6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Thursday, September 28, 2017

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ:Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Οι απεργοσπαστικές «τροπολογίες» δεν μας σταματούν
Συνεχίζουμε ενωτικά και αποφασιστικά την απεργία-αποχή
Η «αξιολόγηση» ΔΕΝ θα περάσει
Είναι γελασμένη η Γεροβασίλη αν πιστεύει πως ψηφίζοντας μαζί με τη Νέα Δημοκρατία την απεργοσπαστική τροπολογία της θα ξεμπερδέψει με την καθολική συμμετοχή των δημοσίων υπαλλήλων στην απεργία-αποχή που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ από κάθε διαδικασία «αξιολόγησης».
Η τροπολογία κονιορτοποιεί τις διακηρύξεις για δήθεν διαφορετική αξιολόγηση από αυτή του Μητσοτάκη, για «καλή και μη τιμωρητική αξιολόγηση». Αυτό που κάνει είναι να θεσμοθετεί ξεδιάντροπα τη διάκριση των εργαζόμενων στο δημόσιο σε απεργούς και μη, με την υπόσχεση ότι (κάποια στιγμή στο μέλλον) θα «ανταμείψει» με θέσεις ευθύνης τους «πρόθυμους» που θα συμμετάσχουν στις «εξετάσεις».
Έχουν το θράσος σε ένα δημόσιο που το έχουν διαλύσει οι περικοπές, που κάθε κοινωνική του υπηρεσία ματώνει για να λειτουργήσει, από την έλλειψη μόνιμου προσωπικού και την υποχρηματοδότηση, να ζητάνε αξιολόγηση. Ο πραγματικός στόχος της είναι να προετοιμάσει το έδαφος για το τσεκούρωμα που επεξεργάζονται τα επιτελεία της κυβέρνησης για να πετύχουν τα πλεονάσματα 3,5% του προϋπολογισμού με νέες περικοπές. Το μόνο που καταφέρνει είναι να δείχνει για μια ακόμα φορά πόσο βαθιά είναι η δεξιά κατρακύλα της κυβέρνησης του Τσίπρα.
Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο έχουμε τη δύναμη να στείλουμε κι αυτή την αξιολόγηση να ακολουθήσει το δρόμο της προηγούμενης προς τον κάλαθο των αχρήστων. Η συμμετοχή στην απεργία-αποχή είναι πάνω από 90%! Όχι μόνο σε χώρους, όπως τα νοσοκομεία, που βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, αλλά και στους δήμους και στο «στενό δημόσιο» των υπουργείων. Καθώς η σύγκρουση φτάνει σε κρίσιμο σημείο, ξεκινάμε από πολύ ψηλά ποσοστά που επιβεβαιώνονται σε κάθε ΓΣ πρωτοβάθμιου συλλόγου.
  • Με γενικές συνελεύσεις να προχωρήσουμε σε συλλογικές διαδικασίες και πρωτοβουλίες για την επιτυχία της απεργίας-αποχής. Συμπληρώνοντας και παραδίδοντας μαζικά στους Συλλόγους μας το έντυπο της ΑΔΕΔΥ όπου δηλώνουμε πως «συμμετέχουμε στην απεργία–αποχή από κάθε διαδικασία ή ενέργεια που συνδέεται με την διαδικασία αξιολόγησης και ως εκ τούτου δεν υποβάλλουμε καμία έκθεση αξιολόγησης ως αξιολογητές ή αξιολογούμενοι». Με περιοδείες γραφείο-γραφείο σε κάθε χώρο δουλειάς να εξασφαλίσουμε πως δεν θα υπάρξει ούτε ένας που θα δώσει αξιολογόχαρτο. Οι πρωτοβάθμιοι σύλλογοι να καλέσουν τους προϊστάμενους των υπηρεσιών να μην διαχωριστούν από τους άλλους εργαζόμενους.
  • Την Τρίτη 3 Οκτωβρίου, ημέρα δράσης που καλεί η ΑΔΕΔΥ, να οργανώσουμε μαζικές και μαχητικές πρωτοβουλίες σε όλες τις υπηρεσίες κατά της απεργοσπαστικής τροπολογίας και της εφαρμογής της αξιολόγησης. Με καταλήψεις, μπλοκαρίσματα, συγκεντρώσεις, στάσεις εργασίας να στείλουμε το μήνυμα ότι συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στη διάλυση του Δημοσίου.
  • Η απεργία-αποχή από την αξιολόγηση πρέπει να συνδεθεί με τις άλλες μάχες που δίνουν οι εργαζόμενοι στο δημόσιο: με τη μάχη των προσλήψεων που συνεχίζεται στα νοσοκομεία με την απεργία της ΠΟΕΔΗΝ στις 11 Οκτώβρη. Με τη μάχη ενάντια στις περικοπές που προβλέπουν οι νέοι οργανισμοί των υπουργείων και ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών. Με τη μάχη ενάντια στους αντισυνδικαλιστικούς νόμους που έρχονται. Διεκδικούμε παίρνοντας απεργιακές αποφάσεις στις συνελεύσεις, η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ να προχωρήσει στην υλοποίηση της απόφασης του ΓΣ για 24ωρη πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία –άμεσα, πριν ακόμα κλείσουν τα «δεκαήμερα-προθεσμίες» της Γεροβασίλη– με προοπτική κλιμάκωσης.
Σε κάθε εργασιακό χώρο του δημοσίου, αγωνιστικά απαντάμε:
«Γεροβασίλη, Τσίπρα ακούστε το καλά, κι αυτή η αξιολόγηση θα μείνει στα χαρτιά».



No comments: