6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Thursday, April 27, 2017

ΜΑΖΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ






Ανακοίνωση 27/4/2017

ΜΑΖΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ , ΣΤΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ - ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΥΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥΣ
ΤΗΣ 1ΜΑΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΗ

Με μεγάλη επιτυχία έγινε το καραβάνι της υγείας στα Γιάννενα. Από την συγκέντρωση στο γιαννιώτικο σαλόνι στις 10πμ βάδισαν εκαντοντάδες υγειονομικοί στους κεντρικούς δρόμους των Ιωαννίνων. Κεντρικό μήνυμα των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία ήταν η αντίδραση στην προοπτική υπογραφής του 4ου Μνημονίου, κυρίως όμως στην έλλειψη μόνιμου προσωπικού και στη συνέχιση των περικοπών για την υγεία.
Σε όλη την Δ. Ελλάδα, εκείνη την μέρα είχε αποφασιστεί ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ με 8ωρη στάση εργασίας, ενώ τα νομαρχιακά τμήματα της ΑΔΕΔΥ στην Άρτα και τα Ιωάννινα, είχαν κηρύξει στάση εργασίας απο τις 10πμ μέχρι το τέλος της βάρδιας. 
Λεωφορεία με απεργούς υγειονομικούς έφτασαν απο πολλά σημεία Πάτρα, Αμαλιάδα, Αγρίνιο, Μεσσολόγγι, αλλά και απο Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Λάρισα, αλλά και δεκάδες υγειονομικοί απο άλλα νοσοκομεία της 6ης ΥΠΕ όπως απο την Άρτα, την πρέβεζα, το Χατζηκώστα κλπ. Με πανό συμμετείχε αντιπροσωπεία του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ της Άρτας, αλλά και αντιπροσωπεία πρωτοβουλίας φοιτητών της Ιατρικής Ιωαννίνων.
Αντιπροσωπεία υγειονομικών του συντονιστικού νοσοκομείων απο Αθήνα και Πάτρα συμμετείχαν στην κινητοποίηση με πανό, με τα συνθηματά του έδωσε παλμό και ενθουσιασμό στην διαδήλωση "Τέρμα πια στην κοροιδία -μαζικές προσλήψεις στα νοσοκομεία", "Πετάξτε στα σκουπίδια την νέα συμφωνία - Δώστε λεφτά για τα νοσοκομεία" Διαγραφή του χρέους οριστική - αυτή είναι η απάντηση η εργατική" "τα πλεονάσματα τα μνημονιακά - είναι θυσίες για τα αφεντικά" 'Ανυπακοή - απεργία γενική", "Δώστε λεφτά στους υγειονομικούς και όχι για το ΝΑΤΟ και τους εξοπλισμούς" .
Ενώ απο την πόλη των Ιωαννίνων μαζική παρουσία με πανό είχαν οι εργαζόμενοι απο το πανεπιστημιακό νοσοκομείο των Ιωαννίνων, και απο το  σύλλογο εργαζομένων δημόσιων προνοιακών μονάδων.
Για άλλη μια φορά το καραβάνι της υγείας έπαιξε σημαντικό ρόλο για να αναδείξουμε τα σημαντικά προβλήματα της υγείας, βάζει μεγαλύτερη πίεση στα ασφυκτικά μνημονιακά πλαίσια που πειθαρχεί η κυβέρνηση ΣΥΡΖΑ ΑΝΕΛ, και βέβαια βάζει πίεση στις συνδικαλιστικές ηγεσίες για αγωνιστική συνέχεια. Η ίδια η συμμετοχή υγειονομικών και σωματείων απο διάφορα σημεία έξω απο την 6η ΥΠΕ, δείχνει ότι η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ έκανε λάθος που αποδέχτηκε τις συντηρητικές προτάσεις στο τελευταίο γενικό συμβούλιο απο δεξιά και αριστερά για να μην υπάρχει 24ωρη πανελλαδική απεργία γαι το καραβάνι της υγείας στα Γιάννενα.
Το ζήτημα δεν είναι η αγωνιστική διάθεση του εργαζόμενου κόσμου της υγείας, το ζήτημα είναι να μπούμε αποφασιστικά και ΕΝΩΤΙΚΑ να την οργανώσουμε στην βάση του αγώνα για χρηματοδότηση και προσλήψεις, προβάλοντας βέβαια κάθε φορά η κάθε συνδικαλιστική δύναμη και το ιδιαίτερο πολτικό της περιεχόμενο.
Μετά την επιτυχημένη κινητοποίηση το ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ καλεί τους υγειονομικούς στα νέα αγωνιστικά ραντεβού, στις συγκεντρώσεις της πρωτομαγιάς και στην οργάνωση του μαζικού απεργιακού ξεσηκωμού της πανεργατικής στις 17 Μάη, για να μην περάσει η νέα μνημονιακή συμφωνία. 
Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ!
Κλιμακώνουμε τον αγώνα 
  • για να κερδίσουμε μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και λεφτά για τα νοσοκομεία μας.
  • για να πετάξουμε την νέα μνημονιακή συμφωνία και τα ματωμένα πλεονασματά της στα σκουπίδια της ιστορίας.




 









No comments: