6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Saturday, February 8, 2014

ΕΟΠΥΥ, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΥΣΤΕΡΙ ΓΙΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7/2, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ



ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ
ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ



Μετά από υποχωρήσεις και αναβολές κάτω από την συνεχή πίεση της απεργίας διαρκείας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, αλλά και των συνολικών αντιδράσεων ψηφίστηκε με ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία τελικά το σχέδιο νόμου του υπουργείου υγείας για τον ΕΟΠΥΥ.
Ο αγώνας μας ανέδειξε πόσο απομονωμένη και αδύναμη είναι η κυβέρνηση, που με το ζόρι μπόρεσε να διασώσει την αριθμητική κοινοβουλευτική πλειοψηφία της. Με το νομοσχέδιο βάζει λουκέτο στα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ και προχωρά στις μαζικές διαθεσιμότητες απολύσεις 8.500 γιατρών και του υπόλοιπου προσωπικού και στην συγχώνευση με τα κέντρα υγείας του ΕΣΥ, μειώνοντας τις πρωτοβάθμιες υγειονομικές μονάδες. Εξαγγέλλει νέες δομές που δεν έχουν καμιά  βιωσιμότητα, διότι οι δομές του ΠΕΔΥ (Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας) που προαναγγέλλει δεν υπάρχουν και υπόσχεται ότι θα υπάρξουν κάπου στο μακρινό μέλλον. Στην πραγματικότητα συρρικνώνει τις δημόσιες δομές δωρεάν πρωτοβάθμιας περίθαλψης και ανακοινώνει την μετατροπή του ΕΟΠΥΥ σε αποκλειστικά αγοραστή υπηρεσιών υγείας, ανοίγοντας διάπλατα την πόρτα στα μεγάλα αρπακτικά των  επιχειρήσεων της ιδιωτικής υγείας.
Τίποτα δεν έχει τελειώσει με την ψήφιση του νομου, τον δρόμο τον δείχνουν οι απεργοί της ΕΡΤ, των διαθέσιμων εκπαιδευτικών, των σχολικών φυλάκων, των αγωνιζόμενων καθαριστριών του υπ. Οικονομικών που συνεχίζουν τον αγώνα και συντονίζονται σε κοινές κινητοποιήσεις. Να συντονιστούμε και εμείς μαζί τους σε ένα ποτάμι που θα τα πάρει όλα πίσω από την κυβέρνηση.
Το έδειξε η επιτυχημένη πανυγειονομικη κινητοποίηση της 6/2 και πρέπει να δώσουμε συνεχεία στον πανυγειονομικο συντονισμό. Το συντονιστικό νοσοκομείων Αττικής καλεί σε συνέλευση για να οργανώσουμε την συνεχεία στις 19/2 6.30μμ στον Αγ.Σαββα. Να αναγκάσουμε μια κυβέρνηση επικίνδυνη αλλά και αδύναμη, όπως την αναγκάσαμε και για το 25ευρω, σε άτακτη υποχώρηση. Χρειάζεται ΕΟΠΥΥ ΠΟΕΔΗΝ ΟΕΝΓΕ να προχωρήσουν, άμεσα σε νέα κοινά απεργιακά βήματα ώστε να γίνει πράξη ο απεργιακός συντονισμός που θα σπάσει την απομόνωση που θέλει να επιβάλει ο Άδωνις για να λυγίσει τους απεργούς
Να αποφασίσουμε την συνέχιση της απεργίας  μας και να μετατρέψουμε τα κλειστά πολυιατρεία σε κέντρα αγώνα με μαζικές καταλήψεις συγκεντρώσεις, καλώντας κάθε εργαζόμενο, ανασφάλιστο και συνταξιούχο κάθε συνδικάτο και κοινωνικό φορέα να βρεθεί μαζί μας, αρχίζοντας από εκεί που έγιναν πετυχημένες συγκεντρώσεις και αναδείχτηκε η συμπαράσταση από την τοπική κοινωνία και τους εργαζόμενους.
Οι εργαζόμενοι ξέρουν ότι απεργοί του ΕΟΠΥΥ έχουν δίκιο, αγωνίζονται για να υπερασπίσουν την δημόσια υγεία, να κρατήσουν το δικαίωμα στην περίθαλψη για εκατοντάδες χιλιάδες φτωχούς εργαζόμενους και συνταξιούχους, για τα εκατομμύρια ανασφάλιστους και τα παιδιά τους.  Παλεύουν να κρατήσουν τις δουλειές τους και να μην απολυθούν. Είναι αγώνας δίκαιος και κρίσιμος για όλους μας, μπορεί και πρέπει να νικήσει.

 Με την συμπαράσταση όλων των εργαζόμενων, των συνδικάτων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, κοινωνικών φορέων, συλλόγων ασθενών, ΑμεΑ, συνταξιούχων και πάνω από όλα των υπόλοιπων εργαζομένων στο ΕΣΥ και τον ΕΟΠΥΥ, η απεργία αυτή θα νικήσει

No comments: