6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Wednesday, June 12, 2013

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ....ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΤ ....ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με μιαν επαίσχυντη ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, μέσα από το αντιδημοκρατικό πλαίσιο των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, η κυβέρνηση αποφάσισε το άμεσο κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Μετά τα νοσοκομεία, τα σχολεία, τις συγκοινωνίες, το νερό και τον ορυκτό πλούτο πήρε σειρά η δημόσια ενημέρωση και πληροφόρηση.

Η κυβέρνηση προχωρά στα έκτακτα μέτρα ενώ βουλιάζει ραγδαία στα οικονομικά αδιέξοδά της, κάτω από την πίεση της οικονομικής κρίσης που χειροτερεύει, των στόχων που δεν βγαίνουν, των επενδυτών που δεν έρχονται, του ΔΝΤ που δηλώνει αποτυχημένο το πρόγραμμα που ευλογάγανε οι ντόπιοι τροικανοί.

Η εργατική αντίσταση δίνει την καλύτερη απάντηση στην άθλια τροικανή κυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου Κουβέλη, όχι μόνο οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ δεν πτοήθηκαν από τα αποφασίζω και διατάσω του Σαμαρά, αλλά προχώρησαν στην κλιμάκωση της αντίστασης. Το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ είναι στα χέρια των εργαζομένων, κάτω από τον έλεγχό τους με κατάληψη, δηλώνοντας στον Σαμαρά ότι δεν θα περάσει και κερδίζοντας την συμπαράσταση χιλιάδων εργαζομένων, νεολαίων που με την συμμετοχή τους στην συγκέντρωση απέτρεψαν την τρομοκρατία και τους εκβιασμούς της κυβέρνησης και της αστυνομίας που ακόμα προσπαθούν να φιμώσουν την φωνή της ΕΡΤ των εργαζομένων.
Το ίδιο έγινε πανελλαδικά όπου κάθε χώρος της ΕΡΤ έγινε σημείο αντίστασης και συμπαράστασης από εκατοντάδες εργαζόμενους και σωματεία.

Ήδη οι πρώτες απεργίες συμπαράστασης από πρωτοβάθμια σωματεία έχουν ξεκινήσει, η γενική απεργία από ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ είναι το πρώτο μεγάλο βήμα για το απεργιακό άπλωμα του αγώνα, αλλά δεν φτάνει. Σε κάθε εργασιακό χώρο θα πρέπει να αποφασίσουμε μέσα από ΓΣ ή ΔΣ απεργιακές κινητοποιήσεις που να κλιμακώνουν και να συνεχίζουν μετά από την πανεργατική της Πέμπτης 13/6 ιδιαίτερα από την ΔΕΥΤΕΡΑ 17/6.

Στα νοσοκομεία αυτή η δυναμική ήτανε ξεκινημένη, τώρα μαζί με την ΕΡΤ και κάθε άλλο κλάδο και σωματείο που θα απλώνει το απεργιακό κύμα να βρεθούμε μαζί, για να τελειώνουμε με την κυβέρνηση Σαμαρά. Μέσα από ΓΣ το ένα μετά το άλλο τα νοσοκομεία να μπούνε απεργιακά σε αυτό τον βηματισμό με απεργίες και στάσεις εργασίας από Δευτέρα  και αποφασίζοντας μέσα σε αυτήν την βδομάδα νέα 48ωρη απεργία καλώντας και την ΠΟΕΔΗΝ ΟΕΝΓΕ ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ να πράξουν το ίδιο.

Όλοι μαζικά στο συλλαλητήριο, την Τετάρτη 12 Ιούνη στην ΕΡΤ 
στις 12 μμ και στις 6 μμ στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.
 Όλοι μαζικά στην πανεργατική απεργία, Πέμπτη 13/6, 11πμ στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.
● Η κατάληψη της ΕΡΤ και οι επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες στα ΜΜΕ να μην μείνουν μόνες τους, να απλώσουμε τις απεργίες για να συμβάλλουμε στην στήριξη των εργαζόμενων της ΕΡΤ και να τελειώνουμε με τον Σαμαρά.



Νυστέρι 13/6


No comments: