6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Thursday, January 2, 2014

ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΩΝ 25ΕΥΡΩ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

1/1/2014
                                      ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ                                                                      

Με το καλημέρα του νέου έτους η κυβέρνηση προχώρησε στην υλοποίηση του νέου χαρατσιού των 25 ευρώ για εισαγωγή στα νοσοκομεία. Αντίστοιχα, από 1 Γενάρη προχωρά και η υποχρεωτική καταβολή ενός ευρώ ανά συνταγή φαρμάκων υπέρ ΕΟΠΥΥ.

Τα χαράτσια αυτά είναι μνημονιακές δεσμεύσεις μέσα στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα του Νοεμβρίου του 2012. 


Δίπλα στις περικοπές των μισθών μας, την βαριά φορολογία εισοδήματος, ακινήτων και σε ότι άλλο κινείται και αναπνέει η κυβέρνηση προσθέτει άλλο ένα δυσβάχτατο βάρος στους εργαζόμενους και στις οικογενειές τους, κάνοντας ακόμα πιο δύσκολη την πρόσβαση στα δημόσια νοσοκομεία. 




Δημιουργεί έτσι τις συνθήκες ενός νοσοκομείου επιχείρηση που κερδοσκοπεί απέναντι σε εργαζόμενους που πληρώσανε και πληρώνουν ακριβά για να υπάρχει ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ για αυτούς και τα παιδιά τους


Η απεργία διαρκείας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ και οι αγώνες των υγειονομικών του ΕΣΥ δείχνουν το δρόμο για το πια πρέπει να είναι η απάντηση απέναντι και στα χαράτσια. 
Να ξεσηκώσουμε τα νοσοκομεία μας μαζί με σωματεία εργαζομένων, συλλόγους συνταξιούχων, απλούς εργαζόμενους και φορείς της γειτονιάς για να παλέψουμε όλοι μαζί ,για δημόσια δωρεάν υγεία και περίθαλψη για όλους, χωρίς αποκλεισμούς και χαράτσια.


ΝΥΣΤΕΡΙ      ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΟΒΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

1 comment:

EYE-Q said...

Ωραία η προσπάθεια αντιγραφής του ... ορίτζιναλ 25ευρου, αλλά αν θέλετε να δείτε το πρωτότυπο, δημοσιεύτηκε πριν 3 μήνες εδώ: http://skitsoblog.blogspot.gr/2013/09/blog-post_25.html. Καλή δύναμη. SKITSOBLOG