6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Friday, February 19, 2010

24 Φλεβάρη ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ

Απεργούμε, κλείνουμε τα νοσοκομεία και κατεβαίνουμε συλλογικά και μαζικά με τα πανώ των συλλόγων μας να πλημμυρήσουμε τις απεργιακές συγκεντρώσεις.
Οι μάσκες έπεσαν η κυβέρνηση για να χορτάσει τις ορέξεις των κερδοσκόπων, αγκαλιά με τους τραπεζίτες και το ΔΝΤ προχωρά με το πρόγραμμα σταθερότητας σε συνολική επίθεση σε όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Μισθοί, συντάξεις, θέσεις εργασίας, ταμεία, δημόσιες κοινωνικές υπηρεσίες, όλα μπαίνουν στο στόχο βαθιών περικοπών. Ενώ όλοι οι πλούσιοι (τραπεζίτες, εφοπλιστές,βιομήχανοι) που θησαύριζαν όλα αυτά τα χρόνια όχι μόνο δεν αγγίζονται αλλά ξανά πριμοδοτούνται με δις ευρώ.
Στα νοσοκομεία οι περικοπές του προϋπολογισμού στα κονδύλια για την υγεία, το πάγωμα των μισθών και των προσλήψεων πέρα από ότι ακούγεται σαν ισχνές υποσχέσεις, βαθαίνουν την διάλυση. Η μείωση των επιδομάτων και οι περικοπές κατά 10% των ποσών που δίνονται για νυκτερινά, Κυριακές και υπερωρίες μειώνουν και άλλο τις καθαρές αποδοχές μας. Την ίδια ώρα τα ασφαλιστικά ταμεία μας, βουλιάζουν στα χρέη που τα έριξαν τα ίδια λαμόγια, που απαιτούν νέες θυσίες τώρα. Και για όλους μας και ιδιαίτερα για τις γυναίκες συναδέλφους ετοιμάζεται η εργασία μέχρι την πόρτα του νεκροταφείου.
Για τους γιατρούς η φορολόγηση των εφημεριών με κλίμακα 40%, η μείωση των επιδομάτων και η κατάργηση του αφορολόγητου στο επίδομα βιβλιοθήκης (αφαίμαξη που για ορισμένους συναδέλφους ξεπερνά τα 500 ευρώ) είναι τα πρώτα χτυπήματα του προγράμματος σταθερότητας στους νοσοκομειακούς γιατρούς. Ταυτόχρονα, το ήδη ανεπαρκές κονδύλιο για εφημερίες περικόπτεται επιπλέον κατά 10%, ενώ η κυβέρνηση παρά τις υποσχέσεις που έδινε παγώνει τις προσλήψεις, αθετώντας την κλαδική συμφωνία και εισάγοντας από το παράθυρο ελαστικές εργασιακές σχέσεις (γιατρούς με μπλοκάκι μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ). Τέλος με το νέο ασφαλιστικό που αυξάνει κι άλλο τα όρια ηλικίας, μπαίνει πια σε αμφισβήτηση και ο κοινωνικός χαρακτήρας της ασφάλισης.
Χρειάζεται να απαντήσουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ στον εκβιασμό κυβέρνησης, τραπεζιτών, ΕΕ, ΔΝΤ..
Είναι πρόκληση να σκορπά δις ευρώ για φρεγάτες. Είναι πρόκληση στους τραπεζίτες να δίνει τα 32,5 (Το ελληνικό δημόσιο καλείται να πληρώσει, για τους τόκους σχεδόν 13 δισεκατομμύρια ευρώ - σχεδόν το 22,5% του συνόλου των εσόδων- μέσα στο 2010. Άλλα 19,5 δισεκατομμύρια θα «επιστραφούν» στους τραπεζίτες ως χρεολύσια) από τα 55 δις που ψάχνει και να τα παίρνει από τους μισθούς μας, τις δουλειές μας, τις συντάξεις μας και τη δημόσια υγεία. ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ
Αυτό το μήνυμα έστειλε άλλωστε και το συνέδριο της ΟΕΝΓΕ με την πολιτική διακήρυξη, με τις αγωνιστικές αποφάσεις αλλά και με την ανατροπή της ηγεσίας της ομοσπονδίας, εκφράζοντας ουσιαστικά το νικηφόρο κίνημα των προηγούμενων ετών. Αυτό το μήνυμα στέλνουν οι 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες στην οικονομική καρδιά του κράτους, των εργαζόμενων στους χώρους του υπουργείου οικονομίας και των τελωνειακών.Η μαζική απεργία της ΑΔΕΔΥ στης 10 Φλεβάρη με τους δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές απεργούς σε όλη την χώρα.
Αυτός είναι ο δρόμος που πρέπει να μπούνε αποφασιστικά και όλοι οι υγειονομικοί. Απέναντι σε ένα υπουργείο που αθετεί την κλαδική συμφωνία στους γιατρούς και σε μία κυβέρνηση που κατακρεουργεί τις αποδοχές μας μπορούμε να ξαναπιάσουμε το νήμα των κινητοποιήσεων και να συνδεθούμε με τους υπόλοιπους εργαζόμενους που αντιστέκονται απέναντι στην ίδια επίθεση. Η πανεργατική απεργία της 24ης Φεβρουαρίου είναι το πρώτο βήμα. Με περιοδείες, συγκεντρώσεις-συζητήσεις, συνελεύσεις απεργιακή περιφρούρηση να γίνει ξανά του Γιαννίτση. Ο Μάρτιος θα πρέπει να είναι ο μήνας κινητοποιήσεων διαρκείας με απεργιακή κλιμάκωση όλων των υγειονομικών, σε όλα τα νοσοκομεία για να ανατρέψουμε τα σχέδια και τις επιθέσεις τους.
24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ - ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ - ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ 11 π.μ.
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΟΥΣΕΙΟ 10 π.μ.


No comments: