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Καταγγέλλουμε την απρόκλητη παρέμβαση της αστυνομίας για να σπάσει την απεργία των εργατών στο εργοστάσιο Γενική Ανακύκλωση ΑΕ στον Ασπρόπυργο. Το πρωί της Δευτέρας 5 Γενάρη, ισχυρή αστυνομική δύναμη με τρεις κλούβες ΜΑΤ, προχώρησε στη σύλληψη 40 περίπου μεταναστών εργατών και μαζί τους και του Πέτρου Κωνσταντίνου, δημοτικού σύμβουλου Αθήνας και συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ, του Τζαβέντ Ασλάμ προέδρου της Ένωσης Μεταναστών Εργατών, δημοσιογράφο της εργατικής αλληλεγγύης, μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που ήταν εκεί για να συμπαρασταθούν στους εκατό και πλέον απεργούς εργάτες και εργάτριες της επιχείρησης.
Η εργοδοσία προσπάθησε να φέρει άλλους εργάτες μετανάστες και πάλι στην πλειοψηφία τους, για να σπάσουν την απεργία αλλά δεν τα κατάφερε μια που οι απεργοί τους έπεισαν να μην μπούνε για δουλειά λειτουργώντας σαν απεργοσπαστικός μηχανισμός για το αφεντικό. Γι’αυτό η αστυνομία εκτελώντας άμεσα τις διαταγές της εργοδοσίας προχώρησε στις συλλήψεις για να «εκκαθαρίσει τον χώρο από τους απεργούς».
Οι εργάτες της επιχείρησης Γενική Ανακυκλώσεως ΑΕ με έδρα τον Ασπρόπυργο Αττικής, βρίσκονται σε απεργία διαρκείας από τις 29 Δεκέμβρη για να πάρουν τα δεδουλευμένα τους που σε πολλούς φτάνουν τους 8 μήνες αλλά και το δώρο των Χριστουγέννων. Οι εργαζόμενοι, στην συντριπτική τους πλειοψηφία μετανάστες από το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν, την Ινδία , την Αλβανία και αλλού, αρνήθηκαν να σταματήσουν την απεργία με τα ψίχουλα των 180 και 200 ευρώ που τους έδωσε ο ιδιοκτήτης κος Λαζόπουλος την Παρασκευή 2 Γενάρη. 
Η επιχείρηση από τις μεγαλύτερες στον κλάδο της ανακύκλωσης και με πολλά εργοστάσια σε όλη τη χώρα, συνεχίζει να παίρνει επιδοτήσεις από την Εταιρία Ανακυκλώσεως για τη δουλειά που κάνουν οι απλήρωτοι εργάτες.
• Καταγγέλλουμε την αστυνομική παρέμβαση και την τρομοκρατία. 
• Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων εργατών και συμπαραστατών. 
• Καλούμε κάθε σωματείο και ομοσπονδία να απαιτήσει την απελευθέρωση των συλληφθέντων και να σταθεί στο πλάι των απεργών εργατών της Γενικής Ανακύκλωσης για να κερδίσουν τα δεδουλευμένα τους.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ενάντια σε κλεισίματα και διαθεσιμότητες

No comments: