6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Monday, August 29, 2011

8 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 48ΩΡΗ ΠΑΝΙΑΤΡΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
48ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ-ΠΑΝΙΑΤΡΙΚΗ
ΑΠΕΡΓΙΑ 8 ΚΑΙ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΔΕΘ 10/9, ΩΡΑ 6μμ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ! ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ- ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ
Συνάδελφοι ,το φετινό φθινόπωρο είναι πολύ διαφορετικό από όλα τα προηγούμενα. Από τη μία η κυβέρνηση με την πλάτη στον τοίχο και από την άλλη το εργατικό κίνημα και η νεολαία ξανά στους δρόμους. Γιατί την ώρα που το σχέδιο «εθνικής σωτηρίας» της 21ης Ιουλίου πέφτει στον κάλαθο των αχρήστων λόγω της διπλής βουτιάς των τραπεζών διεθνώς μέσα στο κατακαλόκαιρο ,οι φοιτητές με καταλήψεις λένε «μολών λαβέ» στη Διαμαντοπούλου, οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ λένε όχι στα σχέδια του Μόσιαλου, τα σχολεία ετοιμάζουν απεργία με το καλημέρα της νέας σχολικής χρονιάς, ενώ το κλίμα βράζει πανελλαδικά λόγω του ενιαίου μισθολογίου- σφαγείου των μισθών μας. Η κυβέρνηση έχει μείνει μόνη της να πανηγυρίζει για παντρέματα τραπεζών και την επίτευξη της εμετικής συναίνεσης με τη Ν.Δ. και τα φασισταριά του ΛΑΟΣ…
Τα νοσοκομεία μας μέσα στο καλοκαίρι ήταν κομμάτι της αντίστασης με πανελλαδικές στάσεις εργασίας, εκδηλώσεις, τοπικές κινητοποιήσεις (Γενικό Πατησίων, Γ.Ν. Ρεθύμνου ,Αγλαΐα Κυριακού κ.α.) ενάντια στις «διοικητικές συνενώσεις» και αυτή η εικόνα πρέπει να ξαναρχίσει άμεσα. Την κ αλύτερη ευκαιρία για να ξαναβγεί στον αγώνα το κίνημα των νοσοκομειακών γιατρών την δίνει η 48ωρη πανελλαδική πανιατρική απεργία για τις 8-9 Σεπτέμβρη που προκήρυξε ο ΠΙΣ, η ΟΕΝΓΕ και η ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ. Μαζικοποιούμε την απεργία και οργανώνουμε μεγάλη συγκέντρωση τις ημέρες τις απεργίας σε συντονισμό με το μέτωπο της παιδείας και βάζουμε μπροστά ένα κίνημα διαρκείας σαν την μόνη απάντηση στις Διοικητικές συγχωνεύσεις- κλεισίματα νοσοκομείων και κλινικών, τις μαζικές περικοπές των μισθών μας (έκτακτη εισφορά- εισφορά αληλλεγγύης- περικοπές επιδομάτων- αλλαγή φορολογικής κλίμακας- ενιαίο μισθολόγιο), τις εξετάσεις για την ειδικότητα και τις περικοπές των θέσεων, τον ΕΟΠΥΥ, την εκχώρηση της δημόσιας υγείας στους ιδιώτες και τα ιδιωτικά ιατρεία των πανεπιστημιακών γιατρών που ετοιμάζει το νέο νομοσχέδιο του Λοβέρδου.
Συνάδελφοι, αυτή η 48ωρη πανελλαδική απεργία των γιατρών πρέπει να πετύχει για να δείξουμε στο Λοβέρδο και την ξεφτιλισμένη του κυβέρνηση ότι δεν τηρούμε στάση αναμονής αλλά ότι είμαστε ΑΠΟ ΤΩΡΑ χωρίς «σκεπτικισμό» και «οικονομία δυνάμεων» απεργιακά και αγωνιστικά ενάντια σε αυτόν και την τρόικα. Για να πιέσουμε την ΟΕΝΓΕ να προχωρήσει άμεσα σε κλιμάκωση με απεργία διαρκείας και να μην περιμένει την « μεγάλη επίθεση» που έχει σαφέστατα ξεκινήσει. Τέλος με τον αέρα μιας δυνατής απεργίας να συνδεθούμε με την υπόλοιπη εργατική τάξη και τη νεολαία που ετοιμάζουν τεράστια διαδήλωση στη ΔΕΘ στις 10 Σεπτέμβρη μετατρέποντας την κινητοποίηση μας σε 3ήμερη.
Ο τρόπος για να το επιτύχουμε αυτό είναι η κίνηση μας από τα κάτω. Με την απόφαση της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε στο χέρι να βγάλουμε Γ.Σ. σε κάθε νοσοκομείο, να ενεργοποιήσουμε τις απεργιακές επιτροπές μας και να φτιάξουμε όπου δεν υπάρχουν, προκειμένου να δώσουμε το λόγο σε όλους τους εργαζόμενους στο Ε.Σ.Υ. που το υπηρετούν με απίστευτες θυσίες για δεκαετίες, και όχι σε συνδικαλιστικές ηγεσίες που βρίσκονται ακόμη σε καλοκαιρινή ραστώνη… Συνάδελφοι δεν είμαστε απλά ενάντια στα σχέδια του Λοβέρδου και χωρίς προτάσεις όπως ο ίδιος μας κατηγορεί. Το ανάποδο ισχύει. Απαιτούμε αυξήσεις στους μισθούς μας ,απαγόρευση των απολύσεων των συμβασιούχων στα νοσοκομεία και πρόσληψη μόνιμων γιατρών και λοιπού προσωπικού, τόνωση των υγειονομικών αναγκών της επαρχίας που αιμορραγεί, ακύρωση των λυστρικών συμβάσεων με τις φαρμακευτικές εταιρείες-βρυκόλλακες. Και όταν ρωτούν κυβέρνηση και παπαγαλάκια της πού να βρεθούν τα λεφτά ,απαντάμε «ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ8 ΧΡΕΟΥΣ, ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΜΕ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ, ΦΟΠΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ,ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ.

No comments: