6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Thursday, August 31, 2017

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΙΣ 30/8 ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΔΙΗΜΕΡΟΥ 8-9/9,

Δελτίο τύπου του "Συντονισμού ενάντια στα μνημόνια" και του "Συντονιστικού Νοσοκομείων",  από την χθεσινή σύσκεψη για την διοργάνωση του αγωνιστικού διημέρου στις 8-9 Σεπτέμβρη στην Θεσσαλονίκη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30 Αυγούστου στην ΕΘΟΘ η σύσκεψη του Συντονισμού ενάντια στα μνημόνια για την οργάνωση του αγωνιστικού διήμερου στην Θεσσαλονίκη στις 8 και 9 Σεπτέμβρη. 
Στην σύσκεψη παραβρέθηκαν συνδικαλιστές και εργαζόμενοι από τα νοσοκομεία ΨΝΘ, αντιπροσωπεία από το νοσοκομείο Αγ. Δημήτριος, από το Θεαγένειο, το Ιπποκράτειο, και από την ΕΝΙΘ. Συμμετείχαν από τους συμβασιούχους της ΕΥΑΘ που βρίσκονται σε τριήμερη απεργία ενάντια στις απολύσεις, από το ΚΘΒΕ, εκπαιδευτικοί, από τον Δήμο Μενεμένης Αμπελοκήπων, από τον ΣΑΣΘ και δεκάδες ακόμη εργαζόμενοι.
Στην συζήτηση που έγινε, ήταν κοινός τόπος η σημασία της οργάνωσης του αγωνιστικού διήμερου στις 8 και 9 Σεπτέμβρη με πρώτο σταθμό την απεργιακή κινητοποίηση των νοσοκομείων στις 8 Σεπτέμβρη. Αποφασίστηκε η οργάνωση εξορμήσεων σε όλα τα νοσοκομεία της πόλης και η προσπάθεια για να μπουν στην απεργιακή κινητοποίηση και άλλοι χώροι του δημοσίου και όχι μόνο. Ήδη το σωματείο των εργαζόμενων στο ΚΘΒΕ έχει αποφασίσει να συμμετέχει με στάση εργασίας εκείνη την ημέρα.
Ταυτόχρονα σε συνεργασία με την πρωτοβουλία των συμβασιούχων του ΨΝΘ ξεκινάει καμπάνια για την οργάνωση των εκατοντάδων συμβασιούχων που δουλεύουν στα νοσοκομεία για την διεκδίκηση μόνιμης και σταθερής δουλειάς με πρώτο βήμα την μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 8 /9.
Αποφασίστηκε επίσης η στήριξη του αγώνα των 90 συμβασιούχων της ΕΥΑΘ που απεργούν για να μην περάσουν οι απολύσεις τους. Ο συντονισμός θα προχωρήσει σε έκδοση προκήρυξης, ψηφίσματος συμπαράστασης για τα σωματεία και καμπάνια αλληλεγγύης. 
Στην διαδήλωση στην ΔΕΘ η προσυγκέντρωση του Συντονισμού ενάντια στα μνημόνια και του Συντονιστικού των νοσοκομείων θα είναι στις 5.30μμ Αγίας Σοφίας και Εγνατία και συμμετοχή στην συγκέντρωση των συνδικάτων.
Τέλος, μόνιμη συγκρότηση του Συντονισμού ενάντια στα μνημόνια για το άπλωμα των πρωτοβουλιών και την στήριξη των μαχών που υπάρχουν μπροστά μας ήταν κοινός τόπος για όλους.








No comments: