6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Thursday, February 22, 2018

ΠΟΕΔΗΝ: 15ο Συνέδριο ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

15ο Συνέδριο ΠΟΕΔΗΝ



Για το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔΗΝ:
Ψήφισαν 837
Έγκυρα 829
Άκυρα 6
Έλαβαν:
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΔΗΣΥ) 279 ψήφοι (33,5%) 11 έδρες
ΔΑΚΕ 171 ψήφοι (20,6%) 7 έδρες
ΑΣΥ 126 ψήφοι (15,3%) 5 έδρες
ΑΡΜΑ 114 ψήφοι (13,8%) 5 έδρες
Α.Α.Α. 86 ψήφοι (10,4%) 4 έδρες
ΜΕΤΑ 32 ψήφοι (3,8%) 1 έδρα
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ 
20 ψήφοι ( 2,4%) 0 έδρες
ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ 3 ψήφοι 0 έδρες
ΑΚΙΔΑ 2 ψήφοι 0 έδρες

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΣΤΗΝ ΑΔΕΔΥ

Ψήφισαν 837 Αντιπρόσωποι
Έγκυρα 829
Λευκά- Άκυρα 8
ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ 108 ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΔΗΣΥ) 37 έδρες
ΔΑΚΕ 23 έδρες
ΑΣΥ 17 έδρες
ΑΡΜΑ 15 έδρες
Α.Α.Α. 9 έδρες
ΜΕΤΑ 4 έδρες
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ 3 έδρες
ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ 0 έδρες
ΑΚΙΔΑ 0 έδρες

Ψήφισαν  837 αντιπρόσωποι που εκπροσωπούσαν 40.558 εργαζομένους.


                           ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΥΣΤΕΡΙ
Μετά το 15ο συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ οι παράταξεις ΔΗ-ΣΥ, ΔΑΚΕ παρά την άνοδο σε ψήφους και σε ποσοστά  παραμένουν στον ίδιο αριθμό εδρών στο Γενικό Συμβούλιο που είχαν λάβει και στο προηγούμενο συνέδριο (11+7). Δεν κατάφεραν να αντιστρέψουν το αποτέλεσμα του προηγούμενου συνεδρίου, που είχαν καταγράψει σημαντική οπισθοχώρηση των δυναμεών τους.

Οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ μέσα απο το ΑΡΜΑ, διατηρούν τις έδρες που είχαν. Το ΠΑΜΕ χάνει 1 έδρα, που κερδίζει στα υπόλοιπα η ΑΓΩΝΑΣ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ (διάσπαση των δυνάμεων της ΠΑΣΚΕ). Το ΜΕΤΑ κερδίζει 1 έδρα.

Οι δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής αριστεράς που συμμετέχουν στην "ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ" δεν κατάφεραν να εκλέξουν στο γενικό συμβούλιο. Είναι σίγουρο ότι αυτό το αποτέλεσμα είναι αναντίστοιχο με την συμμετοχή και τον ρόλο τους στο ξετύλιγμα των αγώνων, αλλά και κρίσιμων συνδικαλιστικών πρωτοβουλιών για το υγειονομικό κίνημα, ακόμα και μέσα στο συνέδριο με την κατάθεση προτάσεων για να γίνουν απόφασεις του συνεδρίου.

Με πιο σημαντικές απο αυτές τις πρωτοβουλίες, το να περάσει το φάρμακο στο δημόσιο, με αίτημα την κρατικοποίηση των φαρνμακοβιομηχανιών κάτω απο εργατικό έλεγχο. Την πρόταση να ανοίξει η ομοσπονδία την πόρτα στα συνδικάτα στους ελαστικά εργαζόμενους με πλήρη συνδικαλιστικά δικαιώματα. Την διεκδίκηση ενός απεργιακού προγράμματος κλιμάκωσης για μαζικούς διορισμούς εδώ και τώρα, αλλά και το κάλεσμα για την διεθνή μέρα αντιφασιστικής και αντιρατσιστικής δράσης στις 17 Μάρτη. Σημαντικό βήμα είναι η εκλογή για την ΑΔΕΔΥ 3 αντιπροσώπων, οι δύο απο αυτές, αγωνίστριες απο το Νυστέρι, που συμμετέχουν σε συνδικαλιστικά σχήματα των νοσοκομείων Αγ.Σάββα και Γεννηματά.

Είναι σίγουρο, μέσα πια και απο το αποτέλεσμα, ότι αν δεν είχαν κυριαρχήσει ο σεχταρισμός αλλά και η μικροπαραταξιακή σκοπιμότητα σε δυνάμεις της αριστεράς, το τοπίο θα ήταν διαφορετικό για την αριστερά, οι δυνάμεις της αριστερής αντιπολίτευσης θα άθριζαν άλλη μία έδρα στο γενικό συμβούλιο, θα πρόσθεταν δυνάμεις στους πολιτικούς και αγωνιστικούς συσχετισμούς μέσα στο ανώτερο όργανο της ΠΟΕΔΗΝ και θα έστελναν ενωτικό αγωνιστικό μήνυμα αισιοδοξίας και αυτοπεποίθεσης, σε όλους τους μαχόμενους υγειονομικούς πανελλαδικά. 

Το ΝΥΣΤΕΡΙ έπαιξε κρίσιμο ρόλο και πήρε την ευθύνη για το δυνάμωμα αυτής της προοπτικής, βγαίνει πιο δυνατό απο ποτέ απο αυτό το συνέδριο, στήριγμα στους μαχόμενους υγειονομικούς της βάσης, για το συντονισμό και την κλιμάκωση των αγώνων και το ξήλωμα των μνημονίων.

No comments: