6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Sunday, March 9, 2014

12 ΜΑΡΤΗ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, απεργιακή συγκέντρωση 11πμ πλ. Κλαυθμώνος

12 ΜΑΡΤΗ και 19 20 ΜΑΡΤΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Στις 12 και 19 - 20 Μάρτη απεργούν τα νοσοκομεία μαζί με όλο το δημόσιο. Οι απεργίες αυτές μπορούν να γίνουν αφετηρία για να κλιμακώσουμε απεργιακά για να σταματήσουμε τις απολύσεις. Ήδη στις 22 Μάρτη λήγει η διαθεσιμότητα χιλιάδων συναδέλφων/ισσών μας και θα έχουμε τις πρώτες μαζικές απολύσεις στο δημόσιο εδώ και έναν αιώνα.
Και αυτό θα είναι μόνο η αρχή αν δεν τους σταματήσουμε.Η κυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου μαζί με ΕΕ και ΔΝΤ προετοιμάζουν νέα λιτότητα και νέες «διαρθρωτικές αλλαγές» για να ξανά-σώσουν τις τράπεζες και τα μεγάλα συμφέροντα. Η συμφωνία με την τρόικα θέλει 11.000 απολύσεις και άλλες 14.500 διαθεσιμόητες μέσα στο 2014. Γι αυτό η κυβέρνηση δεν πρόκειται να σταματήσει τις επιθέσεις σε βάρος μας. Με το νέο νόμο για την αξιολογηση του Δημοσίου, προβλέπει ότι υποχρεωτικά το 15% των συναδέλφων σε κάθε υπηρεσία, θα θεωρούνται «κακοί» υπάλληλοι, και άρα θα γίνουν η δεξαμενή για τους νέους γύρους μαζικών απολύσεων και διαθεσιμότητας που ετοιμάζει.
Στην Υγεία την διάλυση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και τις μαζικές διαθεσιμότητες απολύσεις στον ΕΟΠΥΥ, θα ακολουθήσουν στα νοσοκομεία οι υποστηρικτικές και διοικητικές υπηρεσίες με το ξεπουλημά τους σε ιδωτικές επιχειρήσεις και εργολαβίες και τους συνάδελφους/σες (οδηγούς, διοικητικούς,τεχνικούς, φύλακες, κλπ) να μπαίνουν στο στόχαστρο. Οι περικοπές και η απαγόρευση των προσλήψεων θα συνεχιστούν οδηγώντας στα όρια την λειτουργία των νοσοκομείων μας
Μπορούμε να τους σταματήσουμε. Η κυβέρνηση είναι αδύναμη και με τις ψεύτικες διακυρήξεις της για το «πρωτογενές πλεόνασμα» που έχει αρχίσει να το «μοιράζει» σε κοινωνικές ομάδες, δεν πείθει κανένα. Το μόνο που μπορεί να μοιράζει είναι ξύλο, ΜΑΤ και χημικά. 
Οι απεργίες στις 12 Μάρτη αλλά και στις 19-20 Μάρτη χρειάζεται να έχουν τεράστια επιτυχία. Να βάλουμε απεργιακό λουκέτο σε κάθε νοσοκομείο, σχολείο, δήμο, σε κάθε υπηρεσία και η απεργιακή συγκέντρωση να μετατραπεί στο μαζικότερο απεργιακό ποτάμι των τελευταίων χρόνων. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να χτυπήσει συναγερμός σε κάθε εργασιακό χώρο. Να οργανωθούν απεργιακές επιτροπές που να ενημερώσουν για την απεργία, να συζητήσουν και να πείσουν όλους τους συναδέλφους. Να περιφρουρήσουμε τους χώρους δουλειάς μας και να οργανώσουμε μαζικά κατεβάσματα με τα πανώ των σωματείων μας στην απεργιακή συγκέντρωση.

Με τέτοια επιτυχία της απεργίας μπορούμε να προχωρήσουμε παρακάτω και να κλιμακώσουμε με επαναλαμβανόμενες απεργίες μετά τις 19 -20 Μάρτη. Να προχωρήσουμε στα σωματεία μας, στην δεύτερη μέρα της 48ωρης σε γενικές συνελεύσεις που να αποφασίζουν την απεργιακή συνέχεια και να απαιτήσουν από ΠΟΕΔΗΝ, ΟΕΝΓΕ και την ΑΔΕΔΥ να κάνει το ίδιο. Να χτίσουμε σε όλο το δημόσιο ένα μεγάλο κοινό απεργιακό μέτωπο διαρκείας που θα ανατρέψει την κυβέρνηση και την πολιτική της. 
Η προάσπιση των δικαιωμάτων μας και της δημόσιας Υγείας είναι πάνω από τα κέρδη και τις τράπεζες, πάνω από τo χρέος και τους τόκους, πάνω από το ευρώ και την ΕΕ. που απαιτούν θυσίες ξανά και ξανά από εμάς και τα παιδιά μας. Η ΕΡΤ έδειξε ότι οι εργαζόμενοι μπορούμε καλύτερα, χωρίς διοικητές, υπουργούς και τραπεζίτες να βάλουμε σε λειτουργία τα νοσοκομεία μας, τις υπηρεσίες και όλη την κοινωνία. Με τους αγώνες μας να ανοίξουμε  την προοπτική των εργατών. Να απολύσουμε Σαμαρά και Βενιζέλο πριν μας απολύσουν αυτοί.

ΝΥΣΤΕΡΙ 10/3/2014


No comments: