6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Monday, January 22, 2018

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ:ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΟΑΕΔ - ΝΙΚΗΣΑΜΕ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ -ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 25 ΓΕΝΑΡΗ

ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ

Πέμπτη 25 Γενάρη 24ωρη Απεργία ΠΟΕΔΗΝ στην Περιφέρεια
4ωρη Στάση Εργασίας για την Αττική (11πμ – 3μμ}
Πανελλαδική Συγκέντρωση 11:30πμ Υπουργείο Υγείας


Οι 4000 εργαζόμενοι μέσω ειδικού προγράμματος ΟΑΕΔ στην Υγεία, κερδίσαμε με τους αγώνες μας 12 ακόμα μήνες δουλειάς. Πρόκειται για μία μεγάλη κατάκτηση αφού για πρώτη φορά στα χρονικά, ένα πρόγραμμα εργαζόμενων μέσω ΟΑΕΔ παίρνει παράταση και μάλιστα για έναν ολόκληρο χρόνο.

Οι «ΟΑΕΔίτες» της Υγείας ξέρουμε πολύ καλά ότι αυτή η εξέλιξη δεν έπεσε από τον ουρανό. Αυτό που ανάγκασε το υπουργείο Υγείας να πάρει απόφαση παράτασης είναι η αποφασιστικότητα και οι πρωτοβουλίες που πήραμε από τα κάτω. Σε πολλούς χώρους δουλειάς οργανωθήκαμε μέσα από συσκέψεις, περιοδείες, συνελεύσεις, επιτροπές αγώνα και μαζί με μόνιμους εργαζόμενους, συντονιστήκαμε με τα σωματεία, απαιτήσαμε και καταφέραμε να πάρουμε γραπτές αποφάσεις από τους Διοικητές ότι είμαστε απαραίτητοι γιατί καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Με αφετηρία την συνέλευση που έγινε στις 31/10 στον Αγ. Σάββα, με πρωτοβουλία του Συντονιστικού Νοσοκομείων και με συμμετοχή δεκάδων συμβασιούχων του ΟΑΕΔ, επικουρικών, εργολαβικών, μόνιμων εργαζόμενων και συνδικαλιστών μελών ΔΣ πρωτοβάθμιων σωματείων, αποφασίσαμε την απεργιακή κινητοποίηση στις 29/11, όπου έγιναν απεργιακές συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Εκείνη η ημέρα ενωθήκαμε «ΟΑΕΔίτες», επικουρικοί, εργολαβικοί και μόνιμοι εργαζόμενοι, μαζί με τα συνδικάτα μας, ενάντια στις απολύσεις και την απληρωσιά, για να διεκδικήσουμε μονιμοποίηση, προσλήψεις, μόνιμη και σταθερή εργασία.

Στην Αθήνα με μια μαζική συγκέντρωση στο Υπ. Υγείας, στείλαμε οργισμένο μήνυμα ότι η εργασία των συμβασιούχων στηρίζει μόνιμες ανάγκες και δεν αποδεχόμαστε να πεταχτούν σαν σκουπίδια στην ανεργία, την ώρα μάλιστα που τα οργανικά κενά μόνο στα νοσοκομεία είναι πάνω από 30 χιλιάδες και χρειάζονται δεκάδες χιλιάδες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλο το δημόσιο.

Στην προσπάθεια αυτή πάνω από όλα κερδίσαμε τη στήριξη πολλών πρωτοβάθμιων σωματείων, της ΠΟΕΔΗΝ και της ΑΔΕΔΥ οι οποίοι υιοθέτησαν τα αιτήματα για μονιμοποίηση και προσλήψεις με μόνιμη και σταθερή εργασία και κάλεσαν στην απεργιακή κινητοποίηση.

Δεν πρέπει ούτε μια στιγμή να ξεχάσουμε ότι ο αγώνας μας δεν ξεκίνησε, για να αναβάλουμε απλά την ημερομηνία απόλυσής μας. Χαιρόμαστε που κερδίσαμε την παράταση, συνεχίζουμε να διεκδικούμε μόνιμη και σταθερή εργασία. Η μάχη που έχουμε να δώσουμε από εδώ και πέρα προϋποθέτει ακόμα μεγαλύτερη οργάνωση και συσπείρωση στα πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια σωματεία για να μπορέσουμε να συγκρουστούμε με τη μνημονιακή λογική της απαγόρευσης μετατροπής συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου, όπως προβλέπει το πολυνομοσχεδιο που ψηφίστηκε στις 12/1 από τη Βουλή.

Επιπλέον έχουμε να παλέψουμε ενάντια στις περικοπές στις αποδοχές μας. Σύμφωνα με τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου, το ανθυγιεινό επίδομα μπαίνει υπό εξέταση από μια 15μελή επιτροπή η οποία από μηδενική βάση θα αποφασίσει ποιοι κλάδοι, κάτω από ποιες προϋποθέσεις και σε ποιό ύψος μπορεί να λαμβάνουν ανθυγιεινό επίδομα. Την ίδια ώρα ψήφισαν τον αντισυνδικαλιστικό νόμο, προσπαθώντας να χτυπήσουν τα σωματεία και το δικαίωμα στην απεργία.

Συμμετέχουμε - δυναμώνουμε το Συντονιστικό νοσοκομείων, ένα οριζόντιο δίκτυο εργαζόμενων, συνδικαλιστών και σωματείων, που ενώνει μόνιμους και συμβασιούχους εργαζόμενους στην υγεία, ανεξάρτητα την σχέση εργασίας, στην κοινή πάλη ενάντια τα μνημόνια και στην διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας, ανεξάρτητα την σχέση εργασίας, κάτω από τον προσανατολισμό ότι η ενότητα είναι δύναμη για όλους και για όλες μας.

Χρειάζεται να συνεχίσουμε, να απλώσουμε την οργάνωση και την συγκρότησή μας με επιτροπές συμβασιούχων και μόνιμων εργαζόμενων σε κάθε εργασιακό χώρο στην υγεία και παντού. Διεκδικούμε την ένταξη στα σωματεία, όπως έχει γίνει στο σύλλογο εργαζομένων του Αγ.Σάββα και σε άλλα σωματεία, με στόχο έναν κοινό ενωτικό ξεσηκωμό, με αίτημα τη μόνιμη και σταθερή εργασία και τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Συμμετέχουμε την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου στην κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ που καλεί 4ωρη Στάση Εργασίας για την Αττική 11πμ – 3μμ, 24ωρη Απεργία για την Περιφέρεια και Πανελλαδική Συγκέντρωση στις 11:30πμ έξω από το Υπουργείο Υγείας και πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου με αιτήματα να μην καταργηθεί το ανθυγιεινό επίδομα, ένταξη στα ΒΑΕ, λεφτά και προσλήψεις στην Υγεία, Μονιμοποίηση προσωπικού με ελαστικές μορφές απασχόλησης.

Με τη συμμετοχή μας στις 25 Γενάρη θα κάνουμε ένα ακόμα βήμα για να χτιστεί η ενότητα με τους μόνιμους συναδέλφους και τα σωματεία μας, τα οποία τα θέλουμε στο πλευρό μας για τον αγώνα που έχουμε μπροστά μας, προκειμένου να κερδίσουμε συμπαράσταση και ενεργό συμμετοχή στη διεκδίκησή μας για μόνιμη και σταθερή εργασία.

Επικοινωνία με την ΕΠΙΤΡΟΠΗ: Κατερίναθ.6995482423-ΒασιλικήΚ.6942270255-ΑργυρηΕ.6996244515-ΚώσταςΚ.6945677808


No comments: