6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Thursday, August 2, 2012

48ΩΡΗ Απεργία των γιατρών του Νοσοκομείου Σερρών στις 6 και 7 Αυγούστου (ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΣΕΡΡΩΝ)

ΣΕΡΡΕΣ 2-8-१२


Στο Γ. Ν. Σερρών βιώνουμε τους τελευταίους μήνες τη στοχευόμενη υποβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και την απαξίωση των λειτουργών του, θύματα μιας αποτυχημένης οικονομικής πολιτικής, όπου η έννοια άνθρωπος έχει αντικατασταθεί με τη λέξη περικοπή. Απλήρωτοι για επτά μήνες δεδουλευμένης εφημεριακής εργασίας, σε επίσχεση εργασίας οι ειδικευόμενοι από τις 16-7-12, χωρίς συμμετοχή τους στις εφημερίες και με ομαδική υποβολή παραιτήσεων των ειδικών παθολόγων από τις 23-7-12, όπου η συμπαράσταση στο πρόσωπό τους όλων των νοσοκομειακών ιατρών είναι απεριόριστη, και με τα ΜΜΕ να έχουν αναδείξει πανελλαδικά τα προβλήματα και του νοσοκομείου μας και γενικά του ΕΣΥ, έχουμε φθάσει σε οριακές καταστάσεις, πέρα από την βιολογική εξάντληση μας. Και σε όλα αυτά η διοίκηση του νοσοκομείου, της 4ης ΥΠΕ και του Υπουργείου Υγείας συστηματικά μετακυλύουν ο ένας στον άλλο ευθύνες και αρμοδιότητες, προσπαθώντας να κρυφτούν πίσω από τους ιατρούς είτε κατηγορώντας μας για ότι φανταστείτε, είτε προσπαθώντας εντέχνως να μας διχάσουν. Το αποκορύφωμα της τραγικής υποβάθμισης των δημόσιων δομών υγείας, ως απάντηση στις αγωνιώδεις προσπάθειες όλων των νοσοκομειακών ιατρών για τη διατήρηση και διάσωση του νοσοκομείου μας, ήταν η ανακοίνωση του νέου τρόπου εφημέρευσης, όπου έχει καταργηθεί κάθε πρόσχημα ασφάλειας και εγκαινιάζεται αυτό που συνέχεια απευχόμασταν, οι περιβόητες συγχωνεύσεις.

Η απάντηση σύσσωμης της γενικής συνέλευσης, ως έσχατη μορφή αγώνα, αλλά και εύρεσης λύσης είναι η προκήρυξη 48ωρης προειδοποιητικής απεργίας για τις 6 και 7 Αυγούστου, όπου το νοσοκομείο θα λειτουργεί με ιατρικό προσωπικό ασφαλείας και ομάδα ειδικών ιατρών θα αποφασίζει για το πραγματικό επείγον περιστατικό, το οποίο και θα εξεταστεί. Καλούμε και τα υπόλοιπα σωματεία και τους διάφορους φορείς του νομού μας, αν όχι να συμμετέχουν στον αγώνα μας, να μας συμπαρασταθούν τουλάχιστον, μιας και η Υγεία είναι δημόσια υπόθεση και όχι μόνο των ιατρών. Ζητούμε από τον κόσμο την κατανόηση, την συμπαράσταση και να σταθεί στο πλάι μας, μιας και οι πολίτες είναι οι τελικοί αποδέκτες των υπηρεσιών μας. Η δημόσια συμπαράσταση είναι η ισχυρότερη μορφή αντίστασης, έναντι στα σχέδια αφανισμού της ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο και ένα υποφερτό σήμερα.

Απεργούμε και συνάμα απαιτούμε:

1. Δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους τους πολίτες.

2. Ασφαλή λειτουργία του νοσοκομείου Σερρών, ώστε να μην είμαστε επικίνδυνοι για τους ασθενείς μας και για τους εαυτούς μας.

3. Καμία συγχώνευση ή συνλειτουργία κλινικών και καμία απαξίωση ιατρικής ειδικότητας και της προσφοράς της στη δημόσια υγεία.

4. Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών του 1ου εξαμήνου του 2012.

Ο Πρόεδρος.............. Ο Γραμματέας

Βελιώτης Χαράλαμπος............ Παπαμιχάλης Ευάγγελος

No comments: