6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Sunday, March 3, 2019

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΑΒΒΑ

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΑΒΒΑ!
ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ
ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΜΑΡΤΗ 6.30ΜΜ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΑΓΙΟΥ ΣΑΒΒΑ
8 ΜΑΡΤΗ –ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ -ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!
14 ΜΑΡΤΗ - ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ
ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ- ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΩΡΑ!
Συναδέλφισσες-οι,
Σήμερα , 28/2/2019, μετά από μια σειρά πετυχημένων στάσεων εργασίας, στη μαζική συγκέντρωση στο προαύλιο του Νοσοκομείου Άγιος Σάββας με 24ωρη απεργία των καθαριστριών –ών, και με τη συμπαράσταση του υπόλοιπου προσωπικού με στάση εργασίας από το σωματείο εργαζομένων, έγινε παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του διοικητή απαιτώντας το πάγωμα-ξήλωμα της προκήρυξης για νέο προσωπικό στην καθαριότητα και τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Η αλληλεγγύη και η συμπαράσταση του υπόλοιπου προσωπικού ήταν μαζική ενώ η στάση του Διοικητή για άλλη μια φορά απαράδεκτη. Κατηγόρησε το σωματείο για «show» και κινήσεις εντυπωσιασμού , ρίχνοντας το μπαλάκι στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας… η οποία και τον έχει διορίσει… Η υποκρισία και ο φαρισαϊσμός στο μεγαλείο του!
Εδώ και τρεις εβδομάδες οι ¨πρώην εργολαβικοί εργαζόμενοι στην καθαριότητα - στην πλειοψηφία τους γυναίκες - βρίσκονται σε διαρκείς κινητοποιήσεις για να μην απολυθούν. Ο διοικητής του Άγιου Σάββα, γνωστός για την αυθαιρεσία του και τον κυνισμό του, προχωράει σε fast track διαδικασίες μέσω ΑΣΕΠ για την προκήρυξη νέων θέσεων στην καθαριότητα, γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια τους περίπου 100 εργαζόμενους σε αυτή.
Τους γράφει κανονικά προφασιζόμενος τάχα την ανάγκη του νοσοκομείου να μην μείνει ούτε μια μέρα χωρίς συνεργείο καθαριότητας. Μιλάμε για άλλον έναν διοικητή διορισμένο κατευθείαν από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που δεν κάνει τίποτα άλλο από το να εφαρμόζει την αρχή της κυβέρνησης «δουλέψτε παραπάνω και μετά απολυθείτε για να έρθουν οι επόμενοι, γιατί καταργήθηκε πια η μονιμότητα στο Δημόσιο». Δεν είναι μόνο οι καθαρίστριες του άγιου Σάββα προς απόλυση. Μαζί τους είναι στη σειρά οι καθαρίστριες του ΕΛΠΙΣ, του Δρομοκαϊτειου , των παίδων κ.α. Η κυβέρνηση νόμιζε ότι με τα ψίχουλα των αναδρομικών(ή την υπόσχεση για αυτά) θα μας έκανε να σιωπήσουμε. Νόμιζε ότι διώχνοντας τους εργολάβους από τα νοσοκομεία θα μας έφτανε να ανακυκλώνουμε την ανεργία.
Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Άγιου Σάββα αποφάσισαν νέα 24ωρη απεργία για την Παρασκευή 1 Μάρτη, καλούν σε συμπαράσταση τα πρωτοβάθμια σωματεία της υγείας, του υπόλοιπου δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα , ενώ για να ανταποκριθούν στις ανάγκες του αγώνα τους που θα συνεχιστεί αποφάσισαν την δημιουργία ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ και μα καλούν όλους να βοηθήσουμε.
Συναδέλφισσες-οι,
• Στις 8 του Μάρτη απεργούμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα , απεργούμε στην παγκόσμια ημέρα της γυναίκας. Απαιτούμε παιδικούς σταθμούς, γηροκομεία, ίση αμοιβή για ίση εργασία, ζητάμε να μπει τέλος στις σεξιστικές επιθέσεις. Η μονιμοποίηση των συμβασιούχων είναι δεμένη με την πάλη για την γυναικεία απελευθέρωση.
• Στις 14 του Μάρτη απεργούμε πανελλαδικά στα νοσοκομεία απαιτώντας κάτω τα χέρια από τα ΒΑΕ, μονιμοποίηση των συμβασιούχων, μαζικές προσλήψεις στο ΕΣΥ.
Ελάτε να οργανώσουμε τη συμπαράσταση στον αγώνα των συμβασιούχων καθαριστριών στον Άγιο Σάββα , κάτω τα χέρια από τις γυναίκες, μονιμοποίηση των συμβασιούχων τώρα!
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

No comments: