6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Friday, November 8, 2019

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΓΙΟΥ ΣΑΒΒΑ

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΣΑΒΒΑ…
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
ΑΠΟΛΥΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΔΕΝΔΡΑΜΗ –ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ «ΧΑΪΔΕΜΑ» ΤΗΣ ΥΠΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΣΤΟΝ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ

Για άλλη μια φορά σήμερα Πέμπτη 7/11 γέμισε το προαύλιο του νοσοκομείου μας με συναδέλφους από όλα τα τμήματα και τις ειδικότητες ενάντια στην προκλητική στάση του Διοικητή και της Υποδιοικήτριας! Με τις κινητοποιήσεις μας και την τεράστια αλληλεγγύη των συναδέλφων μας από Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα κερδίσαμε πίσω τις 5 θέσεις επικουρικών που θα καταργούσε η Διοίκηση. Ο Δενδραμής ξαφνικά αλλάζει τη σύνθεση των 5 ειδικοτήτων ανακαλύπτοντας όψιμα καινούρια κενά σε άλλες ειδικότητες. Πρόκειται για μεθόδευση ώστε να απολυθεί ο ακτινολόγος πρόεδρος του σωματείου ,μία πνευμονολόγος και ένας μικροβιολόγος, ακριβώς δηλαδή αυτοί -με πρωτοστάτη τον πρόεδρο Κώστα Καταραχιά- που αντιστάθηκαν μαζί με τους διευθυντές τους από την πρώτη ημέρα ενάντια στην παράνοια, την αλαζονεία και την χουντική συμπεριφορά του ανθρώπου που «διοικεί» το νοσοκομείο μας. Μία μεθόδευση που δεν φοβάται να αγνοήσει τις τρεις μέχρι στιγμής παρεμβάσεις του διοικητή της πρώτης ΥΠΕ αλλά και αυτήν του υπουργείου υγείας, παρεμβάσεις που ξεκαθάρισαν ότι κονδύλια υπάρχουν για να ανανεωθούν οι συμβάσεις όλων αλλά και ενδεχομένως και περισσότερων επικουρικών στον Άγιο Σάββα …
Όλο το προσωπικό διερωτάται πώς δεν ξηλώνεται αυτός ο διοικητής ακόμα, όλος ο κόσμος αναρωτιέται τι παιχνίδι παίζει η ΥΠΕ και η κυβέρνηση αλλά και γιατί ανέχονται να τους γράφει στα παλιά του τα παπούτσια ένας γκεμπελίσκος διοικητής διορισμένος, στην τελική, από την προηγούμενη κυβέρνηση. Η απάντηση πλέον είναι ξεκάθαρη: πρόκειται για μια κυβέρνηση που χρησιμοποιεί τον Δενδραμή για να τσακίσει τον συνδικαλισμό και να εξαφανίσει έναν πρωτοπόρο αγωνιστή της Αριστεράς προκειμένου να υλοποιήσει την εφαρμογή του αντισυνδικαλιστικού νόμου που μόλις ψήφισε και να σβήσει από τον χάρτη το αγωνιστικό και πάντα στην πρώτη γραμμή σωματείο μας.
Ταυτόχρονα δεν είναι τυχαίο ότι τις ίδιες μέρες ο διοικητής και η υποδιοικήτρια στοχοποιούν για πολλοστή φορά το ελαστικά εργαζόμενο προσωπικό, την σίτιση, την φύλαξη και την καθαριότητα! Ξεχωρίζοντάς τους απ’ όλο το προσωπικό, ακολουθώντας την τακτική της σαλαμοποίησης και θεωρώντας τους εργαζόμενους Β ή και Γ κατηγορίας προχωρούν στην εφαρμογή συστήματος ελέγχου «εισόδου-εξόδου», βάζοντας μηχάνημα και ηλεκτρονικές κάρτες για να χτυπάνε! Ενώ επιστέγασμα αυτής της τακτικής είναι και οι πολλαπλές ΕΔΕ προς κάθε κατεύθυνση με τελευταίο κρούσμα την ΕΔΕ που διέταξε αυτή την βδομάδα προς τους εργαζόμενους στην φύλαξη επειδή «άφησαν» να χρησιμοποιηθεί το Αμφιθέατρο από τον Σύλλογο εργαζομένων και το Συντονιστικό Νοσοκομείων για να γίνει σύσκεψη συνδικαλιστών την προηγούμενη Παρασκευή, λίγες ώρες μετά την κινητοποίηση που είχαμε στο νοσοκομείο. Είναι προφανές ότι η στοχοποίησή τους έχει να κάνει με το γεγονός ότι όλοι οι ελαστικά εργαζόμενοι συνάδελφοι έχουν πρωτοστατήσει στους αγώνες για να φύγουν οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία, για να σταματήσει η αυθαιρεσία της Διοίκησης, για να διεκδικήσουν μονιμοποιήσεις στην δουλειά και ίσα δικαιώματα! Είναι μπροστά σε όλους τους αγώνες του κλάδου και του σωματείου. Γι αυτό και στοχοποιούνται!!!
Ο μόνος δρόμος για να αποτρέψουμε την επίθεση και την βρώμικη μεθόδευση του Δενδραμή και της κλίκας του στο νοσοκομείο είναι η κλιμάκωση των κινητοποιήσεών μας μέχρι τέλους! Γι αυτό συνεχίζουμε με την ίδια αποφασιστικότητα και συναδελφικότητα τις κινητοποιήσεις στο προαύλιο! Ήδη σήμερα τα τμήματα του Ακτινολογικού και του Μικροβιολογικού λειτούργησαν μόνο για τα επείγοντα περιστατικά!
- Καλούμε σε στάση εργασίας την Παρασκευή 8 Νοέμβρη 12πμ με 3μμ και συγκέντρωση στις 12.30πμ στο Προαύλιο του νοσοκομείου και στην γενική συνέλευση που θα ακολουθήσει!
- Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε ανοιχτή συνένετευξη τύπου την Δευτέρα 11 Νοέμβρη 12μες στο αμφιθέατρο.
-Κλιμακώνουμε με απεργία διαρκείας από την Τρίτη 12 Νοέμβρη μέχρι την τελική νίκη!

Οι μεθοδεύσεις και οι εκδικητικές απολύσεις ενάντια στο συνδικαλισμό δεν θα περάσουν!

Να ξηλωθούν όλοι οι υπεύθυνοι και οι υπεύθυνες. Μαζικές και μόνιμες προσλήψεις τώρα!

Να μην παραλάβει και να μην κάνει χρήση κανείς την κάρτα «ελέγχου»!

No comments: