6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Tuesday, November 18, 2014

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ το νέο "ΝΥΣΤΕΡΙ" Νο27, ΠΟΥ ΚΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ


Απο το κεντρικό άρθρο...

Η πανεργατική απεργία στις 27/11 είναι η καλύτερη απάντηση στα θρασίμια της κυβέρνησης και της τρόικας. Χρειάζεται να οργανώσουμε μια απεργία σεισμό με στόχο να κλιμακώσουμε απεργιακά και να τελειώνουμε με το καταστροφικό έργο μιας ετοιμόρροπης αλλά και αδίστακτης κυβέρνησης. 
Σαμαράς και Βενιζέλος βρίσκονται πανικόβλητοι μπροστά στα αδιέξοδά τους, αλλά επιμένουν και κλιμακώνουν τις επιθέσεις. Προετοιμάζουν με το νέο προυπολογισμό του 2015 και την νέα συμφωνία-μνημόνιο με ΕΕ και ΔΝΤ, νέο γύρο περικοπών, λουκέτων σε υγειονομικές μονάδες και μαζικών απολύσεων. Μα σειρά αντιδραστικές επιθέσεις στα συνδικάτα και την δημοκρατία στους χώρους δουλειάς, είναι προ των πυλών, τα ασφαλιστικά ταμεία και οι συντάξεις είναι στο στόχο. 
Ήδη οι αντιδραστικές αλλαγές στην δημόσια υγεία είναι δραματικές, με τιμονιέρη τον Βορίδη, να συνεχίζει το καταστροφικό της έργο. Δίπλα στις περικοπές και τα κλεισίματα, προχωρά μια σειρά απο αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις που διαλύουν το δημόσιο χαρακτήρα της. Ψήφισε την ίδρυση ανώνυμης εταιρείας για την διαχείριση των πόρων της υγείας, την ΕΣΑΝ ΑΕ (Εταιρεία Συστήματος Αμοιβών Νοσοκομείων).Ο στόχος να καταργηθούν τα διασυνδεόμενα Νοσοκομεία και τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία παραμένει. Συνεχίζονται σταθερά (παρά τα πίσω μπρος του υπουργείου) οι προσπάθειες το Αμ.Φλέμιγκ να βάλει λουκέτο. Τα κενά στο προσωπικό είναι τεράστια, 33.000 είναι οι κενές οργανικές θέσεις. Η εντατικοποίηση της εργασίας των υγειονομικών είναι στο κόκκινο. Οι εργαζόμενοι και οι οικογενειές τους καλούνται να πληρώσουν όλο και πιο ακριβά για υπηρεσίες που θα έπρεπε να παρέχονται δωρεάν.Η κρατική χρηματοδότηση μειώνεται σταθερά.Οι λειτουργικές δαπάνες για το δημόσιο σύστημα υγείας είναι 60% κάτω σε σχέση με το 2009. Οι προυπολογισμοί των νοσοκομείων πετσοκόβονται για άλλη μια χρονιά.
Συνάδελφοι/σες μπορούμε να τους νικήσουμε. Ήδη έχουμε την εμπειρία απο την μάχη ενάντια στην αξιολόγηση, το πώς στριμώξαμε σε συνεχείς υποχωρήσεις την κυβέρνηση με τον αγωνιστικό απεργιακό ξεσηκωμό μας. Την ίδια ώρα συνεχίζονται αγώνες, που επιμένουν να συγκρούονται με τις απολύσεις και τα κλεισίματα (καθαρίστριες, σχολικοί φύλακες, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι της ΕΡΤ) και να κάνουν αφόρητη την ζωή της κυβέρνησης. 
Να πάμε στην πανεργατική στις 27/11 με όλα τα αγωνιστικά μέτωπα ανοιχτά, με γενικές συνελεύσεις, περιοδείες, συζητήσεις, να ξεσηκώσουμε τους εργαζόμενους στους χώρους δουλειάς για να κατέβουμε σε μια μαζική απεργία και συγκέντρωση, που θα ανοίξει το δρόμο της απεργιακής κλιμάκωσης. Τώρα είναι η ώρα να συνεχίσουμε τα ΑΠΕΡΓΙΑΚΑ χτυπήματα σε μια αδύναμη κυβέρνηση.
Καλούμε τις ηγεσίες ΠΟΕΔΗΝ ΟΕΝΓΕ, αλλά και της ΑΔΕΔΥ να σημάνουν γενικό ξεσηκωμό, να αποφασίσουν την οργάνωση νέας 48ωρης απεργίας στο Δεκέμβρη. Να μην αφήσουμε καμιά δυνατότητα στην κυβέρνηση να ανασυντάσσεται την ώρα που βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Είναι ώρα να μετατρέψουμε τα αδιέξοδα της σε άτακτη υποχώρηση και κατάρρευση. Ανοίγοντας έτσι το δρόμο για μαζικές μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία και την αναγκαία χρηματοδότηση για δημόσια και δωρεάν υγεία και περίθαλψη από τον κρατικό προυπολογισμό.
Κώστας Καταραχιάς, πρόεδρος σωματείου εργαζομένων Αγ.Σάββα 
και μέλος στο ΔΣ ΕΙΝΑΠ

No comments: