6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Thursday, October 9, 2014

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ Φ.ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ

ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

5 Οκτωβρίου 2014


Στην περιοχή της Λακωνίας είναι φανερή, πλέον, η λειτουργία ενός οργανωμένου μηχανισμού στοχοποίησης κι εξόντωσης αγωνιστών. Ένας τέτοιος μηχανισμός έχει στηθεί απο τις αρχές του χρόνου και στο Νοσοκομείο Μολάων ενάντια στην συνάδελφο Φωτεινή Μανωλάκου, τότε αντιπρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου και νυν μέλος του Δ.Σ. Η συνάδελφος είναι το δεύτερο κρούσμα δίωξης συνδικαλιστικού εκπροσώπου στην περιοχή, μετά τη δίωξη της άλλης “ενοχλητικής,” Προέδρου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπάιδευσης Μολάων, Ελισάβετ Παπαδοπούλου.

Οι αγώνες και οι δράσεις του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και τη διεκδίκηση της δημόσιας υγείας για όλους, που κλιμακώθηκαν με ανοιχτές ενημερωτικές συγκεντρώσεις και ενημερωτικές περιοδείες στα χωριά της περιοχής, με συγκρότηση και συμμετοχή στην επιτροπή πολιτών για την προάσπιση των δημοσίων δομών υγείας, με ανοιχτές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, με συντονισμό δράσεων με άλλα νοσοκομεία και άλλες ομάδες εργαζομένων, κατάφεραν να αναδείξουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο απο τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού και την ελλιπή χρηματοδότηση, να συσπειρώσουν πολίτες της περιοχής να παλέψουν ενάντια στις πολιτικές διάλυσης της δημόσιας υγείας, να ανησυχήσουν τους κυβερνώντες, τους τοπικούς μνημονιακούς βουλευτές και να οδηγήσουν, μετά τη συνταξιοδότηση του Προέδρου, στη στοχοποίηση της Αντιπροέδρου του Δ.Σ., του Συλλόγου. 

Η νεοδιορισθείσα Διοικήτρια του Νοσοκομείου Λακωνίας, Παπαγεωργίου Ευδοξία και ο αναπληρωτής Διοικητής του νοσοκομείου Μολάων, Παναγόπουλος Δημήτρης, ανέλαβαν να “βάλουν τα πράγματα στη θέση τους”. Θέλουν συνδικαλιστές ήσυχους, που να ταυτίζονται με τη γνώμη τους. 

Τον Φεβρουαρίου 2014 η Διοικήτρια του Γ.Ν. Λακωνίας, της κοινοποίησε απόφαση στην οποία δεν συμπεριλαμβανόταν καμία αιτιολογία και με την οποία της αφαιρούσε τα καθήκοντα προϊσταμένης Διεύθυνσης και Οικονομικού και την μετακινούσε εντελώς ξαφνικά στο νοσοκομείο της Σπάρτης, 70 χλμ. απο το νοσοκομείο Μολάων.

Παρά την άρνηση της ΠΟΕΔΗΝ και του Πρωτοβάθμιου Σωματείου να συναινέσουν στην μετακίνηση, η Διοικήτρια επέμεινε. Οταν η συνάδελφος, αρχικά, δικαιώθηκε με δικαστική προσωρινή διαταγή, αντι να εφαρμόσουν την απόφαση, απομόνωσαν τη συνάδελφο στον χώρο των πλυντηρίων του νοσοκομείου.

Εν συνεχεία, προκειμένου να καλύψουν τα νομικά κενά, που είχαν αφήσει στη βιασύνη τους, να εφαρμόσουν τις προαποφασισμένες ενέργειές τους, κινητοποίησαν διοικητικούς μηχανισμούς, και όχι μόνο, τη συκοφαντούν δημόσια με αναληθείς δηλώσεις και της έχουν φορτώσει, μέχρι σήμερα, τέσσερις πειθαρχικές διώξεις.

1) Της άσκησαν δίωξη για δήθεν παράβαση υπαλληλικού καθήκοντος και άρνηση ή παρέλκυση εκτέλεσης υπηρεσίας και σοβαρή απείθεια και της επέβαλλαν την ποινή του προστίμου αποδοχών 15 ημερών.

2) Κατά το διάστημα απο 27-2 έως 6-3-2014 μέχρι την έκδοση της προσωρινής διαταγής, που η συνάδελφος υπο την κάλυψη της Ομοσπονδίας και του Πρωτοβάθμιου Σωματείου εξακολουθούσε να βρίσκεται στο νοσοκομείο Μολάων, αρνούμενη την παράνομη μετακίνησή της, της αρνιόνταν αναιτιολόγητα τη χορήγηση κανονικής άδειας προηγούμενου έτους προκειμένου να δημιουργήσουν τις συνθήκες τέλεσης πειθαρχικού παραπτώματος.

Το παραπάνω χρονικό διάστημα, που η συνάδελφος παρέμενε στους Μολάους, παρότι είναι συνεχόμενο και ενιαίο, “έσπασαν” παράνομα σε δυο μέρη, δηλαδή 27 και 28-2-2014 και της άσκησε δίωξη ο αναπληρωτής Διοικητής για σοβαρή απείθεια, αδικαιολόγητη αποχή και άρνηση εκτέλεσης υπηρεσίας και της επέβαλλε την ποινή του προστίμου αποδοχών 15 ημερών.!!!

3) Αμέσως μετά, για τα ίδια “πειθαρχικά παραπτώματα” και για το υπόλοιπο χρονικό διάστημα, παράνομα, εφόσον πρόκειται για το ίδιο “παράπτωμα”, της άσκησε δίωξη η Διοικήτρια με εισήγηση προς το Δ.Σ. για παραπομπή στο Πειθαρχικό Συμβούλιο που σημαίνει ότι η συνάδελφος θα τεθεί σε αργία χωρίς αποδοχές. Η διαδικασία είναι σε εξέλιξη.

4) Εν συνεχεία, της άσκησε δίωξη η Διοικήτρια για πλημμελή άσκηση καθηκόντων. Η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Για άλλη μια φορά, οι τοπικοί υλοποιητές των αδίστακτων μνημονιακών πολιτικών στοχοποιούν αγωνιστές και στήνουν διώξεις, προκειμένου να κάμψουν συνειδήσεις, να διαλύσουν τις αντιστάσεις, να μας μεταφέρουν από τους δρόμους του αγώνα στο «μαντρί» του καναπέ. Με κάλπικα "υπηρεσιακά" προσχήματα η διοίκηση επιχειρεί να βουλώσει το στόμα σε όσους το προηγούμενο χρονικό διάστημα στη Λακωνία ανέδειξαν τις διαλυτικές πολιτικές στο χώρο της υγείας και πάλεψαν ενάντιά τους. Στην κατεύθυνση αυτή αξιοποιούν πλήρως όλο το αντιδραστικό νομικό οπλοστάσιο που ψηφίστηκε ή ενεργοποιήθηκε τα τελευταία χρόνια και που προάγει την αυθαιρεσία, τον εκφοβισμό και τους εκβιασμούς σε βάρος των υπαλλήλων. 
Είναι άραγε, τυχαία η δίωξη της συναδέλφου η οποία, λόγω της συνδικαλιστικής της δράσης, έχει έρθει πολλάκις αντιμέτωπη με τον νυν αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Γρηγοράκο Λεωνίδα (βουλευτή Λακωνίας) και τους λοιπούς τοπικούς παράγοντες της συγκυβέρνησης;

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΔΙΩΚΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να παρέμβει άμεσα η ΠΟΕΔΗΝ για στήριξη της συναδέλφου και να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της για νομική κάλυψη.


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να παρέμβει άμεσα ο Υπουργός Υγείας να σταματήσει η συνδικαλιστική δίωξη της συναδέλφου.

No comments: