6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Friday, April 19, 2019

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ 16 ΜΑΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 16 ΜΑΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ 

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥ - ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΝΤΑΞΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΒΑΕ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ –ΑΥΞΗΣΕΙΣ
ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΟΛΑ ΠΙΣΩ!

Συναδέλφισσες -οι,
Βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία ’’ΔΕΝ είναι με τα κεφάλια μέσα’’. Όχι γιατί ο Πολάκης έδιωξε τους εργολάβους από τα νοσοκομεία, όχι γιατί ο Πετρόπουλος υποσχέθηκε να φτιάξει μια επιτροπή για να μας εντάξει στα ΒΑΕ, όχι γιατί ο Ξανθός υποσχέθηκε στο ΔΣ της ΕΙΝΑΠ χιλιάδες προσλήψεις γιατρών τα επόμενα χρόνια. Βρισκόμαστε στα κάγκελα γιατί παρόλα τα ΘΑ των υπουργών έχουν ρημάξει τα νοσοκομεία μας και συνεχώς αντιστεκόμαστε.
· Οι πρώην εργολαβικοί-ες της καθαριότητας του Αγίου Σάββα μαζί με το σωματείο τους, με 48ωρες απεργίες τον Φλεβάρη και τον Μάρτη απαίτησαν να μείνουν στη δουλειά με τη μονιμοποίησης τους, κόντρα στις συμβάσεις του Πολάκη που τους πετάει σαν στημένες λεμονόκουπες. Κατάφεραν να ξεσηκώσουν την αλληλεγγύη και να ζορίσουν το Υπουργείο Υγείας. Ο αγώνας τους συνεχίζεται κι είναι αγώνας για όλους τους πρώην και νυν εργολαβικούς σε όλη την χώρα.
· Οι εργαζόμενοι των προγραμμάτων ΟΑΕΔ (4500 συνάδελφοι) βρίσκονται σε κίνηση γιατί καταλαβαίνουν ότι είτε με αυτήν την κυβέρνηση είτε με την επόμενη πάνε για απόλυση και σε συνεργασία με το Συντονιστικό των Νοσοκομείων οργανώνουν από τώρα την αντίσταση χωρίς να περιμένουν την απόλυσή τους τον Φλεβάρη του 2020.
· Οι 1100 επικουρικοί γιατροί που τον Δεκέμβρη του 2018 κατάφεραν να ξαναπάρουν παράταση απαιτούν την μονιμοποίησή τους.
· Συνεχίζεται η μάχη κατά της κατάπτυστης αξιολόγησης από την ΑΔΕΔΥ και τα νοσοκομεία βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή.
· Δεν έχουμε σταματήσει να αγωνιζόμαστε για την, κατά τα άλλα ψηφισμένη, ένταξή μας στα ΒΑΕ. Φαίνεται ότι οι νεκροί συνάδελφοί μας λόγω εξάντλησης αξίζουν λιγότερο από τα ματωμένα υπερπλεονάσματά τους.
· Οι ειδικευόμενοι γιατροί κατάφεραν με την απειλή κινητοποιήσεων να οδηγήσουν σε αναδίπλωση τα σχέδια του ΚΕΣΥ και του Ξανθού για αλλαγή προς το χειρότερο των εξετάσεων απόκτησης τίτλου ειδικότητας.
Στις 28 Μαρτίου σε μία μαζική συνέλευση του Συντονιστικού των Νοσοκομείων κλιμάκια συμβασιούχων του ΟΑΕΔ, άλλων συμβασιούχων και μόνιμων, αποφάσισαν τη δημιουργία επιτροπών αγώνα σε κάθε νοσοκομείο του λεκανοπεδίου προκειμένου να γραφτούμε όλοι στα σωματεία μας και να πιέσουμε με συνελεύσεις να προκηρυχθεί απεργία στην υγεία το πρώτη δεκαπενθήμερο του Μάη. Αποφασίσαμε δηλαδή στην κορύφωση της προεκλογικής περιόδου τον απεργιακό μας ξεσηκωμό. Η ΠΟΕΔΗΝ, σωστά, αποφάσισε πανελλαδική 24ωρη απεργία στις 16 Μάη. Αυτή η απεργία πρέπει να πετύχει!
Την ώρα που Άδωνις- Λοβέρδος και η παρέα τους δεν ξέρουν τίποτα για το σκάνδαλο Novartis και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το χρησιμοποιεί προεκλογικά χωρίς να μπήγει το μαχαίρι σε αφεντικά- πολυεθνικές- καπιταλιστές, το εργατικό κίνημα στις 16 του Μάη απεργεί.
Με επιτροπές αγώνα, γενικές συνελεύσεις, εξορμήσεις ξεσηκώνουμε τα νοσοκομεία μας πανελλαδικά απαιτώντας την κρίση να πληρώσουν οι καπιταλιστές, λεφτά για την υγεία, προσλήψεις, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

                           ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΟΛΑ ΠΙΣΩ

No comments: