6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Sunday, August 25, 2013

ΣΤΟ ΣΤΟΧΟ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ - ΚΑΛΥΨΗ ΣΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΑΠΟ ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ...Ποινικές διώξεις εναντίον εκείνων που υπερασπίστηκαν τον πραγματικό χαρακτήρα της εθελοντικής αιμοδοσίας

Σύλλογος Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Σάμου

Ανακοίνωση 

 «Στις 27 Απρίλη 2013 η φασιστική, νεοναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή κάλεσε τα μέλη της σε πανελλαδική αιμοδοσία "μόνο για Έλληνες", παραβιάζοντας ακόμη και την υπάρχουσα νομοθεσία και ιατρική δεοντολογία που δεν επιτρέπει καμιά φυλετική διάκριση στην εθελοντική αιμοδοσία. Με τον τρόπο αυτό εκδήλωσε για άλλη μια φορά το φασιστικό, ρατσιστικό της πρόσωπο, το στόχο της να διχάσει το λαό και τους εργαζόμενους με βάση φυλετικά κριτήρια, να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα από τον πραγματικό αντίπαλο, που δεν είναι άλλος από τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που εμπορεύονται και το αγαθό της Υγείας, τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες και τους μεγαλεμπόρους.
Οι ταξικές δυνάμεις, τα σωματεία των εργαζομένων στο χώρο της Υγείας, οι φορείς του μαζικού κινήματος αντέδρασαν μαζικά και σε πολλές περιπτώσεις, με τη μαζική συμμετοχή τους, ματαίωσαν τις φασιστικές φιέστες των νεοναζιστών και δεν επέτρεψαν να περάσει ο ρατσισμός στην εθελοντική αιμοδοσία "μόνο για Ελληνες".
Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου, λαμβάνοντας υπόψη το κάλεσμα της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία και του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, κάλεσε το υπουργείο Υγείας, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, τη διοίκηση του Νοσοκομείου Σάμου, τους επιστημονικούς φορείς και όλους τους φορείς του νησιού να αρνηθούν να συνεργαστούν και να ακυρώσουν την προγραμματισμένη με όρους αιμοδοσία της ναζιστικής ρατσιστικής Χρυσής Αυγής, που μοναδικός της σκοπός είναι να διχάζει το λαό και να δηλητηριάζει τις ψυχές των ανθρώπων και ιδιαίτερα της νεολαίας.
Η μαζική ανταπόκριση φορέων και του σαμιακού λαού ματαίωσε την αιμοδοσία της ρατσιστικής φασιστικής Χρυσής Αυγής με όρους. Ύστερα από σχετική αναφορά της διοικήτριας του Νοσοκομείου Σάμου, κας Σίδερη, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Σάμου διενεργεί προκαταρκτική έρευνα.
Σοβαρές ευθύνες φέρουν η διοίκηση του Νοσοκομείου αλλά και οι διωκτικές αρχές της Σάμου που, αντί να κινηθούν ενάντια σε όσους οργανώνουν ρατσιστικές φιέστες, δήθεν εθελοντικές αιμοδοσίες "μόνο για Ελληνες", κινούν διαδικασίες ποινικών διώξεων εναντίον εκείνων που υπερασπίστηκαν τον πραγματικό χαρακτήρα της εθελοντικής αιμοδοσίας».

No comments: